Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Filmovi

Rick and Morty fun facts koje će vas oduševiti

Foto: Netflix

Rick and Morty upravo završava svoju 5 sezonu velikim finalom u rujnu. Radi se o seriji koji je ogroman hit praktički od početka, koja je stvorila kult obožavatelja te postala ikonom moderne pop kulture. Jesu li razlog tome glavni likovi, lude priče ili humor koji ne preže od ničega (u kojoj humorističnoj seriji ste zadnji put vidjeli gigantsku incest bebu kako pluta svemirom)? Teško je reći, a mi vam ovdje predstavljamo par zanimljivih činjenica da vas zabave dok čekati posljednju epizodu.

Postoji čak i automat baziran na seriji

Koliko se serija ukorijenila u moderno društvo dovoljno govori i činjenica da postoji automat za kockanje baziran na seriji. Ljudi se mogu susresti sa svojim najdražim likovima iz serije i posjetiti njezine najpoznatije lokacije. Radi se o općenitom trendu u američkim i kvalitetnim europskim casinima za kockanje gdje sve više aparate preuzima teme popularnih serija (često Netflixovih) što onda automatski privlači velike fanove serija da igraju na njima. Rick i Morty sa svojim ludim humorom, zanimljivim stilom animacije i općenito zabavnim dogodovštinama se savršeno uklapa u takvo nešto.

Tri puta duža nego što je bilo planirano

Kreator serije Justin Roiland je u originalu htio da epizoda traje po 11 minuta, ali je Adult Swim (kanal na kojem se serija vrti) inzistirao da bude u klasičnom formatu od pola sata. To se svakako pokazalo uspješnim s obzirom na to da je serija hit i kod publike i kod različitih žirija koji su uručili nagrade od IGN People’s Choice Award for Best Animated Series 2015. i 2017. te IGN Award for Best Animated Series u 2015. i 2017. godini.  

Rick čini prometni prekršaj

Možda ste primijetili da jedini lik u seriji koji nije vezan prilikom vožnje u autu je Rick. Ali koga to zbilja iznenađuje? Također, zanimljivo je spomenuti da u kronologiji serije Rick se pridružio obitelji Smith tek mjesec dana prije događaja pilot epizode.

Korijeni serije su već poprilično poznati. Justin Roiland je napravio seriju koju je nazvao House of Cosbys što je rezultiralo velikim brojem prijetnji od strane odvjetnika Billa Cosbyja. Zbog toga je na sljedećoj parodiji koju je radio, a to je Back to the Future, nazvao je glavne likove Doc Smith i Mharti McDonhalds kako bi izbjegao bilo kakve pravne probleme. Dok je uređivao audio, svidjeli su mu se likove te ih je htio bolje razviti. S vremenom su to postali Rick i Morty. A i glazba uvodne špice je parodija na uvodne špice Doctor Who i Tintina.

Seriju pokreće improvizacija

Svi su do sada već čuli za priliku kada se Roiland napio da može imitirati pijanog Ricka. Razlog leži u Roilandovoj ljubavi prema improvizaciji. Smatra da to animiranoj seriji daje prirodnost i bolju protočnost. Improvizacije naziva “alts” i većinom se radi o jednostavnim uvredama i šalama koje govore Rick ili Morty. Onda prilikom faze uređivanja odabere one koje mu se najviše sviđaju te izbaci ostale. 

Usput, da vam malo ogadimo seriju. Svako Rickovo podrigivanje u seriji (što je poprilično često) je pravo podrigivanje. I svako je različito tj. nema ponavljanja.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

Reed Hastings, suosnivač Netflixa i njegov izvršni direktor tijekom 25-godišnje povijesti tvrtke, najavio je prošli tjedan da se povlači sa svoje pozicije. Kraj je...

Filmovi

Jedna od najiščekivanijih serija u 2023. godini, danas je ugledala svjetlo dana. The Last of Us prikazan je premjerno na platformi HBO Max, a...

Tech

Vodeći kineski brend robusnih telefona, Blackview, danas je na police stavio svoje nove 5G flagship modele – Blackview BL8800 i BL8800 Pro. Uređaje je...

Internet

2021. godina polako se bliži svome kraju što znači da se lagano možemo osvrnuti na neka od zbivanja u zadnjih nešto više od 11...