Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Što odabrati, pametni sat ili pametnu narukvicu? Možda vam ovaj tekst riješi dilemu

Posljednjih godina primijetili smo kako su naši satovi i narukvice postali puno inteligentiji. Osim što pokazuju datum i vrijeme, mogu mjeriti otkucaje srca, potrošnju kalorija, broj koraka i još toliko toga. Ne samo to, veliki broj njih se povezuje s pametnim telefonima pa ove svoje ljubimce možemo koji put ostaviti i kući. Osobito ako idemo na trening, brzu šetnju i trčanje. Osim mjerenja performansa, mogu prenijeti informacije i obavijesti s mobitela pa možemo znati jesmo li propustili bitan poziv. Brojač koraka glavni je adut ovih narukvica.

Satovi i narukvice s pridjevkom “pametni” preplavili su tržište; postoje razni tipovi, veličine, boje i cijene. Jedno od najčešćih pitanja je razlika između pametnog sata i pametne narukvice, te koji uređaj bolje odgovara individualnim potrebama.

Što je pametna narukvica?

U većini slučajeva, pametna narukvica ima jednostavan oblik, a osnovna funkcija im je praćenje i analiza kretanja tijekom dana. Zbog toga većina pametnih narukvica ima brojač koraka, kao i brojač otkucaja srca te različite druge senzore.

Pametne narukvice su uže i elegantnije od satova ali zbog toga imaju i manje tradicionalan dizajn i više su usmjerene ka korištenju tijekom treninga i drugih prilika mjerenja fizičke aktivnosti. Neke od njih čak i ne prikazuju vrijeme pa na to treba pripaziti prilikom kupovine.

>> Makibes HR3 na GeekBuyingu

Što je pametni sat?

Pametni sat izgleda poput običnog sata, ali je obogaćen pametnim funkcijama. Njihov oblik je bliži normalnom satu i obično se može upariti s pametnim telefonom kako bi obavljao svoje osnovne funkcije.

Pametni sat uglavnom ima zaslon koji oponaša izgled analognog ili digitalnog sata. Zbog ugrađenog zaslona moguće su brojne funkcije. Istaknut ćemo čitanje obavijesti s mobitela uz pomoć instalirane aplikacije i nekog oblika povezivosti, najčešće Bluetootha.

Što odabrati?

Izbor između pametne narukvice i pametnog sata je osobna stvar, ali postoje neke stvari koje trebate imati na umu kada procjenjujete koji uređaj više odgovara vašim potrebama. Prvo, morate se zapitati želite li moći saznati vrijeme pogledom na svoje zapešće, obzirom da neke pametne narukvice nemaju funkciju sata. No, to nije slučaj sa svim narukvicama, primjerice Makibes HR3 narukvica ima sat a uz to i vrlo pristupačnu cijenu. Drugo pitanje je treba li vam mjerač otkucaja srca – neke ga narukvice nemaju, no i ovdje se ističe Makibes H3 kao dobar odabir jer donosi i tu funkciju.

Zatim, bitno je znati planirate li nositi uređaj svaki dan, ili samo dok se bavite nekom fizičkom aktivnosti. I još jedno bitno pitanje je da li želite primati obavijesti s pametnog telefona?

Odgovor na ova dva pitanja uglavnom će vam pružiti i odgovor na pitanje koji uređaj kupiti. Pametni satovi mogu prenositi obavijesti s mobitela, a na nekim boljim pametnim satovima čak možete i odgovarati na poruke i obavljati pozive. Osim toga, pametni satovi imaju tradicionalan dizajn pa su manje upadljivi i mogu se nositi na, recimo, domjencima i poslovnim sastancima.

S druge strane, pametne narukvice imaju puno jednostavniji zaslon pa je lakše s njih iščitati potrebne informacije, osobito ako ih koristite tijekom treninga kako bi mjerili svoje performanse. Također, pametne narukvice često imaju dulji vijek baterije. U tom slučaju, Makibes HR3 je odličan izbor zato što ima još neke funkcije za mjerenje fizičke spreme, pa tako s ovom narukvicom možete analizirati i kvalitetu sna, a ima i alarm koji će vas upozoriti kada predugo sjedite.

Makibes HR3

Makibes HR3 ima izdržljivu bateriju, između ostalog i zato što je zaslon ugašen dok ne podignete zapešće i okrenete lice narukvice sebi, zbog čega se štedi baterija. Može se povezati s pametnim telefonom putem aplikacije kako biste imali bolji pregled svoje statistike. Ova izvrsna pametna narukvica je naša topla preporuka, a možete ju pronaći na GeekBuyingu po odličnoj cijeni: http://bit.ly/2kUfC9d

1 komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Pametni satovi su višenamjenski gadgeti savršeni za bavljenje sportom i ostalim aktivnostima na otvorenom. Riječ je o modelima s elektroničkim zaslonom na dodir koji...

Tech

Imati pametni sat (ili smatwatch po naški 🙂 više nije stvar luksuza ili prestiža. Zašto na ruci imati staru mehaničku uru, kad se može...

Promo i akcije

Imate li pametni sat? Svoj prvi sam kupio prije nekih četiri ili pet godina. Još uvijek je potpuno funkcionalan i bez oštećenja, ali je...

Tech

Tvrtka ima više od 6.000 zaposlenika koji rade na različitim AR i VR projektima