Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Istina o kojoj se u Hrvatskoj šuti?

Vozač kamiona iz Slovenije je negdje na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu plaću, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, kaže, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumunja koji bi mu vozio u pola cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mjesec kupi novi kamion.

Bugarin (poslovni partner) priča kako je Bugarska živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se država sve više zadužuje.

Mađari pričaju kako su postali najamni radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uništili s niskim (dampinškim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu više mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasništvu Engleza.

U Češkoj je EU prisilila vlasnike šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.

Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kyota, veliki dio prljave industrije prebacila u Češku. Jedini čovjek koji je zbrojio dva i dva je češki predsjednik Klaus koji tvrdi da je ulazak Republike Češke u EU čisti promašaj i u znak protesta ne dozvoljava da se zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju.

Prošle godine u veljači sam jedne nedjelje u vijestima na radiju u osam sati čuo u špici krajnje uznemirujuću vijest – U Mađarskoj građani nezadovoljni s EU izišli su na ulice i krenuli prema parlamentu, policija napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uključio sam radio da čujem vijesti , međutim Mađarska se nije više spominjala. Navečer sam s nestrpljenjem čekao dnevnik na TV, o spomenutom događaju ni riječi. Znači da je saborska komisija za informiranje već reagirala. Nakon par dana stjecajem okolnosti sreo sam se s nekim Mađarima pa sam upitao što je to bilo. Najprije nisu shvaćali na što mislim, a kada sam im objasnio što je bilo na vijestima, odmahnuli su rukom i rekli “Ma kod nas su stalno neke demonstracije protiv EU”. E pa sada se pitam gdje je demokracija, gdje je sloboda štampe, kojom se toliko busamo u prsa.

Tvrdim da je to zato jer bi protiv EU bilo ne 50% građana RH, već 90% da se ovakve vijesti prikažu na našoj televiziji. Bojim se da na kraju građani neće niti glasovati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor promijeniti Ustav, pa će Sabor mjesto nas donijeti najbolje rješenje, a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU veoma mali.

Tako je bilo u Nizozemskoj i Sloveniji, kada su kroz ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u EU. Kada se puk pobunio što se nije izišlo na referendum, odgovor je bio: “Vi ste glasali za našu stranku, koja je u svom programu imala ulazak u EU i mi sada samo izvršavamo ono što smo vam u predizbornoj kampanji obećavali”. Nadalje, zašto Ustav EU nije prošao u Francuskoj i Nizozemskoj, zašto su pribjegli Lisabonskom sporazumu, zašto Lisabonski sporazum prihvaćaju parlamenti, zašto ga ne daju na referendum? Zato jer bi prošli kao u Irskoj, a u Irskoj znamo nisu prošli.

Da li su naši političari svjesni toga što čine ovom narodu? Da li su svjesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u vlasništvo bjelosvjetske mafije i da će naš narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi. Oni nisu svjesni da kada vlasnik plati porez na dobit, ostatak dobiti završava van granica RH. Samo ako je vlasnik Hrvat ta dobit se opet investira u RH. Znam dobro o čemu pričam, jer sam donedavno radio u stranoj tvrtci i znam koliko novca je svake godine vlasnik odnosio iz RH.

Što je to potaklo sve naše stranke da u svojim programima gotovo svi (osim nekih malih stranaka) imaju ulazak u EU? Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao da su kupljeni, jer bogatoj EU (s velikim osjećajem za pronalaženje zlatnog rudnika) nije problem podijeliti našim političarima stotinjak milijuna eura da bi ovi napravili sve što se od njih traži. Njima investirati taj novac je kao meni dati prosjaku 5 kuna.

Zar nitko ne vidi da su vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Nizozemska, Portugal, Španjolska i Njemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milijune ljudi i opljačkali sve što se opljačkati moglo? Ali sve što su oružjem dobili, oružjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umjetnina, zlata, bjelokosti i dragulja, ali imaju i izdajnike (one koji su za njih ratovali u vlastitoj domovini protiv vlastitog naroda), koji su im sada problem (U Francuskoj: Marokanci, Tunižani, Alžirci, Mauri i.t.d.). London ima preko 50% obojenog stanovništva, a da ne pričamo o tome na što sliči Nizozemska) i izvor su kriminala. Sada imaju i jedno veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga cara došle do zaključka: što se otme oružjem, oružjem se može vratiti, ali što se kupi, može se samo kupnjom vratiti, pa su sada krenuli osvojiti sv ijet na novi način: globalizacijom.

Pročitajte malu plavu knjižicu EU-a, koja se zove Ustav EU-a, u kojoj sve piše… I sada su te zemlje lansirale priču o globalizaciji. Što se to krije iza globalizacije? Globalizacija je kolonizacija bez ispaljenog metka. I mi nasjedamo tim hohštaperima, koji nas uče što je to demokracija, što je dobro, a što je zlo, a do jučer su sijali smrt širom svijeta. Istrijebili su cijele civilizacije. Najveći demokrati na ovome svijetu, SAD, donedavno su imali robove, a do jučer se nisu vozili u istim autobusima sa crncima, dok je Dubrovačka republika 1642. godine donijela zakon o ukidanju ropstva, dakle u vrijeme kada je Sjeverna Amerika još bila engleska kolonija i nije postojalakao država (SAD su oformljene kao država 1776. godine). I sada im je taktika da žrtvu najprije bace na koljena (najčešće kroz financijska zaduženja), a onda dolaze s kovčezima novca, odvjetnicima i ugovorima, pa sve vrijedno kroz k ratko vrijeme promijeni vlasnika, naravno za sitan novac, jer i kralj u pustinji, kada umire od žeđi, daje kraljevstvo za kap vode.

