Arbitražno klađenje – nepobjediva strategija klađenja

ARBITRAZNO KLADENJE

Ljubitelji sportskog klađenja i prognoziranja rezultata u vječnoj su potrazi za strategijom koja će im garantirati dobitak. To znači da traže strategiju koja je 100% sigurna i nebitno kako završi utakmica na koju se klade, oni bi trebali ostvariti dobitak. Vjerojatno vam to zvuči nemoguće, ali zapravo nije. Riječ je o strategiji koja se zove arbitražno klađenje. Iduća stvar koju biste se mogli zapitati je kako je onda moguće da igrači kladionice ne koriste masovno ovu strategiju, već su uglavnom u minusu?

To je zato što je arbitražno klađenje teško primijeniti, zahtijeva puno truda i profiti često nisu jako veliki. No, dugoročno gledano, oni to mogu biti, a u nastavku teksta objasnit ćemo i zašto.

Kako točno funkcionira arbitražno klađenje?

Kako funkcionira arbitražno klađenje

U uvodu smo rekli kako je arbitražno klađenje teško primijeniti, ali ono u svojoj osnovi nije komplicirano. Za početak je potrebno imati račune u više sportskih kladionica. Tada kreće onaj pravi posao, a to je istraživanje. Potrebno je uspoređivati iste događaje u različitim kladionicama kako biste pronašli kvote koje su postavljene na ne baš slične načine. Primjerice, u jednoj kladionici se u nekom sportskom susretu favorizira jednu ekipu ili igrača, a u drugoj to nije slučaj i kvote su ujednačene.

Tada može postojati situacija u kojoj ćete u jednoj kladionici uložiti određeni iznos na jedan ishod, a u drugoj na drugi te će ukupni profit, neovisno o tome kako susret završi, biti veći od ukupnog uloga. To znači da ćete sigurno doći do dobitka, neovisno o tome kako sportski događaj na koji ste se kladili završi. Upravo je to bit arbitražnog klađenja i zato kažemo da je nepobjediva strategija.

No, ono što odmah treba biti jasno je da su takve situacije jako rijetke i nećete biti u prilici često pronaći arbitražnu okladu tog tipa. Posebice je to nažalost slučaj za igrače iz Hrvatske i one koji pokušavaju koristiti arbitražno klađenje. Postoje neke vrlo očite prepreke koje praktički u potpunosti otklanjaju mogućnost korištenja te strategije i to je jedan od velikih minusa koji nešto iskusniji igrači kladionice ne mogu zanemariti.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

Primjena u Hrvatskoj

Aribtražno klađenje paktički je nemoguće koristiti u Hrvatskoj. Ako niste sami došli do očitog zaključka zašto je to tako – odgovor su porezi. Igračima se u hrvatskim kladionicama od uloga oduzima 5% iznosa kao manipulativni trošak, a zatim se po Zakonu o igrama na sreću i od dobitka uzima određeni postotak. Koliko se postotak oduzima od dobitaka, možete pogledati ovdje:

  • Igraču će se kao porez na dobitak oduzeti 10% od eventualnog dobitka do 1.327,23 eura
  • Igraču će se kao porez na dobitak oduzeti 15% od eventualnog dobitka iznad 1.327,23 eura do 3.981,68 eura
  • Igraču će se kao porez na dobitak oduzeti 20% od eventualnog dobitka iznad 3.981,68 eura do 66.361,40 eura
  • Igraču će se kao porez na dobitak oduzeti 30% od eventualnog dobitka iznad 66.361,40 eura

Razlika između manipulativnog troška i poreza na dobitak je što će se manipulativni trošak uvijek oduzeti igraču od uloga, dok će porez biti uzet samo u slučaju dobitka. No, bilo kako bilo, to ne pomaže igračima kada je arbitražno klađenje u pitanju jer je rijetkost pronaći dvije suprotne kvote na neki događaj, a primjenom poreza ta razlika u kvotama se ne može iskoristiti.

porez na dobitak u hrvatskim kladionicama

Možemo stoga doći do zaključka da je arbitražno klađenje gotovo pa nepostojeće u Hrvatskoj, sve dok postoje ovakvi oblici oporezivanja igrača. Jednom ako ih en bude, što je zaista teško zamisliti, arbitražno klađenje u Hrvatskoj moglo bi zaživjeti jer postoji velik broj kladionica u kojima se mogu usporediti kvote.

