Pratite nas

Apps & Software

WinX DVD Ripper Platinum – alat za backup DVD-a [besplatno]

Objavljeno

-

Nedavno sam napisao pokoju riječ o tome kako sam spašavao svoje i tuđe kolekcije DVD-a koristeći WinX DVD Copy Pro. U toj situaciji imao sam potrebu za kopiranje sadržaja s DVD-a na DVD za osobe u potrebi pošto nemaju svi zavidnu količinu prostora na hard disku ili diskovima.

Ovaj put se ipak obraćam ekipi koja voli sve uredno složiti na disk u digitalni oblik, možda na mali kućni server i imati pristup svojoj kolekciji unutar par klikova, legalno naravno. U svakom slučaju diskovi su danas bagatela, jeftinije je jednostavno kupiti hrpu diskova nego tražiti DVD-e. Tko zna hoće li ih za par godina biti uopće igdje za nabaviti, kao što je danas praznu VHS kazetu nemoguće naći. Ako imate godina kao ja ili više, znat ćete koliko je koštalo prebaciti nešto iz VHS formata u DVD i kako je to izgledalo.

U slučaju da želite svoju kolekciju prebaciti s DVD-a na disk, trebat će vam neki program pa ću vam ovdje napisati ponešto o programu koji sam ja osobno koristio. Ima 70 milijuna downloada pa sam zaključio da ga moram isprobati ako ga ekipa toliko koristi, a već sam koristio člana njegove obitelji za nešto slično, pa eto… Uostalom, u tijeku su i akcije na ovaj softver pa sam ih odlučio iskoristiti.

Za konverziju DVD-a u mp4, mpeg2 ili ISO koristio sam WinX DVD Ripper Platinum, iz iste obitelji je kao i gore spomenuti WinX DVD Copy Pro. Ako ste u potrebi možete ga nabaviti kao i ja, besplatno! Ove godine slave 10 godina ovog alata i povodom toga dijele 500 kopija dnevno besplatno, za License Giveaway možete se prijaviti na ovom linku. Ako nemate sreće možete i kupiti doživotnu licencu na Black Friday popustu sa $67.95 na $29.95.

Sam softver je iznimno jednostavan za korištenje. Kada ga upalite pojavit će se jednostavan izbornik u kojem stoje i 3 koraka za korištenje. Konverziju možete raditi direktno s DVD-a ili iz ISO datoteke.

Velika prednost ovog softvera je njegova brzina izvođenja zadanih operacija i uspješnost u tim operacijama. Ripper Platinum koristi hardversku akceleraciju. Prepoznaje vaš hardver i koristi ga do maksimuma ili ne. U malom padajućem izborniku možete odabrati broj jezgri vašeg CPU-a koje će DVD Ripper koristiti, u slučaju da želite raditi još nešto sastrane na računalo dodijelite mu dvije, tri jezgre i vi nastavite svojim poslom.

Osim utilizacije CPU-a, koristi i GPU. U takvoj kombinaciji odradio je rip DVD-a od 2 sata za 5 minuta. Veličina ripane datoteke je 6.39GB, format je mp4, Video bit rate je 5540Kbps, a rezolucija 720×480 piksela. S ove slike probajte skužiti razliku između original DVD-a i ripa, ako možete?

Opcije konverzije su jednostavne, možete ih adaptirati za iOS uređaje, Android uređaje ili jedan dobri,stari DivX tj AVI format nostalgije radi. Sadrži opcije za nekoliko brendova uređaja.

Primjerice, prilikom ripanja/konverzije u mp4 format možete odabrati rezoluciju, video codec i bit rate, aspect ratio te kvalitetu zvuka i broj kanala tako da ne gubite ništa na kvaliteti sadržaja.

Ako se nađete u situaciji da trebate obaviti neki zadatak ovakvog tipa, ovaj softver svoj posao odrađuje besprijekorno. Ukoliko ga još uspijete nabaviti kroz License Giveaway onda možete smatrati da ste prošli odlično.

Razlika između Giveaway verzije i Full verzije programa je u dostupnosti opcija i postojanju supporta.

Giveaway verzija odrađuje osnovne funkcije poput ripanja i konverzije DVD-a u neki od dostupnih digitalnih formata. Nema podršku za updejt u novije verzije.