Ja jesam za EU, ali ne EU s ovakvom politikom, politikom koju vode kapitalisti, a ne političari. Kakva je to politika kada su kapitalisti zbog svoje gramzljivosti, pohlepe i nepresušne želje za što većim bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu (gdje radnik radi za 1 $ dnevno), a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti kapital šalju na burzu, da bi robu proizvedenu u njihovim tvornicama u Kini dopremili u EU da je prodaju svojim dojučerašnjim radnicima, koji sada žive od socijalne pomoći. Tako su do sada uništili tekstilnu industriju u EU, obućarsku industriju, načeli drvno-prerađivačku industriju, automobilsku industriju i.t.d.

Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se bazira samo na kapitalu, a za čovjeka više nitko ne brine. Sada više nije dovoljno raditi radnim danom što bi rekli Zagorci od ve do ve, već je potrebno raditi i subotom i nedjeljom, ali to samo kod nas, dok ti isti centri u svojim matičnim državama nedjeljom ne rade (Austrija i Njemačka).

No, ta politika je politika rezanje grane na kojoj se sjedi, jer kada 50% radnika u EU završi na burzi, a druga polovica više ne bude mogla plaćati socijalu radnicima na burzi, ponovo će poteći krv potocima. Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska revolucija nije bitno, ali to je s ovakvom politikom EU neminovno.

Bogataše u EU kod nas najviše zanima Slavonska ravnica, izvori pitke vode i naša obala zajedno s otocima. Industrija ih ne zanima, to imaju kod sebe u Koreji, Kini, Vijetnamu, Turskoj i Indiji. Njih naša industrija koja im konkurira smeta. Nju treba uništiti. Pogledajte samo kakav pritisak rade na našu vladu u vezi brodogradilišta. Naša brodogradilišta im smetaju jer konkuriraju Korejskima, koja su u njihovom vlasništvu. To opravdavaju slobodnim tržištem i zaštitom tržišnog natjecanja. Kad smo već kod slobodnog tržišta, da kažem i to da je njihova teorija da sve što nije profitabilno, dakle što ne može na tržištu opstati, treba propasti. Ali to pravilo važi samo za neke, iako tvrde da smo svi jednaki (sve svinje su jednake, samo su neke jednakije, Orwell), pa pitam se zašto onda sada u ovoj krizi nisu pustili da propadnu sve banke u EU i SAD-u, jer su po toj logici trebale propasti, zašto su automobilskoj industriji dali financijsku injekciju, zašto je samo Amerika, da spasi svoje gospodarstvo, žrtvovala preko tisuću petsto milijardi USD? Zar mi dotacijama ne spašavamo svoje gospodarstvo? Zar nije bolje da im pomognemo sa dva tri milijuna USD, nego da ti radnici završe na burzi, gdje će koštati proračun desetak puta više?

Dakle mi sve slijepo vjerujemo tim bjelosvjetskim lažovima.

Možda ćete reći da sam pregrub u iznošenju svojih ocjena. Ne nisam pregrub, ja sam očajan, mogu ovo pismo poslati i u novine ali one ga neće objaviti.

Goebbels, Hitlerov šef propagande je za ove današnje managere propagande bio dječji vrtić. Ovi danas su učenici Američkog agresivnog marketinga rođenog u potrošačkom društvu. Marketing, što je to ustvari? Jedna definicija kaže da je potrošačko društvo izgradilo marketing, koji je sposoban čovjeka uvjeriti da kupi nešto što mu ne treba, za novac koji nema (karticu). To pak znači da čovjeka treba nagovoriti da se što više zaduži, jer je onda s njime lakše vladati. Ako čovjek nikome ništa ne duguje, tada si može puno toga dopustiti, ali ako duguje, za auto, za kuću ili stan, dovoljno mu je priprijetiti otkazom i čovjek šuti, jer ako ostane bez posla, ostat će bez svega, a nitko ne želi ostati bez egzistencije i dobara koja je stjecao mukotrpnim radom, pogotovo kada iza sebe ima obitelj, koja je svakom radniku svetinja.

