Što znači fix u kladionici?

Postoje različiti načini kako igrači mogu uplatiti svoje listiće u kladionici, a jedan od popularnijih za one koji vole stavljati puno parova na svoje listiće je korištenje sistemskih oklada. O sistemskim smo okladama puno govorili u prijašnjim tekstovima, ali rijetko smo se dotaknuli toga što znači fix u kladionici. Fix je tip para koji se može odigrati upravo na sistemskom listiću, a ima brojne prednosti, od kojih neke nude veći potencijalni dobitak na listiću.

Prije nego detaljno krenemo objašnjavati što znači fix u kladionici, podsjetimo se što je sistemska oklada kako bi lakše razumijeli ovaj novi pojam.

Što je sistemska oklada?

Sistemska oklada u kladionici predstavlja kompleksniji pristup klađenju u usporedbi s klasičnim pojedinačnim okladama. Ovaj pristup omogućuje odabir više događaja koje igrač želi kombinirati, a kao što možda već znate, na tom listiću moguće je promašiti jedan ili više ishoda te doći do nekog dobitka unatoč tome.

Kod sistemske oklade, odabrani događaji grupiraju se u različite sisteme. Svaki sistem predstavlja određeni broj odabranih događaja. Na primjer, ako igrač odabere sistem 6 od 7, to znači da će izabrati 7 događaja, a oklade će se kombinirati na sve moguće načine u kojima je uključeno 6 odabranih događaja.

Bitna karakteristika sistemske oklade je, kao što smo rekli, mogućnost ostvarivanja dobitka čak i ako neki od odabranih događaja ne prođu. Minimalni broj pogođenih parova potreban za dobitak određuje sam igrač. Na primjer, ako je odabrana sistemska oklada 6 od 7, igrač će ostvariti neki dobitak ako je točno predvidio barem 6 ishoda.

Bonusi u legalnim hrvatskim kladionicama
GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotaču Sreće.

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

Sistemska oklada omogućuje igračima veću fleksibilnost i veće šanse za dobitak, jer pokriva različite kombinacije ishoda među odabranim događajima. Međutim, važno je pažljivo razmisliti o broju odabranih događaja i minimalnom broju točnih oklada, jer to utječe na visinu potencijalnog dobitka. Također, ovaj tip oklade koristan je za igrače koji koriste velike uloge jer na ovaj način mogu uz pokoji promašaj barem vratiti dio uloga.

Što znači fix u kladionici?

sistemski listić s jednim fix parom

Sad kada smo ponovili kako funkcioniraju sistemske oklade, postavili smo temelje za objašenjenje što znači fix u kladionici. Fix je tip para koji postoji samo u sistemskim okaldama, a radi se o paru za koji je igrač siguran kako će biti dobitan na listiću. Primjerice, igrač želi odigrati 6 parova i smatra kako si može dopustiti jedan promašaj, tako da je sistem 5 od 6 isplativ za njega. Međutim, zbog velikog broja potencijalnih kombinacija 5 pogodaka, nije zadovoljan eventualnim dobitcima.

Tada može odabrati jedan ili više parova na listiću kao fix. Recimo da se odlučio jedan par izabrati kao fix. Tada se taj par na listiću izuzima iz sistema i sistem će glastiti 4 od 5, uz 1 par koji je fix. U tom slučaju, ako igrač želi do dobitka, fix mora biti pogođen jer nije dio sistema, dok od preostalih 5 parova jedan i dalje može biti promašen kako bi se ostvario neki dobitak.

Naravno, mnogi bi se mogli zapitati koja je korist od fix para ako unatoč igranju sistemskog listića on i dalje mora biti pogođen kako bi listić ostao u igri. Srećom, objasnit ćemo i to.

