Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Tamagotchi – virtualni ljubimac iz 90-tih se ponovno vraća

Tamagotchi On proizvodi pojavili su se 2019. godine, a do sada je prodano preko 82 milijuna primjeraka širom svijeta.

Foto: Tamagotchi

Tamagotchi groznica vladala je krajem devedesetih tadašnjom generacijom. Mnogi tvrde da je donekle definirala čitave generacije i njihov odnos prema tehnologiji. Virtualni ljubimac, koji je vrhunac popularnosti doživio prije 25 godina, vraća se osvježen i s novim imenom: Tamagotchi On – Wonder Garden.

Novi i poboljšani Tamagotchi stiže 26. srpnja i to prvo za korisnike u SAD-u, a zainteresirani će ga moći kupiti za 59,99 dolara. Nova serija igrački iz devedesetih unaprijeđena je novim tehnologijama. Uz bolju grafiku i življe boje, tu se našla i opcija povezivanja na mobilnu aplikaciju. Za razliku od svog prethodnika, novi Tamagotchi može napustiti svoju virtualnu kućicu i putovati u druge krajeve izmišljenog svijeta. Uz to, može pronaći i partnera, roditi i podizati potomke, sve dok i sami potomci ne postanu odrasli Tamagotchiji i nastave obiteljsko stablo.

Usprkos svim novinama, Wonder Garden igračka vraća u prošlost, pa vlasnici moraju voditi računa o svojim ljubimcima kao i prije, pošto su hrana, zadovoljstvo i zabava neophodni kako bi Tamagotchi ostao na životu. Za igranje nije neophodna internet veza, pa je sve analogno baš kao i nekad, a povezivanje na aplikaciju je opcionalno i ne utječe na život ljubimca. Ljubimcem se upravlja preko tipkovnice koja dolazi u istom obliku i nudi tri tipke za interakciju, piše CNN.

Tamagotchi On proizvodi pojavili su se 2019. godine, a do sada je prodano preko 82 milijuna primjeraka širom svijeta. Brend se prvi put pojavio u Japanu 1996. godine, i već 1997. stigao u SAD. U Japanu je nastavio svoj život svih ovih godina, kao omiljena dječja igračka, a na zapadu je ponovo oživio tek 2018. godine. Zanimljiva je i razlika u pakiranjima, s obzirom na to da se u Japanu Tamagotchi prodaje individualno, bez puno objašnjenja, dok se u Americi pakira u šarena pakiranja s puno teksta koji objašnjava kako se ljubimac njeguje.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati