Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

Tehnologijom protiv smrtnih slučajeva u vrućim automobilima

Hyundai ima ideju

Svi znamo za horor priče iz pregrijanih automobila. Hyundai je odlučan u namjeri da se protiv njih bori tehnologijom.

Naime, južnokorejski proizvođač automobila je najavio da će sve svoje modele standardno opremiti sustavom upozorenja na putnike na stražnjim sjedalima.

Dotični sustav će postati dio standardne opreme u Sjedinjenim Državama do 2022. godine, no vjerojatno će se s vremenom proširiti i na druga tržišta.

Glavna zadaća ovog obećavajućeg sustava je spriječiti smrtne slučajeve djece slučajno ostavljene na stražnjim sjedalima automobila. Sustav dolazi u dvije izvedbe:

Osnovna izvedba ima tzv. logiku vrata. Ako su stražnja vrata prije startanja vozila bila otvorena (pa onda zatvorena), sustav će podsjetiti vozača prije nego što izađe iz automobila da provjeri ima li koga u stražnjem dijelu. Ovaj sustav je jednostavan i njegova ugradnja u Hyundaijeva vozila će krenuti već do kraja tekuće godine.

Druga verzija je naprednija i kombinira spomenutu logiku vrata sa senzorima koji detektiraju pokrete na stražnjem sjedalu (djece i ljubimaca). Ako je pokret detektiran nakon što je vozač izašao iz vozila i zaključao vrata, automobil će zatrubiti, upozoriti svjetlosnim signalima i poslati upozorenje na vlasnikov mobitel. Ovaj sustav će od sljedeće godine postati dio standardne opreme modela Santa Fe i Palisade.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Djevojčica je pronađena u kupaonici s pojasom oko vrata zavezanim za radijator.

Apps & Software

Novi alat nosi naziv Kids Activity Report, a nudit će podatke o tome što djeca najviše gledaju i tko su im omiljeni junaci.

Hi-tech

Ako tvrtke žele svoje radnike vratiti u urede, pronalaženje načina za održavanje fizičkog distanciranja je od ključne važnosti. Izraelska tvrtka smatra da u tome...

Sci-fi

Ako ste neki od onih roditelja koji žele kvalitetno provoditi vrijeme sa svojom djecom, a tražite neke nove načine čime ih zainteresirati da provedu...