Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Humanoidni robot Gundam težak 25 tona pokazao svoje mogućnosti

Svi zainteresirani moći će biti u blizini robota i detaljno se informirati o tome kako je napravljen.

Foto: Screenshot YouTube / Kenny Do

Veliki humanoidni robot napravljen po uzoru na onog iz popularne japanske animirane serije iz 70-tih godina – “Mobile Suit Gundam”, pokazao je svoje mogućnosti. Na prezentaciji održanoj u japanskom gradu Yokohama, robot je hodao, klečao i gestikulirao, a sve to je i snimljeno.

Robot Gundam, čija je proizvodnja počela 2014. godine, visok je više od 18 metara i težak 24 tone. Iz tvrtke koja ga je napravila navode da se robot sastoji se od 200 dijelova napravljenih od mješavine metala i plastike ojačane karbonskim vlaknima.

Svi zainteresirani moći će biti u blizini robota i detaljno se informirati o tome kako je napravljen. Otvorenje ove atrakcije za javnost bilo je planirano za listopad ove godine, ali čini se ipak da će se to prolongirati zbog pandemije koronavirusa, prenosi CNN.

Anime su se u Japanu počele praviti još početkom 20. stoljeća, a “Mobile Suit Gundam” je bila jako popularna anima u 70-tim godinama. Zasluge za razvoj ove vrste animiranih filmova i serija nosi Oten Shimokawa, no u to vrijeme je njihovo stvaranje bilo vrlo skupo, pa su ostale u sjedni uspjeha Disneyjevih ostvarenja.

Tijekom Drugog svjetskog rata, anime su postale popularne i izvan Japana kad je vlast te zemlje od animatora tražila da prave propagandna djela kojima će utjecati na mase.

U novije vrijeme, anime kao što su “Pokemon” i “Dragon Ball Z” postali su komercijalni hitovi i predstavili taj žanr publici širom svijeta.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Robotika

Sophia, humanoidni robot, poznata je po tome što je 2017. godine postala državljanka Saudijske Arabije i tako postala prvi humanoidni robot koji je dobio...

Robotika

Samsung radi na robotu koji može skupljati rublje, napuniti perilicu posuđa, postaviti stol, natočiti vino, pa čak i odnijeti ga vlasniku. Robot nosi ime...

Ekologija i okoliš

Vlada Japana će ponuditi porezne olakšice i ostalu financijsku podršku.

Svemir

NASA razmišlja o ovom projektu još od 2018. godine.

Oglašavanje