Dupla šansa (1x, x2, 12) povećava vaše šanse za dobitak

Kao što samo ime govori, dupla šansa povećava vaše šanse za dobitak. Zašto? Jednostavno je, gotovo svaki par ima tri moguća ishoda, a ukoliko igrate na dva, veće su vam šanse za dobitak. Dvoznak je kratko rečeno igranje dva od moguća tri ishoda na nekom sportskom događaju. U nastavku ćemo zato reći nešto više o tome:

  • Što znači 1x u kladionici
  • Što znači x2 u kladionici
  • Što znači 12 u kladionici

Što znači klađenje na dvoznak?

Mnogi od nas su to već vidjeli, ali ipak nije svima jasno, primjerice, što znači x2 u kladionici. Međutim, objašnjenje je i više nego jednostavno. Uzmimo za primjer nogometnu utakmicu gdje su tri moguća ishoda – 1, x, 2. Prilikom normalnog klađenja na taj par vi birate jedan od 3 ishoda, dok klađenjem na dvoznak birate 2 ishoda.

Laički rečeno, možete se kladiti na 1x što označava pobjedu domaćina ili izjednačen rezultat, x2 što označava izjednačen rezultat ili pobjedu gosta, te 12 što označava pobjedu domaćina ili gosta. Ako se osvrnemo na manu ovog tipa klađenja, ona je definitivno ta da znatno smanjuje kvotu, a možemo reći da se kvota snižava proporcionalno šansama za ostvariti dobitak prilikom igranja na taj tip oklade.

Primjeri oklada

Primjer spomenutih oklada objasnit ćemo na dvije nogometne utakmice. Kao što smo u uvodu već napomenuli, nogometna utakmica ima tri moguća ishoda, a to su 1, x ili 2. Na svakoj od tih utakmica također ima i tri moguća dodatna tipa za odigrati, a to su: 1x, x2 i 12.

oklada na x2


Igrali smo utakmicu Brighton – Crystal Palace i odlučili se za x2, što znači da smo mi na ovoj utakmici igrali da će završiti izjednačeno ili da će pobjediti Crystal Palace. Jedini ishod koji će nas dovesti do gubitka je ukoliko utakmicu pobjedi Brighton (koji je označen tipom 1).

Bonusi u legalnim hrvatskim kladionicama
GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotaču Sreće.

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

oklada na 12


Na drugom ogledu Lens – US Boulogne smo igrali tip – 12. Ovdje smo igrali da utakmica neće završiti izjednačeno. Mi dobivamo ukoliko utakmicu pobjedi Lens (koji je označen tipom 1) ili ukoliko utakmicu pobijedi US Boulogne (označen tipom 2), a gubimo samo u slučaju nerješenog rezultata.

Je li moguće igranjem dvoznaka zaraditi novac?

Igranjem dvoznaka šanse za dobitak se povećavaju duplo, te je ovo zasigurno bolja taktika za igranje listića na kladionici od samog tipovanja na događaj jednog ishoda. S druge strane, ukoliko igrate mali ulog za veći dobitak i odlučite se igrati dvoznake, morat ćete igrati puno više parova nego da odigrate tip 1, 2 ili x, jer su kvote na dva potencijalna ishoda znatno manje od čistog tipovanja na događaj. Kao dobra strategija za klađenje povezivanje je više takvih parova u akumuliranu okladu s nekim parom čistog tipa veće kvote ili pak dvoznak sistem listić na kojem će biti velik broj parova malih kvota uz mogućnost da se neki od njih promaši i igrač svejedno dođe do dobitka.

Za koje sportove je dobra dupla šansa?

Najbolje rečeno, svi. Čak i kod košarke dvoznak 1×2 je veoma zanimljiv bet, jer se nerijetko događa da košarkaška utakmica završi izjednačeno i ode u produžetke. Svi sportovi koji imaju tri moguća ishoda dobri su za ovaj tip oklade, no naravno, kao i samo klađenje, on je najpoznatiji kod nogometa. Većina profesionalnih kladioničara posebno savjetuje igranje dvoznaka kod rukometa i hokeja.

Kada je najbolje odigrati duplu šansu?

nogomet na mobitelu
Foto: Shutterstock

Kao što smo rekli, dupla šansa kod kladionica postoji u svim sportovima u kojima postoji i neriješen ishod. Međutim, ponekad je nju isplativije odigrati nego u nekim drugim prigodama. Primjerice, ako je jedna ekipa izraziti favorit za pobjedu, kladiti se na dvoznak na tu ekipu zaista nema previše smisla. To će značajno smanjiti kvotu na listiću i taj par učiniti neisplativim.

S druge strane, taj tip oklade pametno je odigrati kada smatramo da će doći do nekog eventualnog iznenađenja, odnosno da favorit neće pobijediti. U tom nam slučaju neće trebati pobjeda druge ekipe, već će i neriješen rezultat biti vrlo isplativ.

Također, uključiti ovaj tip oklade na košarku jako je pametno jer neće značajno smanjiti kvotu, a igrači će se osigurati ako dođe do eventualnih produžetaka i neće na taj način izgubiti svoj listić i ulog.

Za listu najboljih online kladionica legalnih u Hrvatskoj, kliknite ovdje.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću.