Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Uskoro stiže ljepši Google Maps s više detalja

Google će u sljedećih nekoliko tjedana početi s uvođenjem novih mapa.

Foto: Pixabay

Google je na svom blogu objavio vijest o velikim ažuriranjima koja stižu na Google Maps. Tijekom posljednjih nekoliko godina, Google je kontinuirano unaprjeđivao ovaj popularni servis i ubacivao veliki broj korisnih informacija. Uz to, dodane su i razne mogućnosti s naglaskom na praktičnu primjenu, kao što su informacije o prometu, javnom prijevozu, zanimljivim sadržajima koje je moguće pronaći u okolini i slično.

Stari prikaz (lijevo), novi prikaz (desno)

Novo ažuriranje bit će usmjereno na same mape. Google je upotrijebio algoritam mapiranja boja kako bi ispravno obojio karte koje predstavljaju različite terene i zemljopisne značajke, piše GSM Arena.

Rezultat je “sveobuhvatnija, življa mapa terena koja je upotrebljivija za opće primjene i više u skladu s klasičnim geografskim mapama”.

Foto: GSM Arena

Google Maps će s novim ažuriranjem više ličiti na geografske mape, s više reprezentiranih detalja kao što su plaže, pustinje, zelene površine te s izraženijim plavetnilom oceana, rijeka i jezera. Uz to sve, bolje će biti prikazane i nadmorske visine. Iz Googlea tvrde da će svi moći vrlo jasno uočiti poboljšanje mape, bez obzira je li njihov fokus na gustu mapu naseljenog velegrada ili na slabo naseljena ruralna područja. Ovo je zapravo posebno zanimljivo jer su stanovnicima takvih područja bitne drugačije informacije na mapi.

Google će u sljedećih nekoliko tjedana početi s uvođenjem novih mapa, a kao i uvijek kad su ovakvi servisi u pitanju, to će ići postepeno.

Google planira započeti s uvođenjem detaljnijih karata ulica Londona, New Yorka i San Francisca “u narednim tjednima”, a s vremenom će se proširiti i na druge gradove.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Geek

Antivakseri na internetu gube veliku i važnu platformu na kojoj su do sada uspješno objavljivali svoj sadržaj. YouTube je u srijedu najavio veliko ažuriranje...

Apps & Software

Tijekom životnog ciklusa Windowsa 10, Microsoft je objavio višestruka ažuriranja operativnog sustava. Tvrtka je u početku planirala izdavati po dva velika ažuriranja godišnje, ali...

Gaming

Novo CS:GO ažuriranje uklanja mogućnost besplatnog pristupa Prime matchmakingu. Ranije su igrači Prime status mogli dobiti skupljanjem XP-a dok ne dostignu razinu 21 ili...

Apps & Software

Microsoft nije govorio o svojim velikim planovima za operativni sustav Windows na Build 2021 eventu koji se održao ovog tjedna, jer se priprema za...

Oglašavanje