Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Yahoo Finance proglasio Facebook najgorom tvrtkom godine

Facebook, sada poznat i kao Meta, prema istraživanju koje je proveo Yahoo Finance, proglašen je najgorom tvrtkom 2021. godine, nakon turbulentnih mjeseci kontroverzi, negativnih reakcija javnosti i potpunog rebrendiranja.

Yahoo Finance svake godine proglašava najbolju tvrtku godine, a ove godine uveo je i izbor za najgoru tvrtku godine. Prema anketi koja je obuhvatila više od 1000 ispitanika, Facebook je dobio više od 50% glasova te je proglašen najgorom tvrtkom godine, dok je titula najbolje tvrtke pripala Microsoftu.

Ovo je bila velika i bitna godina za tvrtku Meta koja je provela kompletan rebrending i počela ulagati u budući Metaverse svijet virtualnog iskustva. Ipak, mnogi ispitanici su u anketi naveli da smatraju da je rebrendiranje tvrtke zapravo provedeno kako bi se skrenula pažnja s kontroverzi vezanih za tvrtku.

Određeni broj ispitanika smatra da se Meta može iskupiti, a jedan ispitanik je naveo da bi najbolji način iskupljenja bio da tvrtka donira dio profita u fondove za odštetu. Ipak, nije sve tako crno, postoje i oni koji smatraju da će novi smjer tvrtke Meta donijeti nešto novo, dobro i kvalitetno, baš kao što je to nekad bio slučaj s Facebookom.

Facebook je dugo bio pod povećalom javnosti zbog zabrinutosti oko privatnosti korisnika, a pokušao je opstati što duže koristeći podatke korisnika za personalizaciju reklamnog materijala. Posebno se sporio s Apple-om oko iOS-a i PadOS-a, koji tvrtkama otežavaju praćenje korisnika na drugim aplikacijama i web stranicama, prenosi MacRumors.

Facebook je svojevremeno tvrdio da bi “transparentnost praćenja aplikacija” štetila malim tvrtkama koje se oglašavaju kako bi privukle kupce. Štoviše, Mark Zuckerberg je upravo ATT (App Tracking Transparency) okrivio za loš rezultat Facebook-a u posljednjem kvartalu 2021. godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Francusko regulatorno tijelo CNIL kaznilo je Google sa 150 milijuna eura i Facebook (Meta) sa 60 milijuna eura zbog kršenja pravila EU o privatnosti....

Web & IT

Ako vam se ikada dogodila nesreća da ste iz bilo kojeg razloga bili blokirani sa svog Facebook računa, onda znate koliko pokušaj kontaktiranja Facebook...

Web & IT

U današnje vrijeme kad je tehnologija dosegla zavidnu razinu, nemoguće je zamisliti dan bez upotrebe mobitela ili računala. Svakodnevne aktivnosti usko su vezane uz...

Apps & Software

Enkripcija je stavka koju svaki online korisnik smatra iznimno korisnom, a najbitnija je kad se radi o društvenim mrežama i platformama za razmjenu poruka....

Oglašavanje