Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Razriješen misterij dlakavog bića nasukanog na Filipinima

Cijeli internet pokušavao je odgonetnuti kakvo se to bijelo dlakavo stvorenje nasukalo na jednoj filipinskoj obali, a rješenje je prilično banalno.

Na Filipinima se prije dva tjedna dogodio prilično jak potres magnitude 6,5. Nagađa se da je upravo to bio uzrok ovog neuobičajenog događaja s jedne od njihovih plaža. Konkretno, radi se o obalama otočja Dinagat. Tajanstveno stvorenje ima na sebi tešku kožu, za razliku od riba, a duga je bijela dlaka prekrila druge vidljive značajke koje bi pomogle identifikaciji iz laičkog kuta. Biste li se sami usudili odgonetnuti o čemu je ovdje riječ?

Foto: Ruffa Luci/Twitter

Zapanjeni neobičnim događajem, stanovnici su pohitali na plažu u mjestu Cagdainao, kako bi uživo vidjeli o čemu je riječ, ali i kako bi se fotografirali s tajanstvenim stvorenjem. Razne uhvaćene fotografije stvorenja su zatim počele kružiti društvenim mrežama gdje se pojavila lavina znatiželjnika komentatora, a svi su pokušavali pogoditi o kakvom je stvorenju riječ.

Dakako, u komentarima se mnogi korisnici znaju i našaliti, a neki od njih su nudili redom zaista zanimljive i maštovite odgovore. Tako su neki od njih napisali da se ustvari radi o Trunku, neobičnom biću pronađenom u Africi još 1924. godine. Trunk je stvor sličan životinji koja bi bila kombinacija kita i polarnog medvjeda. Neki, pak, nisu mogli ne primijetiti sličnost s nekim stvorovima s velikih ekrana – prizor ih je asocirao na film Nedovršena priča iz 1984. godine. Neki su dali mašti previše na volju i rekli da je u pitanju Appa, fiktivni junak animirane tv serije Avatar: The Last Airbender.

Iako su mnogi u šali priželjkivali neki izmišljeni lik iz filma ili stvorenje vanzemaljskog podrijetla, službeno je otkriveno o čemu je zapravo riječ. I ne, nije neko dosad neotkriveno biće iz bespuća morskih dubina.

To je (bio) kit. Da, toliko je jednostavno. Kit, težak otprilike dvije tone i dugačak čak sedam metara. Znanstvenici su potvrdili da je ustvari riječ o truplu kita, a bijela boja koja se ističe je samo posljedica raspadanja mišićnih vlakana. Nagađa se da je ta životinja preminula prije 2 tjedna, a najvjerojatnije od posljedica udarca broda.

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Zanimljivosti o mačkama mogu nas ne samo zabaviti, nego i proširiti naše znanje o ovim misterioznim i neodoljivim životinjama. Mačke su odavno zauzele posebno...

Arheologija i paleontologija

Zamislite ovo: anatomija, to čudesno područje koje nas vodi u najskrivenije kutke našeg bića. Možda vas sjećanja odvedu u dane srednje škole, s rukavicama...

Klima

U svijetu gdje je svaka sekunda važna, zanimljiva je činjenica da nas upravo promjena oblika našeg planeta Zemlje može dovesti do prave male revolucije...

Društvene znanosti

Uskrs je, bez sumnje, jedan od najvažnijih kršćanskih blagdana, obilježavajući uskrsnuće Isusa Krista iz mrtvih. Ova temeljna vjerska priča nije samo srž kršćanstva, već...