Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Zuckerberg radi na gadgetu koji će zamijeniti pametne telefone

Možete li pogoditi o čemu je riječ?

Projekt kodnoga imena Orion, na kojem Facebook radi već neko vrijeme, trebao bi u potpunosti promijeniti naše živote i poslati pametne telefone u ropotarnicu povijesti. Tako bar misli Zuckerberg.

Naime, način na koji komuniciramo i pristupamo sadržajima bi se trebao izmijeniti zbog – naočala za proširenu stvarnost.

Gadget se razvija u suradnji s kompanijom Luxottica, koja ima brendove poput Ray-Bana i Oakleya te koja je surađivala i s Googleom u razvoju njihovih pametnih naočala.

Za Marka Zuckerberga je Orion jedan od najvećih prioriteta jer bi, ako se njegova predviđanja pokažu točnima, zaista mogao donijeti revoluciju te ujedno označiti početak kraja pametnih telefona.

Interni odjel Facebooka već neko vrijeme razvija naočale, no dosad se njihovi napori nisu isplatili jer imaju određenih problema s dizajnom i dimenzijama. Ukratko, ne mogu napraviti gadget dimenzija klasičnih naočala. Gadget ne smije biti nametljiv, a mora podržavati moderne tehnologije.

S takvim naočalama bismo mogli bismo razgovarati, a imale bi i kameru za fotografiranje i prijenose uživo na društvenim mrežama. Unutar njih bi se prikazivao sadržaj, razne obavijesti i slično.

Dva su načina upravljanja Orionom. Jedan je putem glasovnog asistenta kojeg Facebook također razvija, a drugi je putem posebnog prstena koji će imati senzor pokreta. S gestama i pomicanjem prstena upravljalo bi se  određenim opcijama naočala.

Rok za dovršetak navedenih naočala je između 2023. i 2025. godine. Također, Facebook nije jedina kompanija koja razmišlja o tom rješenju.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Moskovski sud oglasio je Instagram i Facebook krivima za “ekstremističke aktivnosti”, učvrstivši zabranu obje platforme koja je stupila na snagu ranije ovog mjeseca, izvijestila...

Internet

Kao dio napora u borbi protiv online manipulacija, Facebook je prije dvije godine zabranio deepfake videozapise. Ta politika zabrane je stavljena ponovno na kušnju...

Internet

Rusija je zabranila Facebook, priopćio je u petak državni regulator za komunikacije, kao odgovor na, kako je rekao, ograničenja pristupa ruskim medijima na platformi....

Internet

Tvrtka Meta je zaprijetila da će povući Facebook i Instagram iz Europe ako ne bude u mogućnosti nastaviti prenositi korisničke podatke u SAD. Europski...