Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Arheologija i paleontologija

Elon Musk izjavio da su piramide gradili izvanzemaljci, a reagirao i Egipat

Stručnjaci tvrde da su grobnice koje su otkrivene devedesetih godina definitivan dokaz da su piramide izgradili drevni Egipćani.

Foto: Pixabay

Egipat je pozvao milijardera Elona Muska da posjeti zemlju i uvjeri se da slavne piramide nisu izgradili vanzemaljci.

Elon Musk je u objavi na Twitteru napisao da su izvanzemaljci sudjelovali u gradnji piramida i da je to očigledno, prenosi BBC.

Tim povodom, reagirala je egipatska ministrica za međunarodnu suradnju Rania al-Mashat. Ona je navela da su dokazi da piramide nisu izgradili izvanzemaljci otkrivene grobnice faraona i egipatskih vladara koji su ih, kako se vjeruje, gradili.

U odgovoru Musku na Twitteru, Mashat ga je pozvala da dođe u Egipat i obiđe piramide.

https://twitter.com/RaniaAlMashat/status/1289458032913420288

Stručnjaci tvrde da su grobnice koje su otkrivene devedesetih godina definitivan dokaz da su piramide izgradili drevni Egipćani.

Egipatski arheolog Zahi Hawass također je odgovorio u kratkom videozapisu na arapskom jeziku, objavljenom na društvenim medijima, rekavši da je argument g. Muska “potpuna zabluda”.

“Našao sam grobnice graditelja piramida koje dokazuju da su graditelji piramida Egipćani i da nisu bili robovi”, izjavio je spomenuti arheolog.

U Egiptu postoji više od 100 sačuvanih piramida, a najpoznatija je Velika piramida u Gizi.

Možda će vas zanimati

Energija i gorivo

Kako nastaje nafta? Ovo pitanje otvara vrata u fascinantni svijet geoloških procesa nafte i tajanstvenog putovanja koje sirova nafta prolazi tijekom milijuna godina prije...

Biljke i životinje

Kada razmišljamo o svijesti, često se ograničavamo na ljudsku perspektivu. No, što ako vam kažemo da svijet oko nas, pun raznolikih životinjskih vrsta, od...

Geografija i geologija

Zašto je more slano? Ovo pitanje jednako intrigira znatiželjnike i znanstvenike, otkrivajući duboku povezanost između geologije, kemije i ekologije naše planete. Oceani pokrivaju preko...

Na rubu znanosti

Fizičar Melvin Vopson nedavno je objavio rezultate svoje studije koja sugerira postojanje novog zakona fizike, zvanog “drugi zakon infodinamike”. Prema Vopsonu, ovaj zakon može...