Primjena u stranim kladionicama

Arbitražno klađenje može se u potpunosti koristiti u stranim kladionicama. Štoviše, postoji velik broj stranica koje svojim posjetiteljima automatski predlažu arbitražne oklade koje su pronađene preciznim softverom. Uz to, postoje i kalkulatori koji će na osnovu uloga igrača istima predložiti koliko moraju uložiti na koji ishod kako bi bili u profitu u konačnici.

Danas se neki od najinovativnijih pristupa arbitražnom klađenju mogu pronaći na kladionicama koje funkcioniraju kao burze. Umjesto tradicionalnog modela postavljanja kvota, ove kladionice omogućuju igračima da samostalno određuju kvote za određene ishode sportskih događaja. Ovaj koncept pruža idealan način za korištenje arbitražnog klađenja.

Klasične kladionice postavljaju svoje kvote kako bi privukle igrače i osigurale dugoročni profit. S druge strane, kladionice koje funkcioniraju kao burze omogućuju igračima da postave vlastite kvote, a zatim međusobno sami odlučuju hoće li prihavtiti kvote koje su postavili drugi i za koji ulog.

Jedina strategija koja funkcionira

arbitražno klađenje uvijek funkcionira

Arbitražno klađenje jedina je strategija koja može garantirati dobitak. Nasuprot ostalim strategijama koje su često prikazane kao sigurne ili profitabilne, arbitražno klađenje ima svoje temelje u matematici, a druge strategije to ne mogu pružiti.

Mnoge druge strategije često ne mogu jamčiti konstantan dobitak te se oslanjaju na instinkt, sreću ili subjektivne procjene, što znači da ne mogu garantirati dobitak, posebi ne dugoročni.

Matematički orijentirane strategije, kao što je primjerice Martingale, često se promiču kao pouzdane, no njihova učinkovitost ograničena je stvarnim uvjetima kao što su ograničenja budžeta, maksimalni ulozi i nepredvidivi ishodi sportskih događaja mogu značajno utjecati na uspjeh ovih strategija.

Arbitražno klađenje, s druge strane, temelji se na preciznim matematičkim principima. Iskorištavanjem razlika u kvotama između kladionica, igrači stvaraju situaciju u kojoj je dobitak zajamčen, bez obzira na ishod događaja. Ova strategija minimizira rizik, nudeći im stabilan pristup ostvarivanju profita.

Zaključak

Gledajući i istražujući strategije koje postoje za sportsko klađenje, jasan je zaključak da je arbitražno klađenje jedina koja garantira dobitak, unatoč tome što je teško izvediva i zahtijeva jako puno truda. Nažalost, ona nije dostupna u Hrvatskoj, odnosno ne može se koristiti zbog poreza i drugih troškova koje igrači moraju plaćati.

No, svakako je vrijedno spomenuti je i objasniti jer se radi o jednom konceptu koji mnogi igrači kladionice ne znaju, budući da nisu imali niti prilike susresti se s njome. Jednog dana, ako porezi budu uklonjeni iz hrvatskih kladionica, iako je to teško za očekivati, bit će uzbudljivo uspoređivati kvote domaćih kladionica kako bi se pronašle dobre ponude za arbitražno klađenje.

Do tog trenutka, možemo samo u teoriji govoriti o njemu i iščekivati trenutak kada ćemo ga moći početi koristiti.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.