Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Psihologija

Ćelavi muškarci ženama su muževniji, dominantniji i seksipilniji

Znanstvena studija objavljena početkom godine otkrila je da su ćelavi muškarci viđeni kao muževniji, dominantniji i jači, a time i seksipilniji. Stoga, ako ste ćelavi ne brinite, već to prihvatite, te nikako nemojte, navodi se u studiji, skrivati vlastitu ćelavost.

Općenito, žene će muškarce s obrijanom glavom doživjeti kao osobe s više samopouzdanja.

Prema Američkoj udruzi za gubitak kose, dvije trećine muškaraca će izgubiti barem dio kose do 35. godine, dok će u dobi od 50 godina njih 85% doživjeli značajan gubitak kose.

Ipak, kod osoba koje gube kosu u dobi mlađoj od 22 godine prisutan je određen stupanj psiholoških problema.

Umjesto prikrivanje gubitka kose, predlaže se prihvaćanje ćelavosti brijanjem glave. Dlačice na obrijanoj glavi rasti će  na isti način i brzinom onih na bradi. Javnost je prihvatila muškarce obrijanih glava.

Srećom, društvo je prihvatilo trend potpunog brijanja kose s glava proćelavih muškaraca. Većina ljudi koji počnu gubiti kosu zapravo su ohrabreni da se u potpunosti obriju pri pojavi prvih znakova stanjivanje kose.

Mladi muškarci početkom procesa mogu doživjeti psihološki stres zbog stanjivanja kose , ali nakon prihvaćanja ćelavljenja, razina samopouzdanosti i samovrijednosti drastično će porasti. Iako nije točno objašnjeno zašto, u prosjeku će žene muškarce s obrijanim glavama smatrati seksepilnijima od onih ostalih. Konkretan razlog nije pronađen, ali postoje razne teorije.

Gledajući u muškarčevo lice, žene obično prvo primijete kosu, no pri nedostatku kose žene obično gledaju u oči. Znamo da su prvi dojmovi često najvažniji, dakle ćelavi muškarci trebaju usmjeriti pozornost na oči kako bi lakše ostvarili komunikaciju.

Druga teorija kaže kako žene obrijanu glavu možda povezuju s bebama, pa stoga pogled na ćelavu glavu kod njih pobuđuje majčinski instinkt.

Žene su se također oglasile o bradi na licu muškarca. Većina žena podijeljena je, a neke preferiraju muškarce s kratkom bradom, dob bi druge radije gledale svježe obrijana lica.

Ipak svi su se složili da bez obzira na stil koji izaberu, muškarci i žene bi prvenstveno trebali izgledati njegovano i čisto, pa zapuštena brada za većinu žena ne dolazi u obzir.

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Zanimljivosti o mačkama mogu nas ne samo zabaviti, nego i proširiti naše znanje o ovim misterioznim i neodoljivim životinjama. Mačke su odavno zauzele posebno...

Veliki znanstvenici

Kada nam na pamet padnu najpoznatiji izumi Nikole Tesle, često nas zapljusne val znatiželje i divljenja prema ovom vizionaru čiji radovi i danas rezoniraju...

Arheologija i paleontologija

Zamislite ovo: anatomija, to čudesno područje koje nas vodi u najskrivenije kutke našeg bića. Možda vas sjećanja odvedu u dane srednje škole, s rukavicama...

Arheologija i paleontologija

U srcu Mezoamerike, Teotihuacan, ogromna urbana sredina, procvjetala je odvojeno od kasnije aztečke civilizacije, nastanjujući centralni Meksiko između 100. pr. Kr. i 800. n....