Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Yahoo Finance proglasio Facebook najgorom tvrtkom godine

Facebook, sada poznat i kao Meta, prema istraživanju koje je proveo Yahoo Finance, proglašen je najgorom tvrtkom 2021. godine, nakon turbulentnih mjeseci kontroverzi, negativnih reakcija javnosti i potpunog rebrendiranja.

Yahoo Finance svake godine proglašava najbolju tvrtku godine, a ove godine uveo je i izbor za najgoru tvrtku godine. Prema anketi koja je obuhvatila više od 1000 ispitanika, Facebook je dobio više od 50% glasova te je proglašen najgorom tvrtkom godine, dok je titula najbolje tvrtke pripala Microsoftu.

Ovo je bila velika i bitna godina za tvrtku Meta koja je provela kompletan rebrending i počela ulagati u budući Metaverse svijet virtualnog iskustva. Ipak, mnogi ispitanici su u anketi naveli da smatraju da je rebrendiranje tvrtke zapravo provedeno kako bi se skrenula pažnja s kontroverzi vezanih za tvrtku.

Određeni broj ispitanika smatra da se Meta može iskupiti, a jedan ispitanik je naveo da bi najbolji način iskupljenja bio da tvrtka donira dio profita u fondove za odštetu. Ipak, nije sve tako crno, postoje i oni koji smatraju da će novi smjer tvrtke Meta donijeti nešto novo, dobro i kvalitetno, baš kao što je to nekad bio slučaj s Facebookom.

Facebook je dugo bio pod povećalom javnosti zbog zabrinutosti oko privatnosti korisnika, a pokušao je opstati što duže koristeći podatke korisnika za personalizaciju reklamnog materijala. Posebno se sporio s Apple-om oko iOS-a i PadOS-a, koji tvrtkama otežavaju praćenje korisnika na drugim aplikacijama i web stranicama, prenosi MacRumors.

Facebook je svojevremeno tvrdio da bi “transparentnost praćenja aplikacija” štetila malim tvrtkama koje se oglašavaju kako bi privukle kupce. Štoviše, Mark Zuckerberg je upravo ATT (App Tracking Transparency) okrivio za loš rezultat Facebook-a u posljednjem kvartalu 2021. godine.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

U prošloj godini više od 70.000 zaposlenika širom svijeta otpušteno je od strane velikih tehnoloških tvrtki. Tehnološke tvrtke uvijek su u vijestima, obično hvaleći...

Tech

LG Electronics (LG) uživo se vraća na CES®, najveći svjetski godišnji sajam potrošačke elektronike gdje će u siječnju u Las Vegasu predstaviti svoj izložbeni...

Internet

Novo istraživanje koje je provela tvrtka Atlas VPN otkrilo je koji web preglednik je bio najranjiviji tijekom 2022. godine. Prema podacima koje je predstavio...

Aplikacije i softver

Instagram razvija novu sigurnosnu značajku koja će štititi korisnike od primanja privatnih poruka koje sadrže seksualno eksplicitne fotografije. Značajka “Nudity Protection” (zaštita od golotinje)...