Koliko su lažljivi, sjetit ćete se i sami, kada Vas podsjetim na obećanja stranih banaka. Dok nisu imali pristup u RH, onda su nas uvjeravali da ako im otvorimo vrata, da ćemo imati kamatu istu kao i u njihovim matičnim državama (kod njih je sada kamata 3%, a kod nas 13%). Kada su ušli obećavali su tvrtkama, koje pređu k njima iz tadašnjeg SDK, da će im platni promet raditi besplatno. No naše tvrtke na to nisu nasjedale, pa su onda dr. Šošić i dr. Đodan javno popljuvali SDK, nazvavši SDK komunističkim mastodontom, koji treba ukinuti (jer takvo što ne postoji nigdje u svijetu), a poslovne subjekte prebaciti u poslovne banke. Napokon su donijeli zakon koji je tvrtke prisilio da račune i novac prebace u poslovne banke, ali tog časa više nijednoj banci nije palo na pamet održati obećanje o besplatnom platnom prometu, štoviše cijena platnog prometa je poskupjela otprilike pet puta. U tim istim ba nkama danas možete dobiti kredit za auto, kamion ili bilo što drugo proizvedeno na zapadu u roku par sati do par dana, dok za recimo farmu krava kredit će naš seljak ganjati par godina.

Naša vlast je po meni učinila najveći propust 1992. godine, kada je u pretpristupnim ugovorima s EU potpisala da će otvoriti naše tržište europskim proizvodima i da će prodati banke. Tim potezom smo uništili domaću industriju, poljoprivredu i tržište novca – ili rečeno šahovskom terminologijom, poklonili smo protivniku kraljicu i topove. Da nastavim sa šahovskom terminologijom: naša vlada igra šah s EU, a ima znanje početnika, koji zna samo kako se vuku figure, dok protivnik zna desetak poteza unaprijed i unaprijed zna gdje će nas navući na tanki led i matirati, odnosno postići sve ono što su naumili.

Za ulazak u EU najprije su nam uvjetovali suradnju s Haškim sudom. Zatim smo morali izručiti generala Gotovinu, pa smo morali prihvatiti ZERP, sada ćemo morati dati Slovencima 90% onoga što traže i tako malo po malo, najednom ćemo se naći na koljenima bez hlača. Ako se samo malo suprotstavimo, izvući će asa iz rukava, a to je da će preko noći zatražiti povrat svih dugova, što je ovoga časa oko 50 milijardi USD.

I što mislite što nas onda čeka? Čeka nas jedino moguće, a to je uvođenje maksimalnih poreza na sve moguće i nemoguće, od poreza na rogatu stoku za seljake, porez na višak stambenog prostora, porez na vikendice, aute (neke od tih poreza već imamo, ali će sada biti nekoliko puta veći), porez na porez – i do čega će to dovesti? Dovest će do drastičnog pada cijena nekretnina i do općeg kolapsa u zdravstvu, školstvu i trgovini. I sada je jasno zašto EU inzistira na brzom sređivanju gruntovnice i zemljišnih knjiga.

Prošle godine, naš bivši premijer je rekao da je Hrvatska jedna velika obitelj, s čime se ja u potpunosti slažem, samo se pitam da li je u njegovu malu obitelj dolazila policija i centar za socijalni rad raditi reda ili je taj red radio sam, pa se pitam zašto mu u velikoj obitelji EU treba raditi reda?

Nadalje, mnogi besplatni programi EU su izmišljeni za to da pripreme teren za dan D. Npr. program po kojem emisari EU uče naše lumene kako gospodariti društvenom imovinom, a za to im trebamo dati popis društvene imovine s procjenom vrijednosti. Da li Vam to što govori?

Autor teksta je stručnjak za gospodarstvo pod inicijalima N.N., a Znanost.com djeluje isključivo kao medij te se ograđuje od bilo kakvih autorskih prava vezanih za ovaj članak.

149 komentara

149 Comments

 1. Davor Radanić

  7 studenoga, 2011 u 9:21 am

  od kada je znanost.com politicka stranica? Ovaj clanak mi se cini kao cista politicka propaganda.

  • skitnica

   13 siječnja, 2012 u 9:14 pm

   Idijote prvo PROČITAj pa onda sudi …

  • Ja

   20 siječnja, 2012 u 9:20 pm

   Takva su vremena prikane!

  • Marijo Bagaric

   10 veljače, 2013 u 2:15 pm

   pa sta ces ti na ovoj stranici kad mozga nemas, jer da imas nebi pisao to sto si napisao

 2. Matija Lanča

  7 studenoga, 2011 u 9:21 am

  ´´Možda ćete reći da sam pregrub u iznošenju svojih ocjena. Ne nisam pregrub, ja sam očajan, mogu ovo pismo poslati i u novine ali one ga neće objaviti.´´ – sad but true

 3. Filip Đurkin

  7 studenoga, 2011 u 9:23 am

  i sta ako je napisana prica da izaziva emocije , napisana je istina…

 4. Jahac Rumene Kadulje

  7 studenoga, 2011 u 9:23 am

  Politiku kao najstariji zanat na svijetu protjerati kao nečasnu rabotu. stekla sve uvjete za to. Kod nas se dokazala. Na djelu. I to i s rukama i nogama u pekmezu. politika nije politika već je to – kraditika.

