Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Zavirite u unutrašnjost nove Sony PlayStation 5 konzole

Foto: Sony

Tvrtka Sony odlučila je objaviti službeni video rastavljanja PlayStation 5 konzole koji nam daje uvid u unutrašnjost ove konzole sljedeće generacije.

Prije svega, PlayStation 5 konzolu krasi složen sustav hlađenja. Tu se nalazi 120mm ventilator koji uvlači zrak s obje strane, kao i vodič topline čiji oblik i protok zraka navodno formiraju hlađenje kakvo se može očekivati u parnim komorama. Koristi se čak i tekući metal za provodniji materijal na AMD-ovom osmojezgrenom procesoru, kako bi se osigurale dugoročne performanse hlađenja.

Video je također otkrio da korisnici neće imati problema ni ako požele dodati još jedan SSD. Oba zakrivljena bijela panela se lako skidaju, otkrivajući prostrani SSD slot, gdje se može instalirati PCIe 4.0 M.2 drive. Zamjena 825GB dostupnog skladišnog prostora neće biti moguća jer je ugrađen u matičnu ploču konzole.

PlayStation 5 ima ugrađen CPU 16GB GDDR6, kao i prilagođeni SSD kontroler. Među komponentama našlo se i napajanje od 350W, pa se na poleđini konzole neće nalaziti ružni slot za PSU.

Tvrtka Sony se očigledno odlučila za dizajn koji uz to što je moćan i radi brzo, omogućuje i tih rad. Ostaje nam još za vidjeti detalje sučelja PlayStation 5 konzole koji su još uvijek nepoznati.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Gaming

CD Projekt Red zaradio je u pretprodaji igre oko osam milijuna dolara.

Gaming

Sony Interactive Entertainment sa zadovoljstvom predstavlja najnoviji spot posvećen PlayStationu 5, uz predstavljanje konzole u studenom.   Ima nešto u nama što nas tjera da istražujemo, prijeđemo...

Gaming

PS5 na odabrana tržišta, uključujući Sjevernu Ameriku i Japan, dolazi 12. studenog, a slijede Europa i druge regije 19. studenog.

Gaming

Sony će ovaj tjedan održati poseban PlayStation 5 event.