Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Azijski divovski stršljeni novi problem za Amerikance

Osim brige oko pandemije koronavirusa, Amerikanci sad imaju i novu brigu, a to su azijski divovski stršljeni poznati kao “stršljeni ubojice”.

Pojava ovih stršljena bi svakako izazvala strah i da nema pandemije, ali je on puno veći u vrijeme pandemije koja je zadala težak udarac ekonomiji i ljude primorala na karantenu.

Azijskim divovskim stršljenima su ime “stršljeni ubojice” dali istraživači, a ovi insekti su se po prvi put pojavili u SAD-u u prosincu kad su viđeni četiri puta. Ova vrsta stršljena je ujedno i najveća na svijetu, uništavaju košnice ubijajući pčele te ih koriste kako bi nahranili svoje mlade. Dovoljno je svega nekoliko stršljena da unište košnicu za samo nekoliko sati, prenosi Russia Today.

Zabrinutost raste jer bi se ovi stršljeni mogli proširiti SAD-om i imati ozbiljan utjecaj na populaciju pčela koje imaju važnu ulogu oprašivanja.

Nadležni organi pokrenuli su agresivan program čiji je zadatak zaustavljanje širenja azijskih divovskih stršljena i sprječavanje potencijalne nove krize.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Nove snimke ukazuju na to da Sjeverna Koreja koristi dupine u vojne svrhe, baš kao što to čine Sjedinjene Američke Države i Rusija.

Svemir

NASA-ina astronautkinja Kate Rubin će put svemira krenuti iz Baikonura, svemirske luke u Kazahstanu.

Klima

Zapad SAD-a, koji postaje sve suši, zahvaćen je razarajućim požarima, dok se istok bori s problemom obilnih padalina, povremeno i uraganima, što u drugim...

Klima

Prethodnih dana, a posebice proteklog vikenda, američku zapadnu obalu pogodio je toplinski val.