 5. Art Neo

  7 studenoga, 2011 u 9:28 am

  Svaka čast, super članak, samo kada bi više ljudi odgovore tražilo na netu

  • Vaga

   14 siječnja, 2012 u 3:40 pm

   članak je inverz reklama koji nam predlažu da zaokružimo “da”, negativan je, nagađa, optužuje, ne argumentria dovoljno dobro i ne poznaje pravila tržišne utakmice.

   ovo je škart! i u RH se radi po 16 sati i dio plaće se daje na ruke i sami smo se prodali a nismo u EU, i propadaju sve tvrtke koje su u nacionalnom vlasništvu jer ih ne vode u interesu građana niti profita već u interesu želja politički jakih pojedinaca!!

   industriju nemamo, birokracija nam je ogromna, administracija jadna i spora!

   i ne znam zašto ne počnu svi koristiti javni prijevoz, i kupovati proizvode DTRa, Borova i ostalih RH firmi, pa da mi dokažu da žive onako kako pišu!?

   O ovakvoj temi treba ozbiljna rasprava koja će nam pokazati i argumentirati i dobre i loše strane, jer obje i postoje!

   p.s. normalno da bogate članice ne žele pomagati lošima i neodgovornima, a kad uspoređujete RH, bliže smo Grčkoj, nego Norveškoj, Švedskoj, Danskoj i sl.

   • Sdelor

    21 siječnja, 2012 u 5:52 pm

    ==>”p.s. normalno da bogate članice ne žele pomagati lošima i neodgovornima, a kad uspoređujete RH, bliže smo Grčkoj, nego Norveškoj, Švedskoj, Danskoj i sl.”

    http://www.youtube.com/watch?v=UaZPTyYauJE

    Pogledaj ovo, pa onda usporedi.

   • ja

    2 veljače, 2012 u 8:10 pm

    hehe, napd ne počinje prvim udarcem, nego brižnom pripremom, tako i ovdje, sve se ovo priprema već godinama, a usput ne kupuju te proizvode jer ih nema, a stvarno me čudi da netko tko živi u Hrvatskoj kaže takvu glupost, kao što su proizvodi BOROVO, sam pogled na tu tvornicu danas bi bio dovoljan, bar onima sa naše planete. U stvari nije meni zbog mene, ja sam svoje najbolje godine proživio, jedino mi žao što smo VLASTITU DJECU PRODALI, i to ta šarenu lažu……..

 6. Mario Hana

  7 studenoga, 2011 u 9:30 am

  Svaka cast na clanku! I ja sam za EU, ali ne ovako kako su nas prodali. Najvise me boli cinjenica sto ce moja djeca morati biti neciji robovi, da bi neki Sanaderi i slicni mogli uzivati u blagodatima. Drzava nam je vec sad na koljenima…nemamo vise nista. Zao mi je samo sto mi kao nacija nismo ujedinjeni i da zajedno se suprostavimo ovim politickim napastima koji misle da imaju pravo nam krojiti zivote.

 7. Eldin Kroos Lisic

  7 studenoga, 2011 u 9:35 am

  svi bjze iz EU-A, a mi Balkanci hocemo u EU…:(

 8. Zdravko Fera

  7 studenoga, 2011 u 9:43 am

  @Matejčić Marko NE u EU je očito znanost, jer svi ljudi koji briju da će bit bolje u EU ne upotrebljavaju mozak i za njih je to je to očito nedokuičiva znanost 😛

 9. Krunoslav Pintar

  7 studenoga, 2011 u 9:49 am

  ja zivim u njemackoj preko 20 g., trbuhom za kruhom, sve je bilo dobro dok nisu uzeli DDR, i poceli ganjati okolo ljude da se mora stvoriti EU, danas mogu samo reci da nam je unistena industrija i poljoprivreda, da jedan Bavarac nikada u zivotu nije htio se grijati psenicom, a danas to radi jer se psenica uvozi iz Kine, dok ovome seljaku koja je to ne samo tradicija nego i kultura Eu donaosi zakone da se seljaci hvataju za glavu, sto znaci oni ce popapati Slavonskog seljaka bez problema, neki ljudi ovdje govore da je rat za par godina neizbjezan , a njemci znaju kako se gradi industrija inovi poredak nakon razaranja

  • munja

   23 kolovoza, 2012 u 3:42 pm

   Slazem se sa vasim komentarom, tacno tako, nazalost, ratovanje je na pomolu, a najvise ce se krvariti na prostorima bivse Jugoslavije, pa nije ona tek tako rastocena iako da se razumemo da je valjala opstala bi, da u pitanju su belosvetski interesi, voda, hrana, ljudska radna jeftina snaga itd.Vise je nego ocigledno da je pitanje dana kada ce doci do katastrofe.

 10. Branimir Dolicki

  7 studenoga, 2011 u 9:52 am

  “Autor teksta je stručnjak za gospodarstvo pod inicijalima N.N., a Znanost.com djeluje isključivo kao medij te se ograđuje od bilo kakvih autorskih prava vezanih za ovaj članak”.