Prednosti postavljanja fixa na sistemskom listiću

Glavna prednost postavljanja jednog ili više fixeva na sistemskom listiću je smanjiti broj potencijalnih kombinacija u sistemu, što znači veće eventualne dobitke. Što više potencijalnih dobitnih kombinacija na listiću postoji, to se ulog igrača dijeli na više manjih uloga za svaku od tih kombinacija. Međutim, kada jedan ili više parova izuzmete iz tih kombinacija, potencijalni dobitci bit će veći i igrač bi mogao doći do većih profita.

No, svakako je važno napomenuti da se uz igranje fixeva povećava i rizik od gubitka listića jer fixevi moraju biti pogođeni. Upravo se zato kao fixeve gotovo po pravilu odabiru oni parovi koji po igračevoj procjeni imaju najveće šanse za prolazom. Ako se odlučite odigrati sistemski listić i na njega ubaciti pokoji fix, potrudite se da taj fix bude par za koji smatrate da je najsigurniji.

Tako ćete povećati potencijalne dobitke za svoje kombinacije na listiću, a istovremeno ćete smanjiti rizik od gubitka listića zbog pogrešno odabranog fix para. Suprotno tome, ako za fix par odaberete onaj koji ima najveću kvotu, pa samim time i najmanje šanse za prolaz, cijeli sistem dovodite u opasnost jer eventualnim promašajem fix para, ostajete bez ikakve šanse za dobitkom.

postavljanje fix parova na listić

Kada postaviti fix parove na listić?

Situacije u kojima je najbolje igrati fix par u sistemskoj okladi u kladionici ovise o procjeni igrača o sigurnosti odabranih događaja. Evo nekoliko primjera kada je pametno koristiti fix par:

  1. Kada imate izuzetno siguran par: Ako ste uvjereni da određeni događaj ima visoke šanse za prolazak, možete ga odabrati kao fix par. To smanjuje broj kombinacija u sistemu, povećavajući potencijalni dobitak.
  2. Kada želite povećati potencijalne dobitke: Ako ste spremni preuzeti veći rizik, možete odabrati par s većom kvotom kao fix. Ako taj par prođe, potencijalna isplata bit će veća, ali trebate biti svjesni da su šanse za prolazak takvog para manje.
  3. Kada želite smanjiti rizik od gubitka: Ako imate nekoliko sigurnih parova i želite smanjiti rizik od gubitka, odaberite jedan od tih parova kao fix. Time osiguravate barem jedan pogođen rezultat, čime se povećavaju šanse za dobitak.
  4. Kada želite eksperimentirati s različitim strategijama: Ako ste iskusni igrač i želite testirati različite strategije, možete odabrati različite fix parove u različitim sistemima kako biste vidjeli koji pristup donosi najbolje rezultate.

U svakom slučaju, važno je pažljivo razmisliti o odabiru fix para i analizirati sve dostupne informacije o tim događajima. Igrači trebaju kombinirati svoje znanje o sportu s vlastitim procjenama i strateškim pristupom kako bi maksimizirali svoje šanse za dobitak u sistemskoj okladi s fix parom.

Zaključak

Važno je istaknuti da korištenje fixeva predstavlja nešto napredniju strategiju igranja sistemskih oklada. Fixevi omogućuju igračima da kontroliraju rizik, povećavaju potencijalne dobitke i smanjuju broj kombinacija na listiću. Međutim, odluka o odabiru fix parova zahtijeva pažljivo promišljanje i analizu, uzimajući u obzir sigurnost odabranih događaja, kvote i vlastitu procjenu.

Igrači trebaju biti svjesni da veće kvote donose veći potencijalni dobitak, ali i veći rizik od gubitka. Pametan odabir fixeva može povećati šanse za uspjeh u klađenju, dok neoprezno postavljanje fixeva može dovesti do gubitka uloga. Stoga, igrači trebaju primijeniti svoje znanje o sportu, strateški pristup i procjene kako bi donijeli precizne odluke i maksimizirali svoje šanse za profit u sistemskoj okladi.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću.