Što je Skrill (Moneybookers) i kako otvoriti svoj račun?

Što je Skrill? To je najpopularniji servis na svijetu uz pomoću kojeg je moguće izvršavati uplate i isplate na svim online casinima i kladionicama, uključujući i domaće internet kladionice. Čemu taj servis još služi i kako se koristi, donosimo vam u nastavku teksta.

Što je Skrill

Malo o Skrillu

Skrill, koji se prije zvao Moneybookers, a neki ga još nepravilno zovu i Scrill ili Skirll, jedan je od najboljih digitalnih novčanika te je svakako najkorišteniji servis takve vrste kod online igrača u svijetu. Radi se o servisu za prijenos novca između korisnika, a može se koristiti i za internet kupovinu ili uplatu na račune u online kladionicama i casinima.

Osnovan je 2001. godine pod imenom Moneybookers, a zatim se brzo razvio u jednu od vodećih platformi za plaćanje putem interneta, pružajući širok spektar financijskih usluga za korisnike, ali i poslovne subjekte. U 2015. godini, Skrill je postao dio Paysafe Group, međunarodne grupe specijalizirane za online plaćanja, što je dodatno proširilo njegove kapacitete i tržišnu prisutnost. Ako vam je ime Paysafe poznato, to je zato što ste već vjerojatno imali doticaja s PaysafeCard bonovima, koji danas odlično funkcioniraju u kombinaciji s ovim digitalnim novčanikom.

Skrill korisnicima omogućava brz i jednostavan način za slanje i primanje novca, kupovinu i prodaju kriptovaluta, kao i izvršavanje plaćanja na brojnim online platformama bez potrebe za unošenjem bankovnih ili podataka kreditnih kartica pri svakoj transakciji. Jedna od ključnih značajki ovog digitalnog novčanika je njegova sposobnost da podržava transakcije u različitim valutama, a to ga čini odličnim odabirom za međunarodne transakcije.

Registracija na platformi je jednostavna i zahtijeva samo osnovne informacije, a o njoj ćemo više u nastavku teksta. Skrill također nudi Skrill MasterCard, koji korisnicima omogućava pristup svojim sredstvima putem bilo kojeg bankomata koji podržava MasterCard, kao i plaćanje u trgovinama koje prihvaćaju MasterCard. Ovo čini Skrill nevjerojatno korisnim alatom za plaćanje, gdje god se nalazili. Dakle, iako ne postoji Skrill bankomat, korisnici mogu na bilo kojem bankomatu u zemlji svojom karticom podizati sredstva direktno sa Skrill računa.

Sigurnost je nezaobilazna značajka uspjeha ovog digitalnog novčanika. Platforma koristi napredne sigurnosne mjere, uključujući enkripciju podataka i dvofaktorsku autentifikaciju, kako bi osigurala sigurnost korisničkih sredstava i informacija. Osim toga, pruža korisničku podršku 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, kako bi se osigurala brza pomoć u slučaju bilo kakvih pitanja ili problema.

Skrill registracija

Kako se registrirati na Skrill

Proces registracije vrlo je jednostavan i izvodi se u nekoliko lakih koraka. Prvo je potrebno popuniti jednostavnu formu za unos osobnih podataka. Bitno je napomenuti da, kod odabira valute, razmislite koju valutu želite koristiti. Podaci koje morate unijeti uključuju ime, prezime, adresu, državu i slično, tako da ne bi trebali imati problema s tim dijelom.

Nakon toga, od vas se zahtijeva postavljanje sigurne lozinke, kao i odabir valute vašeg računa. Bitno je odabrati valutu koju najčešće koristite za transakcije kako biste izbjegli dodatne troškove konverzije. Dok je u Hrvatskoj valuta bila kuna, korisnici su često razmišljali žele li koristiti kunu ili euro kao valutu u ovom digitalnom novčaniku, no sada je to puno jednostavnije i uglavnom je pametno koristiti euro kao glavnu valutu. Nakon popunjavanja osobnih informacija, na e-mail adresu koju ste unijeli dobit ćete link za potvrdu registracije. Klikom na ovaj link, vaš račun postat će aktivan. Međutim, da biste mogli koristiti baš sve značajke ovog Skrilla, morat ćete potvrditi svoj identitet.

Potvrda identiteta uključuje slanje kopija osobnih dokumenata, kao što su osobna iskaznica ili putovnica te dokaz o adresi prebivališta. Ovaj korak je ključan za osiguranje vašeg računa i zaštite od prijevara, ali i za zaštitu od bilo kakvog oblika pranja novca i financiranja terorizma. Nakon što Skrill potvrdi vašu verifikaciju, možete početi koristiti sve značajke tog digitalnog novčanika, uključujući slanje i primanje novca, online plaćanja, kupnju i prodaju kriptovaluta te pristup različitim financijskim uslugama.

Kako uplatiti novac na Skrill račun?

