Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Arheologija i paleontologija

Elon Musk izjavio da su piramide gradili izvanzemaljci, a reagirao i Egipat

Stručnjaci tvrde da su grobnice koje su otkrivene devedesetih godina definitivan dokaz da su piramide izgradili drevni Egipćani.

Foto: Pixabay

Egipat je pozvao milijardera Elona Muska da posjeti zemlju i uvjeri se da slavne piramide nisu izgradili vanzemaljci.

Elon Musk je u objavi na Twitteru napisao da su izvanzemaljci sudjelovali u gradnji piramida i da je to očigledno, prenosi BBC.

Tim povodom, reagirala je egipatska ministrica za međunarodnu suradnju Rania al-Mashat. Ona je navela da su dokazi da piramide nisu izgradili izvanzemaljci otkrivene grobnice faraona i egipatskih vladara koji su ih, kako se vjeruje, gradili.

U odgovoru Musku na Twitteru, Mashat ga je pozvala da dođe u Egipat i obiđe piramide.

https://twitter.com/RaniaAlMashat/status/1289458032913420288

Stručnjaci tvrde da su grobnice koje su otkrivene devedesetih godina definitivan dokaz da su piramide izgradili drevni Egipćani.

Egipatski arheolog Zahi Hawass također je odgovorio u kratkom videozapisu na arapskom jeziku, objavljenom na društvenim medijima, rekavši da je argument g. Muska “potpuna zabluda”.

“Našao sam grobnice graditelja piramida koje dokazuju da su graditelji piramida Egipćani i da nisu bili robovi”, izjavio je spomenuti arheolog.

U Egiptu postoji više od 100 sačuvanih piramida, a najpoznatija je Velika piramida u Gizi.

Možda će vas zanimati

Arheologija i paleontologija

Istraživači sa Sveučilišta New York su u svojoj novoj studiji iznijeli teoriju da bi veliki dio egipatske Velike sfinge mogao biti rezultat prirodne erozije...

Arheologija i paleontologija

Doba drevnog Egipta obavijeno je tajanstvenošću i misterijima. S izgradnjom piramida do Tutankamonove enigmatične i prerane smrti, Egipat je bogat skrivenim znanjima koja možda...

Znanost

Iako su nam stari Egipćani ostavili velike tekstualne informacije i mnoge mumije, jedva da postoje izvori koji nas informiraju o njihovoj praksi balzamiranja. U...

Svemir

Nakon više od tri godine, tvrtka SpaceX lansirala je prvu Falcon Heavy misiju, a riječ je o najmoćnijoj raketi koja je trenutno u funkciji....