Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

AirPop – pametna maska koja vas podsjeća kad trebate promijeniti filtar

Maska funkcionira uz pomoć ugrađenih Halo senzora.

Foto: AirPop

Većina aktualnih maski za lice kreirana je za jednokratnu upotrebu, a s obzirom na trenutnu pandemiju, to je postao problem. Broj maski za lice koje se nose i neadekvatno bacaju, porastao je alarmantnom brzinom. Upravo zbog toga povećao se broj proizvođača koji dizajniraju maske koje dolaze s filtrima i mogu se ponovno koristiti.

Filtri u prosjeku traju oko dva tjedna, a rok ovisi o tome koliko se često upotrebljavaju. Korisnici ih često zaborave promijeniti, a tu na scenu stupa AirPop – pametna maska koja obavještava korisnika kad je vrijeme za promjenu filtra, piše Ubergizmo.

Maska funkcionira uz pomoć ugrađenih Halo senzora koji služe i za druge mogućnosti, poput praćenja kvalitete zraka. Senzori su povezani na prateću aplikaciju putem koje korisnik dobiva obavijesti. Maska štiti od patogena poput koronavirusa, a može zaštiti i od zagađenja zraka.

AirPop maska prodavat će se po cijeni od oko 150 dolara, a trebala bi se naći u prodaji u prvoj polovici 2021. godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Ekologija i okoliš

Biljka dunjarica može apsorbirati 20 posto više zagađenja u odnosu na drugo raslinje

Zemlja

Međunarodna skupina seizmologa iz 33 zemlje izmjerila je pad do 50% takozvane ambijentalne buke koju stvaraju ljudi koji putuju i tvornice tijekom rada

Ekologija i okoliš

Koncept koji je stvorila Lenka Petráková prikuplja otpad iz oceana i priprema ga za reciklažu

Bakterije i virusi

Dosadašnje prezentacije bile su samo računalna grafika koronavirusa, a sada su po prvi put austrijski znanstvenici uspjeli fotografirati SARS-CoV-2 u 3D-u. Nova vizualizacija djelo...

Oglašavanje