Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Elon Musk kontrolira četvrtinu svih aktivnih satelita u Zemljinoj orbiti

U Zemljinoj orbiti se trenutno nalazi 946 Starlink satelita što čini 27,3 posto ukupnog broja aktivnih satelita koji se nalaze oko Zemlje.

Foto: Pixabay

Nakon više od desetak Starlink misija u posljednje dvije godine, tvrtka SpaceX i njen izvršni direktor Elon Musk sada kontroliraju četvrtinu svih aktivnih satelita koji kruže oko Zemlje.

Raketa Falcon 9 će ovog tjedna, ako to vremenske prilike dozvole, isporučiti najnoviju seriju od 60 Starlink satelita u orbitu iz NASA-inog svemirskog centra Kennedy na Floridi. Time će se ukupan broj Starlink satelita u orbiti podići na preko 1.000, piše Independent.

Misija Starlink 17 predstavlja najnoviju planiranu misiju tvrtke SpaceX koja ima za cilj stvaranje konstelacije od 40.000 satelita kako bi se osigurao super brzi internet na Zemlji.

Prema podacima Celestarka, trenutno se u Zemljinoj orbiti nalazi 946 Starlink satelita što čini 27,3 posto ukupnog broja aktivnih satelita koji se nalaze oko Zemlje.

Ako tvrtka SpaceX nastavi ovim tempom, do kraja sljedeće godine taj bi se odnos mogao popeti na više od 50 posto. Tvrtka također lansira više od petine raketa u svemir.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Svemir

U subotu navečer, tvrtka SpaceX lansirala je uz pomoć Falcon 9 rakete još 52 Starlink satelita u orbitu. “Potvrđeno je raspoređivanje 52 Starlink internetska...

Tehnologija

Tvrtka Neuralink konačno je spremna podijeliti više informacija o svom radu na moždanim implantatima. Naime, Elon Musk najavio je da će na velikom eventu...

Tehnologija

Poduzetnik i poslovni magnat Elon Musk u objavi na Twitteru napisao je da smatra kako bi Europa trebala ponovno pokrenuti svoje neaktivne nuklearne elektrane te...

Tehnologija

Tvrtka SpaceX šalje dodatne terminale u Ukrajinu, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. “Razgovarao sam s Elonom Muskom. Zahvalan samo mu što je podržao...

Oglašavanje