Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Utjecaj pandemije korona virusa na svijet video igara

Iako će mnogi gejmeri tvrditi da im se život i navike u posljednje vrijeme nisu promijenili, to ipak nije potpuno točno. Iako hrvatske internetske kockarnice bilježe porast prihoda i povećan broj redovnih igrača, gameri će se susresti s brojnim odgodama, od kojih su neke već potvrđene, a neke su još upitne. Neke su kockarnice čak bile prisiljeni preispitati svoju politiku bonusa prema smanjenju nagrade, poput potpunog uklanjanja online casino bonusa bez depozita.

BlizzCon2020

Blizzard Entertainment od 2005. svake godine održava svoju konferenciju, BlizzCon, na kojoj predstavlja svoje najnovije igre. Kako ova tvrtka stoji iza poznatih naslova, kao što su Warcraft, StarCraft, Diablo, da spomenemo samo neke, ne čudi činjenica da konferencijama svake godine prisustvuje sve veći broj gamera i obožavatelja igara koje proizvode Blizzardovi razvojni timovi. Iako cijena ulaznice za ovaj dvodnevni događaj raste skoro svake godine (od početnih 100 američkih dolara 2005. do 199 američkih dolara 2014.), ovaj događaj svake godine bilježi povećan broj posjeta gejmera, ali i razvojnih programera koji tek uče svoj zanat i pokušavaju se probiti u elitni krug.

Održavanje BlizzCon 2020 planirano je za studeni ove godine, ali je Blizzard Entertainment na svojim službenim stranicama prije nekoliko dana najavio mogućnost da se ova konferencija neće održati radi pandemije korona virusa. Iako to nije jasno vidljivo iz njihovog priopćenja, ipak je između redova moguće pročitati da je odvijanje ovog događaja upitno te pozivaju svoje vjerne obožavatelje i igrače da nastave uživati u igrama kojima nas ova tvrtka već godinama oduševljava. Planovi i pripreme za konferenciju se nastavljaju, ali tvrtka, prema riječima Saralyn Smith, izvršne producentice, mora voditi brigu o zdravlju svojih djelatnika i posjetitelja. Planiranje i pripreme će se nastaviti kako je planirano, a posjetitelje će, u slučaju definitivne odgode, pokušati što prije obavijestiti.

Cyberpunk 2077

U isto vrijeme, CD Project RED objavljuje da će Cyberpunk 2077, futuristički RPG, biti objavljen na vrijeme, odnosno, u rujnu ove godine. Razvojni timovi ove tvrtke većinom rade od kuće te projekt napreduje u skladu s ranije objavljenim planovima, potrebno je ukloniti određene bugove, dotjerati igrivost i pripremiti zakrpe (koje će biti objavljene istoga dana).

Amazon odgodio NewWorld

Amazon je vrlo hrabro zakoračio u svijet vrhunskih igara najavivši svoju MMORPG igru New World za svibanj ove godine, dok je beta testiranje trebalo otpočeti već u travnju. Kako su se od početka projekta u razvoju igre pojavljivali različiti problemi, bilo je upitno hoće li se ona, bez obzira na pandemiju, naći u rukama igrača u planiranom roku. Napokon je objavljeno: radi pandemije korona virusa, objavljeno je da će se beta testiranje provoditi u srpnju, a konačna verzija igre trebala bi biti dostupna krajem kolovoza ove godine. Podsjetimo, New World je igra čija je radnja smještena u 17. stoljeće i opisuje kolonizaciju novog svijeta.    

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Potpredsjednik Facebooka podijelio je statističke podatke s novinarima u četvrtak.

Apps & Software

Bivši Amazonovom radnik, Javier Sanchez, u želji da riješi misterij “mačjeg jezika” razvio je aplikaciju MeowTalk koja navodno prevodi širok spektar mačjih izraza. “To...

Gaming

Novi datum lansiranja trebao bi biti 28. siječanj 2021. godine.

Hi-tech

Synth-pop umjetnica i članica Cyberpunk 2077 ekipe Grimes udružila se sa startup tvrtkom Endel kako bi napravili AI dizajnirani zvuk koji će vam pomoći...