Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Ghost Minitaur: Maleni robot koji svašta može

Foto: KOD*LAB

Ghost Minitaur je četveronožni robot koji se može kretati kroz kompleksne terene, skakati, penjati se uz stepenice, otvarati vrata i preskakati ograde, piše Mashable.

Upravo zato ga pojedinci smatraju robotom koji bi u budućnosti mogao neometano ulaziti u ljudske domove i baviti se špijunažom. No, to su možda samo vizije onih koji pate od “robofobije”.

O spomenutom robotu se govori još od listopada 2017. godine, a kasnije je dobio i neke dodatne nadogradnje. Iz tvrtke se nadaju da bi se ovaj robot mogao koristiti kao osnova za robotizirana vozila, koja bi bila podržana strojnim učenjem i aplikacijama za treniranje uređaja.

Skeptici i svi oni koji se boje robotske revolucije te robo-špijunaže se pak brinu zbog toga što se ovaj robot opisuje i kao stroj koji se može neopaženo uvući u svaki dom zahvaljujući činjenici da može obaviti i kompliciranije operacije kao što su otključavanje i zaključavanje vrata.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Robotika

Kad je tek predstavljen, robot Flippy je mogao samo okretati hamburgere tijekom pečenja, a tvrtka je sad predstavila novu napredniju verziju.

Robotika

Svi zainteresirani moći će biti u blizini robota i detaljno se informirati o tome kako je napravljen.

Robotika

Video koji je objavljen na YouTubeu prikazuje muškarca koji kontrolira Model-T robota u trgovini FamilyMart.

Robotika

Za robota se tvrdi da je vrlo efikasan u obavljanju svog posla.