 11. Jahac Rumene Kadulje

  7 studenoga, 2011 u 9:55 am

  realno tko je za europu? Onaj tko pošteno iradi nema vremena ni za godišnji a kamo li za europu.
  političari su nagovijestili mogućnost otvaranja granica; a budimo realni, trebaju nam – lažni svjedoci, žiranti za kredite i slične manguparije, trebaju kupci piramida sreće, publika za šibicare, trebaju nam njihovi fondovi koji će podmazivat onu staru narodnu ALAJ VOLEM OVAJ REŽIM SVI DA RADE A JA DA LEŽIM, trebaju nam socijalne ustanove koje bi davale pomoći… i tako… a što poštenoga????
  ma probisvjeti lijenčine, šibicari kokošari i šverceri smo u konačnici i to treba progledati. (čast izuzecima ako ih uopće u svoj ovoj masovnoj klepromaniji i kleptokraciji) ima.
  ne vidim tko se tome baš jako i oduševljeno veseli?
  imali smo i zakone kakve takve, ali pokrali i nas i zakone i sve, što sad europa što nemamo mi realno može i napraviti? ogradit nas žicom pa jedan po jedan na pretres, za početak?

 12. Jahac Rumene Kadulje

  7 studenoga, 2011 u 10:04 am

  točno, Kina je pretekla svijet. svaki kinez koji napusti kinu ima od strane njihove države 2 godine plaćene sve troškove boravka, stana, hrane u drugoj zemlji dok se ne snađe. a snađe se tako da otvara dućane export import poduzeća za uvoz kineske robe pa i češnjaka i pšenice. Dok europa i svijet spava (jer i carine pune državne proračune obiljnije nego proizvodnja) njima političarima bilo super. sad kad stislo vide i oni da smo kao svijet u ponoru. Sad se bude i sve jače govore da moraju obuzdati Kinu koja je u par godina promijenila svijet. A još i krađe na burzama i preko vrijednosnih papira, banke, loši plasmani kredita koji su pojeli realan sektor … državama to pasalo, ubirala naknade, provizije i bogatila se na virtualnom novcu koji nije niti postojao. Sada kad nema ništa šta imamo? RAT?
  Opet tvoja dužnost, dužnost malog čovjeka… U rat.
  samo i pitanje je jesu li ljudi još uvijek dovoljno ludi da idu u rat da spašavaju guzice onih koji su upropastili svijest, svjesno i namjerno, preočito je da nisu vodili takvu politiku koja je sve bacila na koljena.
  Politikju i političare trajno zabraniti! Pa upotrijebiti i ograničenu silu. To bi bio opravdani pravi rat za pravu stvar.

 13. Irski Suncokret

  7 studenoga, 2011 u 10:05 am

  buduci da smo mali narod-brojcano, drugi veliki upravljaju nasom sudbinom.. Sad but true

 14. Stjepan Degmečić

  7 studenoga, 2011 u 10:12 am

  London ima preko 50% obojenog stanovništva, a da ne pričamo o tome na što sliči Nizozemska) i izvor su kriminala.

  Ovo zvuči prilično rasistički…

  • željko

   14 studenoga, 2011 u 9:45 pm

   rasistički? nismo rasisti al nismo ni daltonisti

  • Ivan Gorki

   8 siječnja, 2012 u 8:40 pm

   zasto…? samo je istina recena..!

 15. Jahac Rumene Kadulje

  7 studenoga, 2011 u 10:16 am

  s nama upravlja onaj kome i koliko dozvolimo. Jeste li nekome osobno dozvolili da upravlja vama? Imate li to crno na bijelo?
  Sami imamo konce života u svojim rukama. Na fejsu sam odqavno rekao da je sve ovo što pišemo i radimo “zahod revolucija” iz razloga što na ovim forumima (isprika zbog vulgarnog izričaja) seremo, seremo, seremo a kad uistinu treba konkretno nešto poduzeti svi masovno imaju preča posla. Svi moraju hitno na WC i nitko nema vremena za demonstracije, iskazivanje javnog nezadovoljstva, tražiti pravicu za sebe i svoje bližnje ako ništa drugo itd. Zato ZAHOD REVOLUCIJA, a i ovakvi natpisi jesu revolucionarni, kao što i sve više osoba izražava javno nezadovoljstvo preko fejsa, možda samom svojom masovnošću možeimati učinak na sve što nam se događa. Možda može. Jednako kao što “prdac” ima učinak na nekom skupu. Barem se netko osvrne i kaže – prostak.
  A i onaj tko je pokrenuo forum jednostavno može potegnuti vodu i sve ode u wc školjku, kad pobriše.
  Ali ako smo se opredijelili za ZAHOD REVOLUCIJU namjesto aktivnog djelovanja – demonstracije, traženje pravde i slično, izjašnjavajmo se barem rječitije. Pa neka barem – smrdi!
  DAKLE; Ja kurva nisam! Nikome nisam potpisao da upravlja mojim životom i nedam mu taj potpis. Ako ga ima, neka mi potpis crno na bijelo pokaže. Idemo grafologu.
  Zato i protiv učmalosti se treba boriti.

 16. Jahac Rumene Kadulje

  7 studenoga, 2011 u 10:20 am

  I svaki put kad se uključim na fejs, obvezno kažem; idem malo na zahod vidjet što ima, raspirivat nezadovoljstvo – pa nek smrdi.
  sviđa mi se ovo ZAHOD REVOLUCIJA, ima vraškog smisla.

