Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Vercel primio 21 milijun dolara za transformiranje JavaScripta

Provajder rješenja za web razvoj, Vercel, primio je 21 milijun dolara investicije za poboljšanje front-end iskustva JavaScript developera.

vercel javascript

Prethodno poznat kao ZEIT, Vercel je osnovan od kreatora Next.js. Zbog promjene djelovanja i pružanja usluga poboljšanja iskustava developera prilikom stvaranja, Vercel je puno bolje ime, prema suosnivaču Guillermu Rauchu. Vercel nastoji stvoriti sveobuhvatno rješenje za statično i Jamestack razvijanje, te nekoliko funkcija koje ne zahtijevaju resurse servera i globalni CDN (Content Delivery Network).

Neke od rješenja Vercela uključuju mogućnost rada „van kutije“ s bilo kojim web okvirom, mogućnost suradnje s drugima, automatski SSL i jednostavan razvoj. Posljednje promjene na platformi dovele su do jednostavnijeg plaćanja, poboljšanog korisničkih iskustva i implementacija koje se mogu otkazati.

„Projekte za koje su nekada bili potrebni mjeseci, danas završavaju timovi inženjera i dizajnera u svega nekoliko dana. Ovi timovi žele razvijati, pregledavati i isporučivati brzinom misli. Ne žele napustiti svoje preglednike i druge alate s kojima već rade. Tu dolazimo mi. “, napisala je ekipa u postu na blogu.

“Programeri na prvom mjestu žele stvoriti nevjerojatna iskustva za korisnike, a ne boriti se sa složenošću konfiguriranja poslužitelja, clustera, prevodilaca koda i izrade sustava”, dodao je Rauch. „Vidjeli smo priliku da razmislimo o cijelom procesu rada za 11 milijuna svjetskih JavaScript programera, da im pružimo vrhunsko iskustvo za razvojne programere i da njihovim korisnicima pružimo najbolje performanse na webu.“

Provajder rješenja za web razvoj, Vercel, primio je 21 milijun dolara investicije za poboljšanje front-end iskustva JavaScript developera. Prvi krug financiranja vodio je Accel, CRV, s dodatnim investitorima poput tvorca React-a, Jordana Walkea, i izvršnog direktora GitHub-a Nat Friedmana.

“Zbog svog utjecaja na korisničko iskustvo, front-end postaje sve važniji. Vercel ponovno osmišljava front-end koristeći modernu arhitekturu, bez poslužitelja i vodećih okvira. Njihov tijek rada jednostavno orkestrira kodiranje, hosting, testiranje i suradnju, u jednostavno objedinjeno iskustvo. Vercel donosi ogromne prednosti za napredne timove koji se brzo kreću i često distribuiraju kod. “, rekao je Dan Levine, partner tvrtke Accel.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

Čim ste jutros otvorili oči provjerili ste što ima novo na Facebooku i Instagramu. Još prije nego ste se počeli spremati za školu ili...