Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Jeste li se zapitali kako izgledaju gole sove?

Kolika je vjerojatnost da ste zamišljali kako izgleda sova bez perja? Vjerojatno nikakva. Jedna se američka tviterašica upravo to zapitala i internet joj je odgovorio, prenosi portal IFLScience.

Dana Schwartz je po svemu sudeći iznimno znatiželjna, ali i hrabra čim je u Google tražilicu upisala, sada već besmrtne riječi, “kako sove izgledaju bez perja”. Njezina je objava na Twitteru u vrlo kratkom vremenu postala viralna i uzrokovala val reakcija.

Priči nije bio kraj. Internet je Dani dao još zanimljivih rezultata.

Nakon što se zanemari šokantno saznanje i krenu promatrati ova bića, fotografije zapravo prikazuju pravo čudo prirode. Ne samo što pokazuju koliko sova ima maleno tijelo u usporedbi s perjem, već koliko je isto perje tanko da prekrije cijelo sovino tijelo.

Jeffrey Meshach, zamjenik direktora organizacije “World Bird Sanctuary”, potvrdio je za BuzzFeed kako su ovo primjerci štalske sove.

“Ptica u sredini je štalska sova bez perja. Zapravo je izvrstan primjer kako perje mijenja izgled jedne naizgled malene ptice”, rekao je Meshach.

Internet i njegovi korisnici, nepredvidivi u svakom pogledu – po uzoru na Daninu objavu pronašli su još fotografija “golih” životinja. Pravo otkriće za kraj je fotografija beskožnog ježa.

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Zanimljivosti o mačkama mogu nas ne samo zabaviti, nego i proširiti naše znanje o ovim misterioznim i neodoljivim životinjama. Mačke su odavno zauzele posebno...

Veliki znanstvenici

Kada nam na pamet padnu najpoznatiji izumi Nikole Tesle, često nas zapljusne val znatiželje i divljenja prema ovom vizionaru čiji radovi i danas rezoniraju...

Arheologija i paleontologija

Zamislite ovo: anatomija, to čudesno područje koje nas vodi u najskrivenije kutke našeg bića. Možda vas sjećanja odvedu u dane srednje škole, s rukavicama...

Arheologija i paleontologija

U srcu Mezoamerike, Teotihuacan, ogromna urbana sredina, procvjetala je odvojeno od kasnije aztečke civilizacije, nastanjujući centralni Meksiko između 100. pr. Kr. i 800. n....