Ovaj digitalno novčanik mnogi koriste i za internet kupovinu zbog straha od unosa brojeva kartica na razne online trgovine. Jednom kada povežete karticu s računom, nema više potrebe unositi takve podatke na stranice u vlasništvu trećih osoba, već je moguće trošiti iznose koje stavite na svoj virtualni Skrill račun.

Ovaj servis podržava više kreditnih i debitnih kartica, PaysafeCard bon, Bitcoin, a moguće je dopuniti svoj račun osobnom uplatom putem bankovne transakcije. Prve dvije metode su odlične, zato što je uplata vidljiva trenutno, te su provizije minimalne. Kod uplate preko opće uplatnice, knjiženje vaših uplata čeka se tri do pet radnih dana, a na takvu transakciju platit će te i proviziju (banka će vas dobro oderati).

Od kreditnih i debitnih kartica podržane su Diners, American Express, Visa i Maestro. Ako nemate ništa od toga, a želite koristiti navedeni način za uplate i isplate, najjednostavnije rješenje je otvaranje deviznog žiro računa u nekoj od lokalnih banaka. Uplate su trenutne, a provizije minimalne. Skrill kartica se prije prvog korištenja nužno verificirati, a sami proces je vrlo jednostavan.

Vrijedi napomenuti da ne postoji Skrill bon kao kod nekih drugih digitalnih novčanika koji imaju svoje bonove. Umjesto toga, PaysafeCard bon se može iskoristiti kako biste nadopunili svoj račun.

Skrill aplikacija

skrill aplikacija

Skrill aplikacija omogućava korisnicima da šalju i primaju novac, pristupe svom računu, provjeravaju stanje, vrše online kupovinu i obavljaju međunarodne prijenose novca s nekoliko jednostavnih dodira na ekranu.

Aplikacija podržava više valuta, omogućavajući korisnicima da drže sredstva u različitim valutama i vrše razmjenu po pristojnim tečajevima. Točnije, možemo reći kako aplikacija nudi sve što se može obaviti i na samoj stranici ovog digitalnog novčanika.

Putem aplikacije se mogu slati i primati sredstva, trgovati kriptovalutama te pristupiti korisničkom podršci na nekoliko različitih načina. Također, aplikacija ima notifikacije korisnicima koje ih mogu obavijestiti o svakoj transakciji i plaćanju, tako da oni ne moraju sami provjeravati novitete na svom računu.

Sama aplikacija je dizajnirana da bude intuitivna i laka za korištenje, s čistim i preglednim korisničkim sučeljem koje korisnicima omogućava brz pristup svim potrebnim funkcijama. Bilo da je riječ o slanju novca prijateljima i obitelji, plaćanju računa, kupovini online ili trgovanju na kripto tržištima, Skrill nudi rješenje koje je prilagodljivo i pouzdano.

Još jedna od sjajnih značajki koja postoji u Skrillu, a može se koristiti i putem aplikacije je takozvani Knect.

Knect

skrill knect

Knect je program vjernosti koji nudi Skrill, a predstavlja inovativan način nagrađivanja korisnika za njihovu aktivnost. Kroz ovaj program, korisnici Skrilla imaju priliku zaraditi bodove prilikom izvođenja transakcija, koje kasnije mogu zamijeniti za novčane nagrade i druge povlastice. Ovaj program je dizajniran da prepozna i nagradi one koji redovito koriste Skrill za slanje novca, plaćanje usluga, ili za financijske transakcije s prijateljima, obitelji, poslovnim subjektima ili omiljenim web stranicama.

Da biste postali dio Knect programa, potrebno je samo se prijaviti putem svojeg računa. Prilikom svakog oblika transakcije, korisnici na osnovu iznosa novca koji su koristili osvajaju bodove. Kasnije te bodove, kada ih skupe dovoljno, mogu zamijeniti za neku od nagrada. Najpopularniji oblik nagrade je zamijena bodova za stvarne novce na računu, koje kasnije mogu koristiti za plaćanja ili ih jednostavno podići s računa.

Budući da Skrill ponekad uzima provizije za razne oblike plaćanja, ovaj sustav nagrađivanja je odlična solucija za korisnike da povrate dio tih provizija i obraduju se nagradom.

Verifikacija kreditne ili debitne kartice

Za dodavanje kreditne ili debitne kartice odaberite “Cards and Bank accounts” u glavnom izborniku. Nakon toga odaberite “Add Credit or Debit card” i upišite podatke. Nakon što ste uspješno dodali svoju karticu, otvorite odjeljak u kojem upravljate svojim karticama (opet u izborniku odaberite “Cards and Bank accounts“). Pokraj vaše nove kartice postoji link “Verify“, kliknite na njega.

Verifikacija kartice odvija se na sljedeći način. Skrill će s vašeg računa skinuti određeni iznos (radi se o malim iznosima, do 10-ak kuna). Potrebno je saznati o kojem iznosu se radi (ako koristite internet bankarstvo to je jednostavno, u suprotnom morate od banke tražiti izvadak o transakcijama po računu), te upisati točan iznos koji je terećen s računa na stranicu.