Full verzija podrazumijeva besplatni apgrejd na nove verzije doživotno, ripanje DVD-a direktno u MP4, H.264, AVI, mobilne formate za Apple i Android uređaje itd. Puna verzija nudi i 1:1 kopiranje DVD-a u ISO sliku, video folder ili MPEG2 datoteku. Uz kupnju pune verzije dobit ćete i WinX DVD Copy Pro besplatno. Eh da, dobijete i besplatnu tehničku podršku. Puna verzija, očito je, nudi dosta više, a i dobar je zalog za budućnost pošto će podržavati i sve novije formate koji nas očekuju u budućnosti. Cijena od $29.95 za doživotnu licencu i nije nešto velika, istini za volju. Možete ju “ukrasti” na Special Offer akciji.

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Apps & Software

Facebook predstavlja Viewpoints – aplikaciju koja će vam plaćati da ispunjavate ankete

Objavljeno

-

Objavio

Facebook ponovno nudi aplikaciju za istraživanje tržišta, ali čini se da ovaj put nema problema povezanih s privatnošću od prije. Ovaj društveno-medijski gigant predstavio je aplikaciju Viewpoints koja vam plaća za popunjavanje anketa, istraživanja i drugih zadataka koji će pomoći u usavršavanju proizvoda. Za razliku od Google Opinion Rewards, nagradu ne dobivate odmah, već zarađujete bodove i automatski primate PayPal uplate kad dođete do određenog cilja.

Foto: Engadget

Nije iznenađujuća činjenica da Facebook želi izbjeći tvrdnje o njuškanju po informacijama korisnika bez njihovog potpunog pristanka. Za upotrebu Viewpoints-a morate imati najmanje 18 godina i bit ćete obaviješteni o tome koje će se informacije prikupiti i kako će biti korištene. Tvrtka se također obvezuje, da neće prodavati podatke trećim osobama ili javno dijeliti vašu aktivnost bez odobrenja.

Nažalost, Viewpoints je trenutno dostupan samo vlasnicima Facebook računa u SAD-u. Facebook planira ponuditi više opcija za registraciju i proširiti Viewpoints na ostale zemlje u 2020. godini. Tvrtka je poprilično uvjerena da će Viewpoints biti prihvaćen s oduševljenjem.

Nastavi čitati

Apps & Software

Firefox testira vlastiti VPN

Može se već isprobati u SAD-u

Objavljeno

-

Objavio


Nakon što su nedavno objavili kako će blokirati programe koji prate korisnike, Firefox ima još aduta u rukavu vezanih za zaštitu privatnosti online.

Već se dosta spominjalo i pisalo u medijima kako Mozilla namjerava pokrenuti premium uslugu s posebnim mogućnostima za svoj internetski preglednik Firefox.

Ova novina se dogodila zahvaljujući uvažavanju mišljenja zajednice, što je s prilično dobro odjeknulo kod korisnika. Zajednica to zna cijeniti, jer ima sve manje i manje kompanija koje donose odluke obazirući se na mišljenje svoje publike.

Naime, u pripremi je Firefox Private Network, a taj alat bi trebao ponuditi sigurni i enkripcijom zaštićeni put do weba. Ukratko, internetski preglednik Mozilla Firefox dobit će ugrađenu značajku virtualne privatne mreže ili VPN-a.

VPN naš svagdašnji

VPN kao skraćenica od eng. Virtual Private Network (virtualna privatna mreža) je naziv koji označava kompjutersku mrežu koja spaja daleke mreže upotrebljavajući javne komunikacijske mreže kao što je internet.

VPN daje upraviteljima mreža i krajnjim korisnicima svu potrebnu sigurnost od prisluškivanja i upadanja drugih korisnika (namjerno ili slučajno) kroz korištenje tehnoloških rješenja kao što su tunelski protokoli i šifriranje.

Izvorno su kompanije stvorile VPN mreže kako bi zaštitile vlastitu komunikaciju od industrijske špijunaže. S obzirom na to da postoje sve jednostavniji načini za presretanje podataka koji putuju internetom baš zato VPN mreža nudi šifriranu vezu od točke A do točke B.

VPN mreža tako koristi šifrirani prijenos podataka i sustav tunela kako bi sigurno prenijela podatke između spomenute dvije točke. Bilo da je u pitanju računalo ili mobitel, kao rezultat toga, vaši su podaci kriptirani i zaštićeni.

