Što je SMS klađenje i postoji li u Hrvatskoj?

Danas u kladionicama postoji jedan velik broj metoda uplate i isplate sredstava. Njih čine klasične metode uplate u poslovnici, ali i one nešto brže i efikasnije poput uplata karticama, digitalnim novčanicima ili bonovima. Za koju god se od tih metoda igrači odlučili, neće pogriješiti jer su sve pouzdane i u gotovo istom trenutku se uplaćena sredstva pronađu na korisničkom računu. No, mnogi se pitaju postoji li SMS klađenje, odnosno način uplate sredstava na račun putem SMS poruke i računa mobilnog telefona?

U nastakvu ćemo reći nešto više o tome što je SMS klađenje, objasniti koncept tog načina uplate i istražiti postoji li u Hrvatskoj i domaćim kladionicama.

Što je SMS klađenje?

SMS klađenje predstavlja jednostavan i praktičan način uplate sredstava na račun kladionice korištenjem mobilnog telefona. Ovaj oblik plaćanja omogućuje igračima brz i učinkovit način uplate, korištenjem mobilnog računa. Postupak je jednostavan, a u njemu igrač šalje SMS poruku s određenim tekstom ili kodom na određeni broj, a zatim se iznos sredstava smanjuje s njegovog mobilnog računa i prenosi na račun kladionice.

Ovaj oblik plaćanja pruža korisnicima mogućnost da brzo nadopune račun kladionice i odigraju što žele, bez potrebe za korištenjem kreditnih kartica ili drugih online metoda uplate. SMS klađenje posebno je praktično za one koji nemaju pristup tradicionalnim načinima plaćanja ili preferiraju mobilne opcije.

slanje SMS poruka putem mobitela

Igrači koji koriste SMS klađenje sami bi mogli birati koliki iznos žele uplatiti jer se iznos odmah oduzima s mobilnog računa. Često ovakav način uplate sredstava u kladionicu dolazi s određenim provizijama koje idu mobilnom operateru za izvršavanje usluga uplate sredstava s mobilnog računa na onaj u kladionici.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

Postoji li SMS klađenje u Hrvatskoj?

Trenutno, SMS klađenje nije dostupno u Hrvatskoj, iako postoji potencijal za njegovo uvođenje u budućnosti. Hrvatski igrači još uvijek nemaju priliku koristiti ovaj način uplate sredstava putem mobilnih telefona, ali uvođenje uplate sredstava SMS porukama moglo bi pridonijeti povećanju popularnosti i dostupnosti klađenja, osobito među korisnicima koji preferiraju mobilne opcije ili nemaju pristup drugim oblicima plaćanja. Ovaj oblik uplate mogao bi privući nove igrače i pridonijeti širenju tržišta.

Presudni faktor za uspjeh uvođenja spomenutog načina uplate u hrvatske kladionice bila bi suradnja između samih kladionica i mobilnih operatera. Potrebno je postići sporazum o tehničkim i financijskim aspektima kako bi se osigurala implementacija koja će odgovarati obje strane. Uz to, prilagodba Zakona o igrama na sreću također bi bila potrebna kako bi se omogućilo legalno i sigurno korištenje SMS klađenja.

Iako u ovom trenutku vjerojatno ni ne postoje nikakvi pregovori i planovi za uvođenjem ove metode uplate, bit će zanimljivo vidjeti hoće li do njih ikako ipak doći. Ukoliko dođe do uvođenja SMS klađenja u hrvatske kladionice, igrači će imati priliku koristiti ovaj jednostavan način uplate, a kladionice će se suočiti s novim izazovima, ali i prilikama. Moguće je da će se pojaviti posebne promocije ili bonusi vezani uz SMS klađenje kako bi se privukla pozornost i potaknula upotreba.

