Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

World of Warcraft Classic igrače razbjesnile nove cijene

Foto: Blizzard

Blizzard je napokon objavio da će 1. lipnja lansirati World of Warcraft: Burning Crusade Classic, ali su veselje pomutile nove cijene. Uz najavu, Blizzard je također otkrio cijene svog deluxe izdanja i novih usluga, a mnogi igrači su ljuti zbog, kako tvrde, nerazumno visokih cijena.

Prije svega, važno je napomenuti da je World of Warcraft Classic besplatan dodatak koji dobiva svaki igrač, a simulira MMO iz 2006. godine. S obzirom na to da igre tijekom godina evoluiraju, igračima u određenom trenutku dosade stare verzije, isti protivnici i razine. Iz tog razloga nastao je Burning Crusade Classic, koji oživljava World of Warcraft svijet, ali dodaje WoW Classic igračima novi kontent za istraživanje, više razina te pregršt drugih uzbudljivih promjena. Burning Crusade Classic je uključen u standardnu WoW pretplatu, piše PC Gamer.

Ono što ljuti igrače su cijene neobaveznih usluga koje će mnogi htjeti koristiti u Burning Crusade. Najspornija je naknada od 35 dolara za kloniranje junaka, koje je neophodno kako bi igrači mogli uživati u WoW Classicu i Burning Crusadeu. Patch je planiran za 18. svibnja, a neke značajke će biti predstavljene i nešto ranije. Nakon što patch izađe, svi WoW Classic igrači morat će odlučiti žele li svog junaka preseliti u Crusade ili ga pak žele zadržati u Classic verziji. Igrači koji presele svog junaka u Burning Crusade ostaju na istom serveru i dobivaju nove opcije. Ostali se sele na druge servere gdje će ostati u Classic svemiru koji će ostati nepromijenjen.

Izbor se čini jednostavan i očit, ali mnogi igrači više vole Classic Warcraft verziju, unatoč tome što su im sve razine dobro poznate. Također, ističe se da upravo zato Classic verzija ostaje netaknuta. Tu na scenu dolazi naknada od 35 dolara. Igračima koji žele igrati u oba svijeta ponuđena je opcija kloniranja svojih junaka, kako bi na oba servera imali svog junaka.

Uz sve navedeno, lako je shvatiti zašto su igrači nezadovoljni i frustrirani. WoW account services preskupe su u odnosu na druge MMO igre. Štoviše, mnogi igrači tvrde da su ovim potezom prisiljeni platiti istog lika i na Burning Crusadeu i na redovnim WoW Classic serverima te da se tako proizvoljno dijeli zajednica i stvara pritisak da većina igrača pređe na Burning Crusade. U suprotnom igrači riskiraju da ostanu na polupraznom serveru.

Naravno, nijedna od ovih kupnji nije obavezna. Igrači mogu uživati u Burning Crusade Classic svijetu za 15 dolara mjesečno, ali igrači negoduju oko postavljenih izbora za koje mnogi misle da nisu pravedni.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

 Bill Mandel, predsjednik Udruge za 8K tehnologije i potpredsjednik Samsung Istraživačkog centra u SAD-u te Chris Chinnock, izvršni direktor Udruge za 8K tehnologije predstavili...

Gaming

Tvrtka Razer je nedavno najavila svoj novi proizvod – navlake za prste. Iako zvuči kao dobra prvotravanjska šala, nije! Riječ je o ozbiljnoj ponudi...

Gaming

Gacha je japanski izraz koji označava aparate s igračkama koji funkcioniraju na način da u njih ubacite novac, a iz aparata dobijete nasumično odabranu...

Hi-tech

Stalna internetska povezanost u vozilu omogućuje automobilsku učinkovitost ali i dobro korisničko iskustvo. Automobilska učinkovitost koju omogućuje stalna internetska veza je dvosmjerna komunikacija sa...

Oglašavanje