Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

QUALCOMM QC3.0 USB brzi punjač sa 3 izlaza [RECENZIJA]

Kupili smo prije više od mjesec dana novi proizvod za potrebe recenzije. Čekali smo duže, nego inače, zbog korona virusa. Na kraju, USB punjač QUALCOMM je stigao, isprobali smo ga, i vrijeme je da napišemo recenziju. U nastavku slijedi recenzija QC3.0 USB brzog punjača.

Kupljen je u trgovini Gearbest, i odabrali smo kombinaciju boja, bijela s narančastim donjim dijelom. Qualcomm 3.0 punjač može napuniti sve poznate smartphone uređaje, a funkcionalnost mu je pojačana s čak 3 izlaza za USB kabel za punjenje.

Dakle, u isto vrijeme na ovaj punjač možete staviti da se pune 3 različita pametna telefona, ili kombinaciju tablet, smartphone isl… Punjač ima 2 izlaza napona 5V/2.1A, i jedan posebno regulirani izlaz za brzo punjenje. Izlazi su: 2x USB, 1x QC 3.0 USB.

Punjač za brzo punjenje Qualcomm qc3.0
QUALCOMM QC3.0 punjač

Dva klasična izlaza poslužit će, jer još uvijek mnogi od nas koriste pametne telefone s tom tehnologijom punjenja, dok će vlasnici naprednih telefona moći iskoristiti QC 3.0 USB izlaz za brzo punjenje.

Svojim oblikom ne ističe se mnogo od klasičnih zidnih punjača. Sličnih je dimenzija, tek par milimetara veći u svim pravcima. Kompaktan je i lagan, s jasno označenim izlazima za USB kabele. Tri izlaza otkrivaju da ovo nije “obični” zidni punjač, i već intuitivno daju korisniku naslutiti da slobodno može ubosti 2 ili 3 uređaja da se pune.

QC 3.0 USB punjač: specifikacije

Kompatibilan, za što lakše korištenje, QUALCOMM QC 3.0 punjač ima ugrađen sustav višestruke zaštite. Elektronika unutar punjača ima zaštitu od previše velikog izlaznog napona, zaštitu punjenja, zaštitu od previše visoke temperature (zagrijavanja) i naravno od kratkog spoja.

Veliki raspon ulaznog napona omogućava korištenje punjača na različitim lokacijama. Punjač CQ 3.0 radi na ulaznoj voltaži u rasponu od 100V – 240V, s amplitudom izmjenične struje između 50 i 60Hz.

Izlaz QC3.0 daje 5V/3A 9V/2A i 12V/1,5A

Izlazi USB2 daju 5V/2,1A (maksimalno, svaki pojedinačno).

Recenzija Qualcomm QC3.0 punjača

Koristili smo ga već neko vrijeme, i opteretili maksimalno s 3 smartphone uređaja. Iako radi s gotovo svim modelima pametnih telefona, Qualcomm ga posebno reklamira u kombinaciji Xiaomi, HUAWEI, Samsung i Apple uređajima. Svoj primjerak smo isprobali s čak 3 Xiaomi uređaja, i za vrijeme fotkanja smo na punjenje stavili VAPORESSO koji smo već prije opisali u recenziji.

QUALCOMM QC3.0 USB punjač za brzo punjenje
QUALCOMM

Punili smo baterije na Xiaomi Redmi 3S koji ima bateriju kapaciteta 4100mAh, Xiaomi Note 6 Pro s baterijom kapaciteta 4000mAh i jednim Xiaomi Mi MAX 3 telefonom koji ima bateriju kapaciteta 5500mAh.

Dakle, punjač smo zaista opteretili, i dali mu kombinaciju uređaja koji podržavaju brzo punjenje. Testirali smo, i usporedili brzinu punjenja s originalnim punjačima koji dolaze uz spomenute modele.

Nakon par dana korištenja punjača, najviše za punjenje Xiaomi Note 6 Pro, došli smo do zaključka da Qualcomm QC3.0 punjač radi vrhunski posao. Punjenje ide brzo, kao što je slučaj i kod originalnih punjača, ne zagrijava se i nema prekida tijekom punjenja.

QC3.0 isporučuje dovoljno snage svakom spojenom uređaju, i punjenje ide simultano. Jako je dobar za osobe koje imaju više gadgeta sa sobom, i nemaju vremena tražiti pogodan punjač za svaki od njih. Najbolje od svega: ovaj punjač se prodaje po cijeni od $5,59 na Gearbestu. Teško da ćete pronaći Qualcomm QC3.0 punjač kod nas, u trgovinama, po toj cijeni. Isplati se naručiti, i kupiti punjač povoljno. Mi smo malo duže čekali, ali zbog činjenice da smo ga naručili u periodu kada je korona tek stizala u Europu. Naknadno smo poručili još neke stvari, o kojima ćemo pisati, i koje su već u lokalnim poštanskim uredima. Roba naručena iz Kine, čini se tako, stiže redovno, bez kašnjenja koja su znala biti prije mjesec dana.

Boje koje možete birati su, kombinacija bijele: plava, narančasta (koju smo i mi uzeli), bijela, i crna.

Izlazi su posebno označeni, i lako ćete prepoznati 2 standardna izlaza 2,1A te izlaz za brzo punjenje koji je označen simbolom.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Geek

Tvrtke Qualcomm i Microsoft sklopili su partnerstvo koje se odnosi na razvoj posebnog čipa, specijaliziranog za AR uređaje. Za sada nije poznato mnogo podataka...

Gadget

Kako sam krenuo, samo mi žena i djeca neće imati oznaku Xiaomi. Na recenziji imam Xiaomi Wireless Mouse Silent Edition, bežični miš koji malo...

Gadget

Jedna od stvari koje me ponajviše iritiraju je gubitak signala za internet. Povremeno pucanje veze dok vozim i slušam glazbu s Youtubea još mi...

Gadget

Kad se povede rasprava o nadzoru kuće, obično preporučam kompaniju Reolink. Recenzirao sam nekoliko njihovih kamera, a svima je zajednička niska cijena, kvalitetan video...

Oglašavanje