Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Znanost tvrdi: Udišete li “vjetrove” svog partnera dulje ćete živjeti

Naslov ovog članka možda vam na prvu zvuči nevjerojatno, ali ako možemo vjerovati istraživanju britanskog sveučilišta University of Exeter, onda je on u potpunosti točan. Naime, upravo su stručnjaci iz navedenog sveučilišta odlučili ispitati kakav utjecaj ima sumporovodik na ljudsko zdravlje. Pogađate, taj plin proizvodi naše tijelo, a oslobađamo ga – “puštanjem vjetrova“.

I dok će se svi složiti kako velika izloženost takozvanom “plinu smrdljivcu” će štetno utjecati na ljudsko zdravlje (jer isti ulazi u listu otrovnih plinova), znanstvenici su se odlučili pozabaviti povremenim izlaganjem, malim količinama spornog plina. I rezultati istraživanja su pokazali da bi ovaj plin mogao pomoći u sprječavanju nastanka oštećenja mitohondrija, što često dovodi do raznih bolesti.

Štoviše, znanstvenici tvrde kako povremeno izlaganje ovom plinu može smanjiti rizik od bolesti opasnih po život, kao što su rak, moždani udar ili bolesti srca. “Iako sumporovodik poznajemo kao plin izuzetno jakog smrada po trulima jajima, koji izaziva nadutost, on je ipak proizveden iz ljudskog tijela, te bi mogao biti zdravstveni heroj.” – tvrdi dr. Mark Wood.

Stoga, kada vas idući put vaša bolja polovica bude pitala zašto stalno prdite, recite mu/joj da je to za dobrobit vašeg zdravlje. Jer, osim što nije zdravo zadržavati plinove u svojem tijelu, oslobađanjem bi mogli smanjiti rizik od mnogih bolesti, kako za vas, tako i za nju/njega. “Da, draga/i, prdim da bi mogli duže živjeti.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati