Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Vercel primio 21 milijun dolara za transformiranje JavaScripta

Provajder rješenja za web razvoj, Vercel, primio je 21 milijun dolara investicije za poboljšanje front-end iskustva JavaScript developera.

vercel javascript

Prethodno poznat kao ZEIT, Vercel je osnovan od kreatora Next.js. Zbog promjene djelovanja i pružanja usluga poboljšanja iskustava developera prilikom stvaranja, Vercel je puno bolje ime, prema suosnivaču Guillermu Rauchu. Vercel nastoji stvoriti sveobuhvatno rješenje za statično i Jamestack razvijanje, te nekoliko funkcija koje ne zahtijevaju resurse servera i globalni CDN (Content Delivery Network).

Neke od rješenja Vercela uključuju mogućnost rada „van kutije“ s bilo kojim web okvirom, mogućnost suradnje s drugima, automatski SSL i jednostavan razvoj. Posljednje promjene na platformi dovele su do jednostavnijeg plaćanja, poboljšanog korisničkih iskustva i implementacija koje se mogu otkazati.

„Projekte za koje su nekada bili potrebni mjeseci, danas završavaju timovi inženjera i dizajnera u svega nekoliko dana. Ovi timovi žele razvijati, pregledavati i isporučivati brzinom misli. Ne žele napustiti svoje preglednike i druge alate s kojima već rade. Tu dolazimo mi. “, napisala je ekipa u postu na blogu.

“Programeri na prvom mjestu žele stvoriti nevjerojatna iskustva za korisnike, a ne boriti se sa složenošću konfiguriranja poslužitelja, clustera, prevodilaca koda i izrade sustava”, dodao je Rauch. „Vidjeli smo priliku da razmislimo o cijelom procesu rada za 11 milijuna svjetskih JavaScript programera, da im pružimo vrhunsko iskustvo za razvojne programere i da njihovim korisnicima pružimo najbolje performanse na webu.“

Provajder rješenja za web razvoj, Vercel, primio je 21 milijun dolara investicije za poboljšanje front-end iskustva JavaScript developera. Prvi krug financiranja vodio je Accel, CRV, s dodatnim investitorima poput tvorca React-a, Jordana Walkea, i izvršnog direktora GitHub-a Nat Friedmana.

“Zbog svog utjecaja na korisničko iskustvo, front-end postaje sve važniji. Vercel ponovno osmišljava front-end koristeći modernu arhitekturu, bez poslužitelja i vodećih okvira. Njihov tijek rada jednostavno orkestrira kodiranje, hosting, testiranje i suradnju, u jednostavno objedinjeno iskustvo. Vercel donosi ogromne prednosti za napredne timove koji se brzo kreću i često distribuiraju kod. “, rekao je Dan Levine, partner tvrtke Accel.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje