Kako se vrše uplate u kladionicama? Vodič za nove igrače

Prije pojave online kladionica koje su danas jako popularne, igrači su svoje listiće mogli uplatiti isključivo u fizičkim kladionicama. Jasno je da je igranje putem Interneta puno praktičnije, brže i jednostavnije, no unatoč tome, odlučili smo se prisjetiti kako se vrše uplate u kladionicama te ujedno objasniti taj proces onim igračima koji još nisu na takav način pokušali odigrati svoj listić.

Objasnit ćemo i koje su prednosti i mane takvog načina klađenja te zašto više nije popularan kao što je nekoć bio.

Kako se obavljaju uplate u kladionicama?

Iako se onima koji su se naviknuli kladiti isključivo preko Interneta ovaj klasični način uplate u kladionicama može činiti čudnim i teškim, on to zaista nije. Kada se odlučite na taj tip uplate, prvo što ćete primijetiti jest da svaki od događaja ima svoju šifru. Ta šifra događaja služi kako biste jednostavno istaknuli na koji se sportski događaj želite kladiti, umjesto da na listić koji ćete predati pišete puna imena timova ili igrača na koje se kladite.

Nakon što ste odabrali događaj na koji se želite kladiti, upište njegovu šifru, a pored nje upišite tip koji ćete postaviti na taj događaj. Primjerice, šifra utakmice na koju se kladite “123”, a ishod koji želite odigrati je pobjeda domaćina, odnosno tip 1. Sve što morate napisati na svoj listić za uplatu u tom slučaju je “123 – 1”, kako bi zaposlenica kladionice znala koji ste događaj odigrali i koji tip ste postavili na njega.

Naravno, na isti se način može odigrati i 2 ili više događaja, a tada ćete na listić za uplatu navesti sve šifre događaja i tipove koje želite odigrati na njih. S tim ćete listićem doći do zaposlenice koja će prepisati vaše šifre i tipove te vam isprintati fizički listić koji morate čuvati. Na tom listiću bit će izlistani svi parovi koje ste odigrali, a bit će i navedena ukupna kvota, ulog i eventualni dobitak. U slučaju da ste pogodili sve parove na listiću, njega morate ponovno donijeti u kladionicu (to ne mora biti poslovnica u kojoj ste ga uplatili, ali mora biti ista vrsta kladionice) te ćete dobiti svoj dobitak na ruke.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

dobitak koji je igrač kladionice osvojio u fizičkoj poslovnici

Koje su prednosti uplate u kladionicama?

Prednosti uplate listića u kladionicama mogu biti brojne, a sve ovisi o tome koji ste tip igrača. Primjerice, neki igrači preferiraju fizičko iskustvo posjeta kladionici, jer im to pruža osjećaj autentičnosti i društvene interakcije. Također, u fizičkim kladionicama igrači mogu odmah dobiti svoj papirnati listić kao potvrdu o uplati, što je mnogima puno draže od listića koji je dostupan samo na Internetu.

Druga prednost je trenutna isplata dobitaka. U fizičkoj kladionici, igrači mogu odmah preuzeti svoje dobitke nakon što završe svi događaji na koje su se kladili. Ovo može biti privlačno za one koji ne žele čekati da se sredstva iz kladionice isplate na neku od drugih metoda kao što su kartice, digitalni novčanici i slično.

Vrijedi ponoviti da su ove prednosti subjektivne i ovise o osobnim preferencijama igrača.

Koji su nedostaci uplate u kladionicama?

klađenje na nogomet je najpopularniji oblik klađenja

Uplata listića u fizičkim kladionicama nosi i određene nedostatke. Ograničena dostupnost informacija može biti problem. U fizičkoj kladionici, igrači su često ograničeni informacijama koje su dostupne na licu mjesta, dok online kladionice pružaju širi pristup statistikama, analizama i drugim bitnim podacima koji pomažu u klađenju.

Još jedan nedostatak kada su uplate u poslovnicama u pitanju je ograničen izbor oklada i razrada. Fizičke kladionice obično nude ograničen broj sportskih događanja i vrsta oklada u usporedbi s online platformama koje pokrivaju širi spektar sportova i razrada.

Osim toga, igrači se često suočavaju i s ograničenjima radnog vremena. Fizičke kladionice imaju određeno radno vrijeme, što može biti nepraktično za igrače koji se žele kladiti u određeno doba dana ili noći te blagdanima. Naravno tu je i onaj najočitiji nedostatak, a to je da uplate u kladionicama zahtijevaju prisustvo igrača, što može biti nepraktično, posebice prilikom ružnog vremena ili nekih drugih uvjeta koji ograničavaju igrača u dolasku.

Hoće li uskoro nestati uplate u kladionicama?

Mogućnost uplate u kladionicama suočava se s izazovima zbog ogromnog rasta popularnosti online klađenja. Sve više ljudi prepoznaje prednosti klađenja putem Interneta, što bi zaista moglo ugroziti poslovanja fizičkih kladionica.

Gotovo svakog dana tehnologija je sve rasprostranjenija, a to znači i da su online kladionice sve dostupnije igračima putem računala i mobitela. Online klađenje omogućuje igračima pristup širokom spektru sportskih događaja i pruža im privlačnu mogućnost klađenja iz udobnosti njihovog doma. Kao što smo ranije naveli, fizičke poslovnice imaju razna ograničenja kao širinu ponude i radno vrijeme, a dok online tih problema nema.

Također, online kladionice često nude različite bonuse dobrodošlice, promocije i bolje kvote, privlačeći nove korisnike. To je još jedan razlog zbog kojeg će igrači zasigurno izabrati online klađenje ispred onoga u poslovnicama. Uz sve to, možemo reći da još uvijek nismo vidjeli konačnu verziju online kladionica, koje će zasigurno postajati još bolje i popularnije u godinama koje dolaze. Ostaje vidjeti kako će to utjecati na uplate u kladionicama.

Zaključak

osoba ulaže 100 eura na listić u kladionici

Uplate u kladionicama jedan su klasični način uplate listića koji postoji još uvijek, ali je sve manje popularan među igračima. Njemu se uglavnom okreću oni nešto stariji i iskusniji igrači koji su se dugo vremena kladili na taj način. Međutim, kako dolaze nove generacije ljubitelja klađenja, sve je više igrača koji se klade isključivo preko Interneta.

Sad kada ste možda tek naučili kako se kladiti u poslovnicama kladionica, na vama je odluka koji način klađenja ćete koristiti i zašto. Bilo kako bilo, ako ćete ostvarivati profit i uspješno se kladiti, u konačnici će biti sasvim svejedno na koji način ćete dolaziti do tih profita.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.