Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Arheologija i paleontologija

Elon Musk izjavio da su piramide gradili izvanzemaljci, a reagirao i Egipat

Stručnjaci tvrde da su grobnice koje su otkrivene devedesetih godina definitivan dokaz da su piramide izgradili drevni Egipćani.

Foto: Pixabay

Egipat je pozvao milijardera Elona Muska da posjeti zemlju i uvjeri se da slavne piramide nisu izgradili vanzemaljci.

Elon Musk je u objavi na Twitteru napisao da su izvanzemaljci sudjelovali u gradnji piramida i da je to očigledno, prenosi BBC.

Tim povodom, reagirala je egipatska ministrica za međunarodnu suradnju Rania al-Mashat. Ona je navela da su dokazi da piramide nisu izgradili izvanzemaljci otkrivene grobnice faraona i egipatskih vladara koji su ih, kako se vjeruje, gradili.

U odgovoru Musku na Twitteru, Mashat ga je pozvala da dođe u Egipat i obiđe piramide.

Stručnjaci tvrde da su grobnice koje su otkrivene devedesetih godina definitivan dokaz da su piramide izgradili drevni Egipćani.

Egipatski arheolog Zahi Hawass također je odgovorio u kratkom videozapisu na arapskom jeziku, objavljenom na društvenim medijima, rekavši da je argument g. Muska “potpuna zabluda”.

“Našao sam grobnice graditelja piramida koje dokazuju da su graditelji piramida Egipćani i da nisu bili robovi”, izjavio je spomenuti arheolog.

U Egiptu postoji više od 100 sačuvanih piramida, a najpoznatija je Velika piramida u Gizi.

2 komentara

2 Comments

  1. Zoran Petrovic

    6 kolovoza, 2020 u 6:41 am

    Ne mogu razumjeti kako netko sa toliko novaca provali ovakvu hipotezu umjesto da se educira ili podastre dokaze svojoj tvrdnji. Ovako ruši svoj ugled i unosi sumlju u one ljude koji ulažu svoj novac u njegove kompanije. Dobro je ostati radoznao kao djete ali to je samo početak ozbiljnog rada koji završava ili novom hipotezom ili potvrđenom teorijom. Izletiti sa neobranjenom tezom malo je previše neozbiljno. Pozdrav.

  2. Kristina

    3 listopada, 2020 u 2:18 pm

    Fascinantna je razina i količina gramatičkih pogrešaka u ovom komentaru, pogotovo kada se iznosi tako oštra kritika i vrlo strukturirano osobno mišljenje. Komentator zaista izaziva jezu u čitaocu te dovodi u pitanje ugled hrvatskog školskog sustava, koji je, barem u ovom slučaju, vidno zakazao.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Arheologija i paleontologija

Pivovara je podijeljena u osam velikih odjeljaka za proizvodnju piva

Svemir

U Zemljinoj orbiti se trenutno nalazi 946 Starlink satelita što čini 27,3 posto ukupnog broja aktivnih satelita koji se nalaze oko Zemlje.

Svemir

Musk je pojasnio svoju računicu i objasnio kako bi bilo potrebno oko 900.000 dolara za gorivo i još oko 1.1 milijun za dodatne troškove...

Svemir

Tvrtka SpaceX neće poštovati internacionalne zakone jednom kad stigne do Marsa, a na to već ukazuju “Uvjeti korištenja” u okviru Starlink internet projekta. Ova...

Oglašavanje