Prednosti SMS klađenja

osoba koristi svoj mobitel za klađenje i uplatu na kladionicu

Jasno je iz dosad napisanog da bi SMS klađenje sa sobom donijelo jedan veliki niz prednosti. Ovo su neke od najistaknutijih takvih prednosti:

  1. Praktičnost: SMS klađenje je izuzetno praktičan način uplate, jer omogućuje igračima da svoj mobilni telefon koriste kao sredstvo plaćanja. Nema potrebe za dodatnim uređajima, kupovinama ili složenim postupcima.
  2. Brzina transakcija: Transakcije putem SMS-a obično su brze i gotovo trenutačne. Igrači mogu odmah imati pristup sredstvima na svom računu kladionice, što im omogućuje trenutno sudjelovanje u klađenju.
  3. Jednostavnost korištenja: Postupak SMS klađenja obično je jednostavan i zahtijevao bi samo slanje određenog teksta ili koda na određeni broj. To čini ovaj način plaćanja pristupačnim i lako razumljivim, čak i za korisnike bez naprednih tehničkih vještina.
  4. Široka dostupnost: Mobilni telefoni su sveprisutni, a SMS klađenje može biti dostupno korisnicima koji nemaju pristup drugim oblicima plaćanja, poput kreditnih kartica ili online platnih sustava.
  5. Kontrola budžeta: Budući da se iznos uplate oduzima izravno s mobilnog računa igrača, ovo može pridonijeti boljoj kontroli nad budžetom. Igrači jasnije vide koliko ulažu i izbjegavaju neželjena prekoračenja.
  6. Odgovorno klađenje: SMS klađenje može pridonijeti odgovornijem klađenju jer druge metode uplate češće nose potencijal prekomjernih uplata.

Nedostaci SMS klađenja

Jasno je da SMS klađenje sa sobom može donijeti i neke nedostatke, a ovo bi bili najsitaknutiji:

  1. Ograničenje iznosa: SMS klađenje vjerojatno bi imalo ograničenje u iznosu koji korisnici mogu uplatiti. Takva ograničenja mogu frustrirati igrače koji žele ulagati veće iznose.
  2. Dodatne naknade: Neki mobilni operateri ili kladionice mogle bi naplaćivati dodatne naknade za transakcije putem SMS-a. To može smanjiti privlačnost ovog načina plaćanja, posebice ako igrači nisu svjesni troškova prije nego što izvrše transakciju.
  3. Zakonski i regulatorni izazovi: Uvođenje SMS klađenja može zahtijevati prilagodbu postojećih zakona i regulacija o igrama na sreću. To u konačnici može biti dugotrajan proces.

Različiti operateri mogli bi imati različita pravila

korištenje mobitela i kartice za plaćanje u kladionici

Različiti mobilni operateri mogu implementirati različita pravila i uvjete kada je u pitanju SMS klađenje, što može rezultirati određenim izazovima za igrače. Svaki operater može postaviti svoje specifične uvjete za transakcije putem SMS-a, uključujući ograničenja iznosa, dodatne naknade ili razne tarife. Različita pravila i uvjeti mogli bi zbuniti igrače, budući da se moraju prilagoditi različitim postavkama mobilnih operatera s kojima se odluče surađivati.

Konkurencija između mobilnih operatera, međutim, može donijeti i neke prednosti za igrače. Da bi privukli korisnike, operateri bi mogli nuditi posebne promocije, bonuse ili povoljnije uvjete za SMS klađenje. Igrači bi mogli imati priliku odabrati operatera koji najbolje odgovara njihovim preferencijama i proračunu.

Uz to, konkurencija može potaknuti inovacije među mobilnim operaterima. Pokušavajući se istaknuti u industriji SMS klađenja, operateri bi mogli razvijati poboljšane usluge, brže transakcije ili dodatne značajke koje bi unaprijedile iskustvo korisnika. To bi rezultiralo povećanom kvalitetom usluge za igrače koji koriste SMS klađenje.

Zaključak

Koncept SMS klađenja jako je privlačan i nosi neke potencijalno dobre prilike za igrače kladionice. Bilo bi jako zanimljivo kada bi kladionice i mobilni operateri u suradnji uspjeli kreirati takav način uplate jer on bi bio još praktičniji čak i od korištenja kartica i digitalnih novčanika. Iako postoji kao ideja, čini se da kladionice i operateri zasad i dalje nisu zainteresirani za takav način suradnje, ali vidjet ćemo hoće li se to promijeniti u godinama koje dolaze.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.