Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Azijski divovski stršljeni novi problem za Amerikance

Osim brige oko pandemije koronavirusa, Amerikanci sad imaju i novu brigu, a to su azijski divovski stršljeni poznati kao “stršljeni ubojice”.

Pojava ovih stršljena bi svakako izazvala strah i da nema pandemije, ali je on puno veći u vrijeme pandemije koja je zadala težak udarac ekonomiji i ljude primorala na karantenu.

Azijskim divovskim stršljenima su ime “stršljeni ubojice” dali istraživači, a ovi insekti su se po prvi put pojavili u SAD-u u prosincu kad su viđeni četiri puta. Ova vrsta stršljena je ujedno i najveća na svijetu, uništavaju košnice ubijajući pčele te ih koriste kako bi nahranili svoje mlade. Dovoljno je svega nekoliko stršljena da unište košnicu za samo nekoliko sati, prenosi Russia Today.

Zabrinutost raste jer bi se ovi stršljeni mogli proširiti SAD-om i imati ozbiljan utjecaj na populaciju pčela koje imaju važnu ulogu oprašivanja.

Nadležni organi pokrenuli su agresivan program čiji je zadatak zaustavljanje širenja azijskih divovskih stršljena i sprječavanje potencijalne nove krize.

Možda će vas zanimati

Planete i mjeseci

Sjedinjene Američke Države i Rusija potvrdile su namjeru organiziranja zajedničke misije na Veneru, priopćio je generalni direktor Roscosmosa Dmitry Rogozin. “Dogovorili smo se s...

Svemir

Rusija i Sjedinjene Države nastavit će zajedno raditi na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) nakon 2024. godine, izjavio je u srijedu visoki dužnosnik ruske svemirske...

Klima

Zapad SAD-a, koji postaje sve suši, zahvaćen je razarajućim požarima, dok se istok bori s problemom obilnih padalina, povremeno i uraganima, što u drugim...

Planete i mjeseci

Ovo je prva kineska misija koja u fokusu ima Crveni planet, te mnogi ovaj potez tumače kao natjecanje s agencijom NASA.