ISP (Internet Service Provider) će moći vidjeti samo jednu vezu: onu postavljenu između vas i VPN servisa kojeg koristite, a ona je, naravno, potpuno zaštićena. Zato vaš ISP neće moći vidjeti što konkretno radite unutar VPN mreže pa vas prema tome ne mogu pratiti.

Prednosti korištenja VPN-a

Promet između vas i VPN servisa koji rabite je kriptiran. To znači, ukratko, da je nemoguće da netko vidi što radite na internetu. Vaš internet provider nema uvid u stranice koje posjećujete.

Dokle god ste povezani s VPN-om, imate pristup cijelom internetu bez cenzure koje bi mogla utjecati na vas. Primjerice, premda je u Kini blokirana većina popularnih servisa kao što su Facebook i YouTube – koristeći VPN korisnici zaobiđu nemilu blokadu.

Možete pristupati servisima i geografski ograničenim web stranicama, ako ćete rabiti VPN server koji se nalazi u regiji u kojoj su dostupni ti servisi ili web stranice.

Ukoliko ste zainteresirani za neki popularni servis koji nije moguće koristiti iz svoje države, preko VPN-a istom možete pristupiti postavljajući lokaciju na neku od podržanih država.

Serveri na koje se povezujete neće prepoznati vašu IP adresu, nego adresu VPN servera. Web stranice kojima pristupate ili komentirate nemaju tako uvid u vašu IP adresu i lokaciju.

Možete surfati internetom, čitati svoje e-mailove ili slati važne informacije na javnim mrežama i sve to bez ikakvog rizika da vas netko “špijunira”. Ako se spajate na javne wi-fi mreže u kafićima i trgovačkim centrima eliminirate mogućnosti da neko prati vaš promet i stranice kojima pristupate.

Postoji nekoliko kvalitetnih VPN for Firefox servisa koje možete koristiti dok Firefox ne izbaci svoj vlastiti.

I Firefox konja za trku ima, ali kakvoga?

Kako se temelji na internetskom pregledniku, Firefox Private Network neće prikriti baš sve što radite na internetu izvan Firefoxa. Za punu zaštitu će trebati instalirati aplikaciju za VPN.

Cijela priča je dio ponovno pokrenutog Firefox Test Pilot programa (koji sada označava i proizvode te usluge ne nužno vezane za sam Firefox preglednik koje će uskoro biti spremne za izlazak na tržište).

Proxy poslužitelje za Firefox Private Network pružit će kompanija Cloudflare, a usluga je zasad dostupna samo na računalima. U budućnosti će, pak, biti dostupna i na mobilnim uređajima.

Dostupnost

U Mozilli tako preporučuju korištenje Firefox Private Networka tijekom surfanja javnim mrežama Wi-Fi ili za bolju zaštitu od oglasnih trackera.

Trenutno je VPN u beta razvojnoj fazi i dostupan je na sljedećem linku. Možete ga isprobati, ali samo ako ste u SAD-u, ako koristite Firefox i ako ste logirani u korisnički račun na tom internetskom pregledniku.

Bit će besplatan neko ograničeno vrijeme, poručuju iz vatrene lisice.

Također su pojasnili kako će u narednim mjesecima modificirati navedenu funkciju, uvijek uzimajući u obzir mišljenje svih koji se odluče na isprobavanje.

Nastavi čitati

Apps & Software

SSD Data Recovery: moćan softver za povratak izbrisanih ili izgubljenih podataka sa SSD-a

Objavljeno

-

Objavio

Kao što je već poznato, SSD je smatran jednim od najefikasnijih uređaja za pohranu i pristup velikim količinama podataka. Iako je mogućnost za gubitkom podataka usporedivo niska u usporedbi sa tradicionalnim tvrdim diskom, podložan je gubicima. Kako nema pokretnih dijelova za upis ili učitavanje podataka već koristi memorijski čip kako bi spremio podatke šanse za fizičko oštećenje su minimalne. No, ipak postoje slučajevi kada se izgube podaci ili izbrišu, nehotice ili kao greška među datotekama, kao što je to često na većini uređaja za pohranu. U tim slučajevima pokušavamo se koristiti raznim alatima za povratak izgubljenih/izbrisanih datoteka, između ostalog, jedan od kvalitetnijih softvera u tom području je upravo SFWare SSD Data Recovery.

