Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Znanost

Ako volite znanstvene eksperimente, ovo su prave stranice za vas

Zahvaljujući razvoju računalne tehnologije,koja je u proteklih dvadesetak godina ušla u sve pore ljudskog života, pa tako i u proces obrazovanja, danas na internetu postoji cijeli niz interaktivnih znanstvenih stranica, namijenjenih kako učenicima, tako i svima željnima znanja, a neke od zanimljivijih možete pogledati u nastavku.

Molecular Workbench

Navedena stranica nudi na stotine besplatnih simulacija iz biologije, nanotehnologije i sličnih znanstvenih disciplina. Pritom se kao najzanimljivija ističe simulacija Molecular Self-Assembly, pomoć koje se možete upoznati s nastankom i strukturom kompleksnih organskih i anorganskih spojeva.

Electric Motor

Riječ je o interaktivnoj animaciji preko koje se učenici mogu upoznati s dijelovima i principom rada elektromotora. Upravljajući radom motora pomoću interaktivnih strelica moguće je naučiti kako se dotični ponaša u određenim režimima rada.

Convex/Concave Lens

Kao što mu i samo ime kaže, ovaj alat pruža mogućnost stvaranja konveksnih i konkavnih leća različitih oblika, gdje kroz svaku od njih svjetlost prolazi na bitno drugačiji način.

Google Sky

Još jedan u nizu izvrsnih alata iz Googlea je i Google Sky, koji omogućava odličan uvid u noćno nebo. Štoviše, nakon što korisnik putem servisa Google Earth označi svoju lokaciju te se potom prebaci u Google Sky način rada, na zaslonu se prikazuje slika neba u stvarnom vremenu. Tako korisnik može gledati noćno nebo zavaljen u naslonjač u dvorištu, s laptopom u krilu.

Sugar and Salt Solutions

Što se događa kad u vodu dodate šećer i sol? Što dobijete nakon što ispari voda u kojoj su pomiješani šećer i sol? Odgovore na ova i slična pitanja možete saznati na gornjoj stranici.

Plate Tectonics

Zahvaljujući simulaciji koju su razvili znanstvenici s University of Colorado, možete pomicati planine i stvarati oceane! Naime, mijenjajući temperaturu, sastav i debljinu tektonskih ploča, studentima se pruža odličan uvid u kretanje i evoluciju zemljinih tektonskih ploča.

Frostbite Theater

Ako u blizini nemate tekući dušik i Van de Graaffov generator, a željeli biste izvoditi pokuse, nema veze. Samo kliknite na gornji link i možete gledati što se događa kad petljate s plinovima ohlađenim na ekstremno niske temperature.

Johnson Explorations

Dotična stranica pruža cijeli niz raznovrsnih prikaza, od kojih se kao posebno zanimljiva ističe simulacija rada stanice.

How-To Videos

Ovaj YouTube kanal nudi cijeli niz poučnih video uradaka kako se ponašati u razredu, počevši od čuvanja školske opreme pa sve do laboratorijskih pokusa.

Bouncing Ball

Odlična interaktivna stranica, koja pruža uvid u ponašanje potencijalne i kinetičke energije na primjeru simulirane lopte koju je moguće baciti na tri različite površine – cement, drvo i polistiren.

Izvor: We Are Teachers

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Psihologija

Sudionici eksperimenta će iskusiti slične uvjete onima kojima će biti izloženi astronauti na Marsu.

Bakterije i virusi

Iako su prethodna istraživanja pokazala kako unutar našeg genetskog koda postoje neaktivni virusi ili njihovi fragmenti, a koje smo dobili od naših predaka, tim...

Neuroznanost

O svom mozgu često mislimo kao o jednom velikom organu unutar naših lubanja, no on se zapravo sastoji od mnogo malih struktura koje nam...

Psihologija

Tijekom više od pet proteklih desetljeća provođena su temeljita istraživanja o preferencijama žena, odnosno tražen je odgovor na pitanje što to točno nekog muškarca...

Oglašavanje