 17. Roman Slovenc

  7 studenoga, 2011 u 10:24 am

  Pa kude ode znanost.geek.hr? Da stručnjak za gospodarstvo, šalite se, jel tak? pa ovaj tekst kruži vec godinu dana. http://www.4dportal.com/hr/dnevne-vijesti/politika/668-miljenko-komadina-istina-o-kojoj-se-u-hrvatskoj-uti

  • Ivan Gorki

   8 siječnja, 2012 u 8:44 pm

   Sorry…ali tu nista ne pise osim, (Pauza zbog održavanja 4Dportala. Molimo, navratite malo kasnije. Očekujte novi koncept uskoro…)

 18. Tomislav Fistrić

  7 studenoga, 2011 u 10:30 am

  Clanak je bezveze iz cistog razloga sto je PRISTRAN, NELOGICAN, NACIONALISTICKI, potice JEDNOUMLJE te je baziran na SPEKULACIJAMA i nema veze sa gospodarskim/ekonomskim pokazateljima. Hrvatska za 4.5 mil stanovnika u situaciji gdje je duzna preko 60% BDP-a, nema nikakve proizvodnje, konkurira na trzistu sa 2 i pol proizvoda ne moze biti otok za sebe i prosperirati. Mi uvozimo sve zivo. Kako znanost.geek.hr (koji mi je donedavno bio dobar) moze ovakvo smece od “clanka” uopce napisati??? Zali boze bajtova na hard disku nekom za ovaj clanak…

  Da se razumijemo ja ne poticem ovo sto HR skida gace da se politicari nasi uguze u EU parlament za velike place, ALI HR kao drzavica u pripizdini doljnjoj sa unistenom ekonomijom NE MOZE NITI CE MOCI biti samostalna drzava! I prestanite srati gluposti…

  • Sivi Sokol

   22 studenoga, 2011 u 10:22 pm

   Ajde ti pametnjakoviću sveznali reci ovdje ljudima što u tom članku nije istina? Gdje je greška?

  • Goran

   2 prosinca, 2011 u 2:18 am

   e moj crni Tomislave?!!?? Ajde, majke ti, reci koja to država još ima Slavoniju, Dinare i Jadran!?!?!?!
   Da smo imali prave ljude a ne Kradeze trebali smo biti jači i od Švicarske i Švedske zajedno!!!

  • Realist

   15 prosinca, 2011 u 12:00 am

   napokon nešto s čim se slažem. neznam otkud ljudima tolki entuzijazam.

  • PROTIV EU

   30 prosinca, 2011 u 3:54 pm

   A kako je to ovaj članak pristran, nelogičan, nacionalistički i potiče jednoumlje? Osim toga baziran je na špekulacijama…koliko ti Tomo imaš godina? Ti sve vjeruješ što ti kaže Jadranka Kosor, Ivo Sanader, Goran Jandroković i Vesna Pusić? Sve dokazani Hrvati i borci za ljudska prava, pogotovo za prava i interese Hrvata i Hrvatske. Gdje ti živiš? Na Marsu? Vjerojatno si neki pametni Hrvat iz “demokratske” Amerike, ili Australije. Ili jednostavno nisi završio osnovnu školu a nekim pukim slučajem si nabasao na ovu stranicu i odlučio ostaviti svoje premudro mišljenje. Pročitaj za početak Davida Ickea “i istina će vas osloboditi” i od Edwarda Barnaysa “Propaganda”. Valjda ćeš poslije toga shvatiti osnove funkcioniranja kapitalizma na ovom svijetu. Osim toga, to će ti biti kao da si završio srednju školu. Tada se javi za komentar.

  • PROTIV EU

   30 prosinca, 2011 u 3:59 pm

   Osim toga, u kakvoj je to pripizdini Hrvatska? I šta onda ako ima uništenu ekonomiju? To se može ispravnim radom Vlade, Sabora, Predsjednika i ostalih institucija pokrenuti sa mrtve točke u roku od 6 mjeseci. Sada sam već prilično siguran da si totalni kreten. Oprosti što te vrijeđam, ali, govorim ti istinu. Daj stvarno završi osnovnu školu pa onda dođi nešto reći. Baš si jadan takav glup i izmanipuliran kakav jesi.

