Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Elon Musk kontrolira četvrtinu svih aktivnih satelita u Zemljinoj orbiti

U Zemljinoj orbiti se trenutno nalazi 946 Starlink satelita što čini 27,3 posto ukupnog broja aktivnih satelita koji se nalaze oko Zemlje.

Foto: Pixabay

Nakon više od desetak Starlink misija u posljednje dvije godine, tvrtka SpaceX i njen izvršni direktor Elon Musk sada kontroliraju četvrtinu svih aktivnih satelita koji kruže oko Zemlje.

Raketa Falcon 9 će ovog tjedna, ako to vremenske prilike dozvole, isporučiti najnoviju seriju od 60 Starlink satelita u orbitu iz NASA-inog svemirskog centra Kennedy na Floridi. Time će se ukupan broj Starlink satelita u orbiti podići na preko 1.000, piše Independent.

Misija Starlink 17 predstavlja najnoviju planiranu misiju tvrtke SpaceX koja ima za cilj stvaranje konstelacije od 40.000 satelita kako bi se osigurao super brzi internet na Zemlji.

Prema podacima Celestarka, trenutno se u Zemljinoj orbiti nalazi 946 Starlink satelita što čini 27,3 posto ukupnog broja aktivnih satelita koji se nalaze oko Zemlje.

Ako tvrtka SpaceX nastavi ovim tempom, do kraja sljedeće godine taj bi se odnos mogao popeti na više od 50 posto. Tvrtka također lansira više od petine raketa u svemir.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Svemir

Falcon 9 raketa poletjela je sa svemirske stanice Cape Canaveral na Floridi i u orbitu ponijela 60 satelita.

Svemir

Čini se da se tvrtka nije pridržavala pravila koje je odredila FFA, a istraga se ne odnosi samo na spomenutu eksploziju, već i na...

Svemir

Plutajuće stanice će prije svega služiti za polijetanja i slijetanja Starship rakete

Svemir

Satelit je proizvod tvrtke Airbus, a lansiran je uz pomoć Falcon 9 rakete.

Oglašavanje