U određenim situacijama, što je čest slučaj kod kunskih računa (koji koriste domaću valutu), a kada je na Skrillu druga valuta (npr. EUR i USD), sustav će vas teretiti za određeni iznos u valuti u kojoj je račun, a vi ćete imati iznos u svojoj valuti (kune). Zbog težeg računanja konverzija između valuta (što je često bilo zbunjujuće za korisnike), Skrill u opis uplate upiše određeni jedinstveni kod, kojim je također moguće potvrditi transakciju.

Naravno, iznos koji vam je Skrill uzeo za potrebe verifikacije, bit će pošteno vraćen na vaš račun. A kada jednom uspješno verificirate karticu, s nje možete dizati novac (Deposit) ili vršiti isplate (Withdraw).

Skrill uplata preko PaySafeCarda

Paysafecard logotip

Najjednostavniji način uplate na Skrill račun jest preko PaysafeCard kartice. Radi se o jednokratnim karticama koje je moguće kupiti na svakom Tisku (i na mnogim drugim mjestima) u raznim apoenima (od 50, 100, 200 i 500 kuna). Jednostavno upišite kod s kartice i na računu će vam se naći iznos za koji ste kupili karticu. Provizija na ovu metodu uplate je čak 7,50%, stoga imajte na umu da nećete dobiti cijeli iznos koji kupite.

Na ovaj način izbjegli ste otvaranje računa i ostale muke oko kartica, no u slučaju da želite isplatiti novce sa Skrilla, ponovno ste u problemima. Ne i u velikim problemima, jer osim isplate na račun u banci, Skrill ima svoje kartice koje je moguće naručiti i koristiti u mnogim trgovinama i na bankomatima.

Zahtjev za MasterCard Skrill karticu

Da, ovaj servis omogućuje svojim korisnicima da imaju bankovni račun kod njih. Apliciranje za njihovu MasterCard karticu je vrlo jednostavno i traje svega nekoliko minuta, a na svoju kućnu adresu dobit ćete karticu u periodu od nekoliko tjedana (često to bude i puno brže). Godišnja članarina košta 10 eura, što je na razini onoga što naše banke naplaćuju za “vođenje računa” (bez dodatnih stavki, kao što je internet bankarstvo koje se dodatno plaća).

Dobra stvar kod ove kartice jest što je možete koristiti u svim trgovinama koje prihvaćaju MasterCard, a moguće je vršiti i isplate s bankomata širom svijeta. Bitno je napomenuti da za svaku transakciju Skrill naplaćuje 3,99%, a kod korištenja bankomata, naplaćuje dodatnih 1,75% provizije. Izgubit ćete nešto novaca i na konverziji valuta (Skrill MasterCard dostupan je u eurima, dolarima, funtama i poljskim zlotima).

skrill kartica

Skrill za online kladionice i casina

Za razliku od drugih sličnih servisa za prijenos novca, Skrill podržava korištenje online kladionica i casina. Štoviše, svaka ozbiljnija kladionica ima ih kao opciju uplate/isplate, a koliko su rašireni dovoljno govori činjenica da su dostupni i u domaćim online kladionicama (Favbet, PSK, itd.). Baš zato je i Skrill Hrvatska jedan od traženijih pojmova na Internetu.

Proces uplate i isplate je vrlo jednostavan. U svojem korisničkom računu u kladionici / casinu jednostavno odaberite ovaj e-novčanik kao metodu plaćanja (isplate), upišite e-mail, iznos koji želite uplatit (isplatit), te će vas sustav preusmjeriti na posebnu stranicu koja povezuje Skrill i casino / kladionicu, gdje je potrebno upisati šifru i potvrditi transakciju.

Zaključak

Skrill je jako popularna digitalna platforma za financijske transakcije, posebno popularnu među korisnicima online casina i kladionica. Kreiran je pod imenom Moneybookers, a evoluirao je u vodeću globalnu uslugu za prijenos novca, omogućavajući sigurne, brze i jednostavne online uplate i isplate. Ističe se svojom sposobnošću podrške raznim valutama, što ga čini idealnim za međunarodne transakcije, te nudi MasterCard karticu za pristup sredstvima u bilo kojem trenutku, putem bilo kojeg bankomata u zemlji.

Visoka razina sigurnosti i korisnička podrška dostupna 24/7 osiguravaju povjerenje i zadovoljstvo korisnika. Proces registracije je jednostavan, a platforma pruža raznovrsne mogućnosti za uplatu sredstava, uključujući kriptovalute, PaysafeCard i bankovne transakcije. Skrill aplikacija i program vjernosti Knect dodatno obogaćuju korisničko iskustvo, nagrađujući aktivne korisnike i olakšavajući upravljanje financijama putem mobilnih uređaja. Kada govorimo o online kladionicama i casinima, Skrill postoji kao pouzdan partner koji omogućava sigurno i efikasno upravljanje financijama, što ga čini nezaobilaznim alatom za igrače širom svijeta, pa tako i one iz Hrvatske.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću.