Razno

Što je Skrill (ex. Moneybookers) i čemu služi

Skrill

Skrill je najpopularniji servis na svijetu uz pomoću kojeg je moguće izvršavati uplate i isplate na svim online kasinima i kladionicama, uključujući i domaće internet kladionice. Čemu taj servis još služi i kako se koristi, donosimo vam u nastavku teksta.

Skrill, koji se prije zvao Moneybookers, jedan je od najboljih internet novčanika, te je svakako najkorišteniji servis takve vrste kod online igrača. Radi se o servisu za prijenos novca između korisnika, a može se koristiti i za internet kupovinu ili uplatu na račune u online kladionicama i kasinima.

Kako se registrirati na Skrill?

Funkcionira na principu online banke, a registrirati se možete klikom na ovaj link. Proces registracije vrlo je jednostavan i izvodi se u nekoliko lakih koraka. Prvo je potrebno popuniti jednostavnu formu za unos osobnih podataka. Bitno je napomenuti da, kod odabira valute, razmislite koju valutu želite koristiti.

Ako planirate igrati na stranim kladionicama ili kasinima, te zbog toga počinjete koristiti Skrill, naš savjet je da odaberete euro (EUR) ili američki dolar (USD), jer ćete time izbjeći višekratno plaćanje konverzija prilikom uplata (isplata) na račun u kladionici. Ako imate devizni račun u nekoj od navedenih valuta, tada odaberite valutu u kojoj je vaš račun.

Zatim, u drugom koraku, potrebno je potvrditi / verificirati svoju e-mail adresu. To je moguće postići klikom na link koji dobijete na e-mail, a koji ste unijeli prilikom registracije.  Nakon toga moguće je koristiti svoj Skrill račun. No, on je trenutno prazan, nema novaca na računu, a isti je moguće napuniti na više načina.

Kako uplatiti novce na Skrill račun?

Skrill mnogi koriste i za internet kupovinu zbog straha od unosa brojeva kartica na razne online trgovine. Jednom kada povežete karticu sa Skrill računom, nema više potrebe unositi takve podatke na stranice u vlasništvu trećih osoba, već je moguće trošiti iznose koje stavite na svoj virtualni Skrill račun.

Ovaj servis podržava više kreditnih i debitnih kartica, PaysafeCard bon, Bitcoin, a moguće je dopuniti svoj račun osobnom uplatom putem bankovne transakcije. Prve dvije metode su odlične, zato što je uplata vidljiva trenutno, te su provizije minimalne. Kod uplate preko opće uplatnice, knjiženje vaših uplata čeka se tri do pet radnih dana, a na takvu transakciju platit će te i proviziju (banka će vas dobro oderati).

Od kreditnih i debitnih kartica podržane su Diners, American Express, Visa i Maestro. Ako nemate ništa od toga, a želite koristiti navedeni način za uplate i isplate, najjednostavnije rješenje je otvaranje deviznog žiro računa u nekoj od lokalnih banaka. Uplate su trenutne, a provizije minimalne. Karticu je prije prvog korištenja nužno verificirati, a sami proces je vrlo jednostavan.

Verifikacija kreditne ili debitne kartice na Skrill

Za dodavanje kreditne ili debitne kartice odaberite “Cards and Bank accounts” u glavnom izborniku. Nakon toga odaberite “Add Credit or Debit card” i upišite podatke. Nakon što ste uspješno dodali svoju karticu, otvorite odjeljak u kojem upravljate svojim karticama (opet u izborniku odaberite “Cards and Bank accounts“). Pokraj vaše nove kartice postoji link “Verify“, kliknite na njega.

Verifikacija kartice odvija se na sljedeći način. Skrill će s vašeg računa skinuti određeni iznos (radi se o malim iznosima, do 10-ak kuna). Potrebno je saznati o kojem iznosu se radi (ako koristite internet bankarstvo to je jednostavno, u suprotnom morate od banke tražiti izvadak o transakcijama po računu), te upisati točan iznos koji je terećen s računa na stranicu Skrilla.

U određenim situacijama, što je čest slučaj kod kunskih računa (koji koriste domaću valutu), a kada na Skrillu je druga valuta (npr. EUR i USD), sustav će vas teretiti za određeni iznos u valuti u kojoj je račun na Skrillu, a vi ćete imati iznos u svojoj valuti (kune). Zbog težeg računanja konverzija između valuta (što je često bilo zbunjujuće za korisnike), Skrill u opis uplate upiše određeni jedinstveni kod, kojim je također moguće potvrditi transakciju.

Naravno, iznos koji vam je Skrill uzeo za potrebe verifikacije, bit će pošteno vraćen na vaš račun. A kada jednom uspješno verificirate karticu, s nje možete dizati novac na Skrill (Deposit) ili vršiti isplate sa Skrill računa (Withdraw).

Uplata na Skrill preko PaySafeCard-a

Najjednostavniji način uplate na Skrill račun jest preko PaysafeCard kartice. Radi se o jednokratnim karticama koje je moguće kupiti na svakom Tisku (i na mnogim drugim mjestima) u raznim apoenima (od 50, 100, 200 i 500 kuna). Jednostavno upišite kod s kartice i na računu će vam se naći iznos za koji ste kupili karticu. Provizija na ovu metodu uplate je čak 7,50%, stoga imajte na umu da nećete dobiti cijeli iznos koji kupite.

Na ovaj način izbjegli ste otvaranje računa i ostale muke oko kartica, no u slučaju da želite isplatiti novce sa Skrilla, ponovno ste u problemima. Ne i u velikim problemima, jer osim isplate na račun u banci, Skrill ima svoje kartice koje je moguće naručiti i koristiti u mnogim trgovinama i na bankomatima.

Zahtjev za MasterCard Skrill karticu

Da, ovaj servis omogućuje svojim korisnicima da imaju bankovni račun kod njih. Apliciranje za njihovu MasterCard karticu je vrlo jednostavno i traje svega nekoliko minuta, a na svoju kućnu adresu dobit ćete karticu u periodu od nekoliko tjedana (često to bude i puno brže). Godišnja članarina košta 10 eura, što je na razini onoga što naše banke naplaćuju za “vođenje računa” (bez dodatnih stavki, kao što je internet bankarstvo koje se dodatno plaća).

Dobra stvar kod ove kartice jest što je možete koristiti u svim trgovinama koje prihvaćaju MasterCard, a moguće je vršiti i isplate s bankomata širom svijeta. Bitno je napomenuti da za svaku transakciju Skrill naplaćuje 3,99%, a kod korištenja bankomata, Skrill naplaćuje dodatnih 1,75% provizije. A izgubit ćete nešto novaca i na konverziji valuta (Skrill MasterCard dostupan je u eurima, dolarima, funtama i poljskim zlotima).

Skrill za online kladionice i kasina

Za razliku od drugih sličnih servisa za prijenos novca, Skrill podržava korištenje online kladionica i kasina. Štoviše, svaka ozbiljnija kladionica ima ih kao opciju uplate/isplate, a koliko su rašireni dovoljno govori činjenica da su dostupni i u domaćim online kladionicama (SuperSport, PSK, itd.).

Proces uplate i isplate je vrlo jednostavan. U svojem korisničkom računu u kladionici / kasinu jednostavno odaberite Skrill kao metodu plaćanja (isplate), upišite e-mail, iznos koji želite uplatit (isplatit), te će vas sustav preusmjeriti na posebnu stranicu koja povezuje Skrill i kasino / kladionicu, gdje je potrebno upisati Skrill šifru i potvrditi transakciju.

Otvorite vaš Skrill račun klikom na link ovdje.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularno

Vrh