Kao jedan od najpopularnijih u svojoj branši u stanju je povratiti podatke s SSD uređaja bilo kojeg proizvođača bez obzira bio on Samsung, Western Digital, Transcend, Toshiba itd. Sa ugrađenim algoritmom opširno pretražuje i locira izgubljene ili izbrisane datoteke čak i nakon formatiranja ili korupcije podataka. Dizajniran je na način da može povratiti preko 300+ različitih tipova podataka bez obzira na to radi li se o dokumentima, videosadržaju, audiosadržaju, slikama ili sistemskim datotekama. Podržava SDD, HDD, USB pohranu, SD kartice i memorijske kartice.

1. Korak – Pokretanje softvera

SFWare SSD Data Recovery softver može povratiti formatirane ili korumpirane datoteka, povratiti izgubljene ili izbrisane podatke, povratiti podatke izgubljene kao posljedice malicioznih napada virusa, uspješno može povratiti sistemske datoteke FAT16, FAT32, NTFS, NTFS5, ExFAT te je kompatibilan sa Windows 10, 8, 7, XP te posljednjim verzijama Mac OS uključujući Mojave. Također prepoznaje preko 300 različitih vrsta formata i u stanju je doprijeti do nedostupnih Win i Mac particija i diskova.

Osim što ga se koristi kod particija koje se ne mogu učitati jednako je tako učinkovit kod slučajeva u kojima je došlo do pogreške u kopiranju s jednog SSD uređaja na drugi bez obzira na stupanj oštećenja datoteka.

2. Korak – Odabir uređaja

Pokazao se i vrlo učinkovit u slučaju napada malicioznih softvera i virusa. Prisutnost virusa na računalu ne utječe samo na njegove performanse već omogućava i nasumično brisanje određenih sistemskih datoteka i podataka na računalu. U tom je slučaju preporučeno na računalo instalirati antivirusni program te pokrenuti SSD Recovery i pokrenuti povratak obrisanih datoteka i programa.

Kako je SSD uređaj napravljen od osjetljivih i lomljivih materijala uputstva su da se prema njemu ophodi sa velikom pažnjom. No, doista ponekad može doći do fizičkog oštećenja, i vaše računalo više ne prepoznaje SSD uređaj. Kako bi tome doskočili, SSD Recovery u stanju je napraviti povrat podataka s tog SSD uređaja pomoću SSD adaptera.

3. Korak – Pretraga prethodno obrisanih podataka

Za pokretanje ovog softvera potrebna je sistemska konfiguracija na platformama Windows ( Microsoft Windows 10, Window 8, Window 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008 i Windows Server 2003) ili Mac (Mac OS X 10.5 (Leopard), Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), Mac OS X 10.7 (Lion), Mac OS X 10.8 (Mountain Lion), Mac OS X 10.9 (Mavericks), Mac OS X 10.10 (Yosemite), Mac OS X 10.11 (El Capitan) and Mac OS X 10.12 (Sierra)), 512 MB radne memorije, no preporučeno je najmanje 1 GB, 50 MB slobodnog diskovnog prostora, 32 ili 64 bita te prisutnost sistemskih datoteka FAT16, FAT32, NTFS, NTFS5, exFAT, HFS i HFS+.

4. Korak – Pregled datoteka koje želimo povratiti

Jednostavna instalacija omogućuje brzo rukovanje, a samo upravljanje programom odvija se krzo nekoliko vrlo jednostavnih etapa. Prva je pokretanje SFWare SSD Data Recovery softvera, potom je na listi diskova potrebno odabrati s kojeg SSD diska želimo povratiti obrisane podatke. Treći je korak skeniranje, a nakon što je skeniranje gotovo ono prikazuje sve datoteke koje se mogu povratiti. Četvrti je korak traženje određenih datoteki koristeći pretragu koja sortira prema Data View ili File Type View.

U slučaju da poželite spremiti određenu pretragu, to vrlo lako možete napraviti i nastaviti kasnije. Peti je korak odabir datoteka koje želimo povratiti. U slučaju da smo koju nehotice preskočili ili zaboravili uvijek možemo ponoviti proces.

Ovaj izvanredan softver koji će vam zasigurno olakšati rad i odagnati strah od gubitaka podataka, možete pronaći ovdje.

Nastavi čitati

Preporučeno