  • Sretno Djete

   7 siječnja, 2012 u 2:36 am

   Slažem se, svakako da je članak pristran, jer čovjek očito ima stav – a vjeruj mi, izgradio ga je na čvrstim temeljima.
   Niako nije nelogičan – doduše, priznajem da da može biti malo zbunjujuć ako ne znaš neke podatke jer se autor osvrće na doista veliki raspon anti-EU argumenata.
   Članak također nikako nije nacionalistički – ako uopće znaš što to znači, i također nije baziran na špekulacijama.
   Špekulacije su tvoje. Hrvatska nije dužna preko 60% BDP-a za početak. Ali je vrlo blizu. A znaš li možda da se u EU raspravlja o tome da se članicama koje premaše kvotu vanjskog duga od 60% BDP-a uskrati pravo na povlačenje novaca iz fondova? Zašto – zato jer su učili na primjeru Grčke – nije Njemačkoj u cilju svojim novcima spašavati tuđe gospodarstvo.
   S obzirom da imaš ovakav stav, vidim da ovo vjerojatno ne znaš. A znaš li zašto ne znaš? Jer niti kroz jedan hrvatski medij ne možeš dobiti takav podatak, sustavno blokiraju sve argumente što bi potencijalni ulazak u EU Hrvatskoj značio, falsificiraju ankete (danas je, recimo, na t-poralu napravljena anketa u kojoj je 74% građana glasalo protiv ulaska u EU – što se kosi s anketama koje predstavljaju “javne” televizije).
   Ključno je postaviti si svega nekoliko kvalitetnih pitanja.
   Recimo ovako:
   1) Što je toliko u interesu dvije najsuprotstavljenije stranke na vlasti, svih osim jednog zastupnika u saboru, ulazak u EU da se svi toliko trse oko toga? Odjednom im je postalo stalo do hrvatskog naroda? Vesni Pusić? Čačića? Svakoga na kraju krajeva odgaja njegova obitelj…
   2) Zašto se EU toliko trudi da mi uđemo u nju? Realno, znaš li koliko su morali potplatiti gamad u našoj vlasti? Oni plaćaju i ove imbecilne spotove na TVu. Da bi netko ušao u nekakav savez – mora postojati obostrana korist. Pa koju onda EU ima korist od nas?
   3) Zašto taje detalje pregovora?
   4) Zašto ne dopuštaju javnu raspravu i blokiraju svaku negativnu izjavu u svim medijima?
   5) Zašto je potrebna privatizacija cjelokupnog našeg gospodarstva? Rušenje izvoznog gospodarstva?

   Eto, sjedni malo i razmisli, vjerujem da ćeš sam doći do odgovora, jer ja bih mogla pisati danima.

   I još samo jedna stvar – spomenuo si da je hrvatsko gospodarstvo u banani – živimo od carina. Ok – evo ti onda još jedno pitanje za razmišljanje. Ako sada živimo od carina, ne proizvodimo nego uvozimo, što će nam značiti otvaranje granica?

   I pritome ne opravdavam neulaganje u proizvodnju i takav stil života. Ali, realno, sve su nam to donjeli samo “pregovori s EU” unatrag petnaestak godina, i naša vlast (cijela garnitura od devedesetih do danas, bez razlike) potplaćena od strane te iste EU.

  • crofil

   11 siječnja, 2012 u 11:07 pm

   Evo ti jedan jednoumni i maloumni odgovor:ne seri. Eto to je sve sto ti imam reci jer maloumnik poput tebe nebi ni razumio, zato jos jednom NE SERI.

   • crofil

    11 siječnja, 2012 u 11:15 pm

    PS. Moj koment je za fistrica, mislio sam da ce automatski Bit povezan
    pps. Clanak je super i ako uvod i par majih dijelova su copy paste

 19. Smiljan Tule Tukic

  7 studenoga, 2011 u 10:48 am

  Tekst je odličan!!! Posebno mi se sviđa ona metafora za “marketing” :P.

 20. Kruno Micetic

  7 studenoga, 2011 u 11:20 am

  napokon dobar članak…

 21. Michael Beloša

  7 studenoga, 2011 u 11:25 am

  Članak je napisao N.N., No Name, seljo desničar koji je do sada glasao za HDZ vjerojatno. Ako recimo Englez kupi tvoj vinograd, taj vinograd nije otet, već je kupljen za novac koji si tražio od njega i nije engleski vinograd već je vlasnik vinograda Englez. S novcem koji si dobio od Engleza možeš da odeš u Englesku i da kupiš englesku kuću na primjer ili da odeš u Norvešku i kupiš vikendicu u Norveškoj.

  Nama samima nema budućnosti.. Nismo u stanju donjeti ni zakone o zaštiti potrošaća kak spada, nismo si dupe u stanju obrisati bez EU…

  • Sretno Djete

   7 siječnja, 2012 u 2:50 am

   Dosad je već postalo jasno da ne postoji ni lijevo ni desno u Hrvatskoj politici – samo ravno u Europi. O detaljima neću, jer smatram da bi bilo bespredmetno raspravljati o činjecima.

   Stvar koju nisi shvatio oko Engleza i vinograda ide ovako. Ti si madžarski poljoprivrednik i imaš svoj vinograd i proizvodiš vino. Onda ti EU nametne zakone o higijenskim uvijetima da moraš imati neke besmislene standarde u svojim podrumima. Ti digneš kredit, staviš vinograd pod hipoteku i kreneš u proizvodnju. Međutim, onda te sjebu na takav način da izjave da imaš u vinogradu E. coli, stave u Kauflandu cijenu litre vina na 1,5 euro, dignu ti cijene goriva, tvojoj vlastitoj državi zabrane davanje poticaja (to je politika EU, usput budi rečeno) – tebi se odjednom ne isplati raditi za nižu cijenu, nemaš tržište, nemaš carina da te štite od uvoznika – i nemaš love vraćati dug. S obzirom da imaš hipoteku, banka ti uzme vinograd i proda ga Englezu – ti ostaješ i bez love i bez vinograda. Kuća u Norveškoj?

   Ne, mi JESMO u stanju donjeti zakone o potrošačima, samoodrživi smo, sva ova kriza koja nas je pogodila došla je isključivo iz EU. EU je potplatila cjelokupnu garnituru u našoj vlasti da radi protiv vlastitog naroda.

