Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Ghost Minitaur: Maleni robot koji svašta može

Foto: KOD*LAB

Ghost Minitaur je četveronožni robot koji se može kretati kroz kompleksne terene, skakati, penjati se uz stepenice, otvarati vrata i preskakati ograde, piše Mashable.

Upravo zato ga pojedinci smatraju robotom koji bi u budućnosti mogao neometano ulaziti u ljudske domove i baviti se špijunažom. No, to su možda samo vizije onih koji pate od “robofobije”.

O spomenutom robotu se govori još od listopada 2017. godine, a kasnije je dobio i neke dodatne nadogradnje. Iz tvrtke se nadaju da bi se ovaj robot mogao koristiti kao osnova za robotizirana vozila, koja bi bila podržana strojnim učenjem i aplikacijama za treniranje uređaja.

Skeptici i svi oni koji se boje robotske revolucije te robo-špijunaže se pak brinu zbog toga što se ovaj robot opisuje i kao stroj koji se može neopaženo uvući u svaki dom zahvaljujući činjenici da može obaviti i kompliciranije operacije kao što su otključavanje i zaključavanje vrata.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Robotika

Samsung radi na robotu koji može skupljati rublje, napuniti perilicu posuđa, postaviti stol, natočiti vino, pa čak i odnijeti ga vlasniku. Robot nosi ime...

Svemir

NASA razmišlja o ovom projektu još od 2018. godine.

Robotika

Jedan grad u Japanu rasporedio je nekoliko robota-vukova koji se kreću i zavijaju u nadi da će prestrašiti medvjede koji postaju sve veća prijetnja...

Robotika

Uz jedinstveno oponašanje facijalnih ekspresija, robot cijelo vrijeme oponaša i disanje, što ga čini još realističnijim