Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Što su UV printeri i koje su im sve mogućnosti?

UV printer

Što su UV printeri i po čemu se razlikuju od običnih printera u kućanstvima? Zašto su UV printeri bolji izbor za ispis i koje sve mogućnosti donose UV printeri? Što sve možete printati pomoću UV printera?

UV printer je sve popularnija vrsta pisača koja donosi mnogobrojne prednosti u odnosu na klasične printere. Inovativni UV printeri imaju mnoštvo prednosti zbog kojih vam omogućuju brži, kvalitetniji i fleksibilniji rad.

Zanima li vas koje su prednosti UV printera i koje sve mogućnosti UV printer donosi – svakako nastavite s čitanjem teksta. U nastavku vam donosimo mnoštvo važnih informacija o UV printerima.

UV printeri za kvalitetniji i fleksibilniji ispis

UV printer je posebna vrsta printera koja prilikom ispisa koristi ultra-ljubičaste zrake. Zadaća UV zraka je impliciranje boje na materijal, odnosno brzo sušenje i prianjanje boje. UV printeri zbog jedinstvenog načina rada omogućuju bolji, kvalitetniji i fleksibilniji način ispisa, u odnosu na klasične printere.

UV printer koristi posebne vrste boja koje se uz djelovanje UV zraka kvalitetno prianjanju na materijal na koji vršite ispis. U donosu na klasične printere, mogućnosti UV printa su puno raznovrsnije jer omogućuju rad s raznim vrstama i oblicima materijala.

ponuda uv printera hrvatska
(Photo: Pixabay.com)

Brže sušenje boje uz UV printere

Prilikom ispisa na UV printeru zadaća zraka jest tekuću boju pretvoriti u suhu koja se prianja na materijal. Zahvaljujući trenutnom sušenju boje otvaraju vam se mnogobrojne mogućnosti za brži i kvalitetniji ispis na razne vrste materijala. Posebno je to izraženo prilikom printa mnogobrojnih komada jer ne trebate čekati da se boja osuši.

Boje koje se koriste kod UV printanja su ekološki prihvatljivije od klasičnih boja, a brzina sušenja smanjuje negativni utjecaj na okolinu. Samim time, možemo reći kako printanjem na UV printeru dobivate i bolje performanse printanja i bolju zaštitu ekologije.

Print na gotovo sve vrste materijala

Jedna od prednosti UV printera je što mogu printati na mnogobrojne vrste materijala. Zbog činjenice da je sušenje boje trenutno, ne postoji mogućnost razlijevanja boja pa je print moguć na razne tvrde i meke materijale. Uz mnoge vrste materijala, UV printeri mogu printati na razne oblike i dimenzije materijala.

UV printeri posebno su pogodni za printanje na zahtjev (PoD). To se prvenstveno odnosi na razne vrste suvenira, šalica, bedževa i svih ostalih sitnica koje se koriste u promotivne svrhe. Uz UV printer neće vam biti nikakav problem printati raznolike motive na šalice ili na ostale ravne ili okrugle površine.

Kupnja UV printer i koje su sve mogućnosti printa UV printera
(Photo: Pixabay.com)

Bolja kvaliteta ispisa uz UV printere

UV printeri osmišljeni su kako bi profesionalcima omogućili što kvalitetniji ispis na što raznovrsnije vrste materijala. Naveli smo već u prethodnim odlomcima kako je jedna od prednosti UV printera – brzo sušenje boje. UV zrake trenutno suše tekuću boju i ne dolazi do razlijevanja i miješanja boja.

Samim time, UV printeri nude vrlo visoku kvalitetu ispisa. Kod UV printera neće doći do nikakvih razlijevanja i mrlja te će sadržaj s računala biti prenesen na materijal upravo onakav kakav je zamišljen na digitalnom mediju.

Veće dimenzije i prostor za pohranjivanje boja

UV printeri uz mnogobrojne pogodnosti donose i neke manjkavosti o kojima trebate voditi računa prije kupnje UV printera. Jedna od prvih manjkavosti (koja je ujedno i prednost) su velike dimenzije UV printera. Takvi su printeri uglavnom nešto većih dimenzija kako bi se moglo kvalitetno i bezbrižno raditi na njima. Dakako, velike dimenzije ujedno vam omogućuju i printanje većih površina materijala. No, svakako vodite brigu o smještaju printera u prostoriju.

Kod UV printera koriste se posebne vrste boja koja reagiraju s UV zrakama. S obzirom da su boje osjetljive na svjetlosne zrake postoji mogućnost “uništavanja” boja ako se ne čuvaju u zato prikladnim uvjetima. Poželjno je imati zatvoren i taman prostor u kojem boje ne mogu reagirati sa sunčevim zrakama i ostalom svjetlosti – kako bi se sačuvala njihova kvaliteta. Dakle, kod kupnje UV printera računajte na to da će vam trebati izoliran prostor za pohranu boja.

Što su UV printeri i koje su sve mogućnosti printa UV printera
(Photo: Pixabay.com)

Povećana produktivnost uz UV printere

UV printeri su odličan izbor želite li povećati produktivnost vašeg rada. Uz to što omogućuju brzo sušenje boje i skraćuju proces izrade jednog printa, UV printeri donose i mogućnost printanja više komada odjednom. Dakako, takva je mogućnost dostupna kod printera većih površina gdje u jednom ispisu možete napraviti više komada. Samim time, možete značajno povećati produktivnost jer ne morate nakon svakog printa mijenjati materijale na printeru.

Za bolje i kvalitetnije rezultate tu je i Pad printing metoda koja omogućuje lakšu aplikaciju boje na razne oblike materijala. Pad printing koristi se za printanje na okrugle materijale, a boja se nanosi putem posebnih gumenih glava. Dakako, svaka nova inovativna metoda značajno će ubrzati vaš rad i podići kvalitetu printa. Stoga, UV printeri su odličan izbor za sve koji planiraju printati puno komada na razne vrste i oblike materijala.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...