   U ustavu se to naziva činom veleizdaje, i kad odbacimo referendum, kad na vlast dođu svježe, mlade nade – odgovorni će odgovarati, a Hrvatska prosperirati.

   • ivana

    8 siječnja, 2012 u 10:29 am

    Potpisujem!!

   • crofil

    11 siječnja, 2012 u 11:41 pm

    Sretno dijete hvala na lijepim i pametnim odgovorima ovim cro skepticima. Samo nisam siguran da oni ista razumiju, sve sto oni znaju je “vi ste jednoumni” kazu nam maloumni.

 22. Marin Perica

  7 studenoga, 2011 u 11:37 am

  zanimljiv clanak. ali sto nam je ciniti? koliki sam shvatio nemamo alternative. znaci mozemo samo panicariti i prosvjedovati na internetu i to anonimno. htjeli ili ne u eu cemo uci.

  • Sretno Djete

   7 siječnja, 2012 u 3:09 am

   Nije istina da nemamo alternative. Upravo suprotno! Slobodnai, samostalna i suverena Hrvatska nema alternative!

   NE, NE i NE – izbor imamo!

   Nije čudo što ovako misliš jer te time obasipaju odasvud, iz svih medija. Stvorili su iluziju da je EU jedini put za Hrvatsku, da nemamo alternative, da je to gotov čin i možemo se samo složiti s time. Medijski su blokirali, cenzurirali svaki argument protiv EU, svaki pokret za slobodnu Hrvatsku, lažiraju ankete (prema sadašnjim relevantnim anketama, 70% građana je protiv ulaska – to nećete čuti na HTV-u, RTL-u ili Novoj) – sve samo kako bi u Hrvatima izazvali apatiju i malodušje jer je “ionako sve već gotovo”, “sad je kasno” i “drugog izlaza nema”.

   To je laž i obmana.

   Već sam ti rekla o podacima u anketama o tome koliko ih ljudi podržava (30-ak posto, ako i toliko). Trenutno se vode razne tribine po Hrvatskoj u svrhu informiranja građana. Postoji veliki broj internet stranica (internetom još uvijek vlada sloboda medija, hvala Bogu) na kojima se možeš informirati. Udruge koje se bore protiv EU ropstva međusobno su se organizirale i osnovale HONI, agenciju koja će uz GONG također nadzirati referendum o ulasku u EU (jer GONG dobrim dijelom financira sama EU) – trenutno diljem Hrvatske aktivno skupljamo konrolore-volontere. A sada dolazimo do prave obrane: REFERENDUM!

   22. siječnja će Hrvatski narod ponovno imati priliku da se obrani od agresora, i to će učiniti – vjeruj mi! I bez obzira što su iskrivili i Ustav po pitanju dotičnog referenduma (pa sada nije potrebna većina svih birača da bi se ušlo u bilo kakvu vrstu unije s bilo kojom drugom državom, nego polovica + 1 onih koji su izašli na referendum – čime je zapravo samo jedan jedini čovjek dovoljan da bismo postali provincija Londonu) – čut će jedno veliko NE od mog naroda! Obit će im se o glavu što su ga potcijenili onim maloumnim spotovima na TV-u, što su mislili da je naivan i što su sve radili protiv njega.

   Oni ne mogu ništa ako referendum padne, i dobit ćemo barem još godinu dana da probijemo ovu medijsku blokadu, da objasnimo ljudima u što ih je vlast pokušala uvući – izaći ćemo i na ulicu ako treba. A do tad će se i Unija vjerojatno raspasti…

   Zato NE im dopustiti da učine od tebe apatičnog nezainteresiranog niskointeligentnog malograđanima – nego izaći na referendum i zaokružiti ono što ti srce tamo kaže – a reći će ti ispravno.

 23. Les De Lioncourt

  7 studenoga, 2011 u 12:09 pm

  Clanak je odlican! Logicno da ce biti emocija jer je to realna istina i odgovara na pitanje “” sto ce biti s nama”” ! Samo 20 godina je proslo otkako smo samostalni i svoji, zasto onda ulaziti u paktove i tako djeliti svoju suverenost sa drugima!? EU nista dobrog nije donjela nijednoj zemlji samo pojedincima na vrhu!! Ne zelim E U !! Ne zelim krojace sa vrha!! Ne vjerujem u ” zajedno smo jaci” jer to znaci borbu protiv nekog ili necega!! ..i mozda ne znam sto zelim , ali znam definitivno sto NE zelim!

  • Goran

   2 prosinca, 2011 u 2:21 am

   upravo to, zbog čega se izlazilo iz YU a sad silom hoće u EU?!?!? po meni (moje osobno mišljenje) je onda bolje da se ostalo u YU ako je ovako kao što se priča da je u EU.

 24. Mary Anne

  7 studenoga, 2011 u 12:58 pm

  wake up people..,the new world ordner is here…

 25. Vedran Vidov

  7 studenoga, 2011 u 1:21 pm

  Zanimljivo kako autora članka Znanost.com (ili bolje reci Pseudoznanost.geek.hr) predstavlja kao stručnjaka za gospodarstvo, a taj samoprozvani “stručnjak” ama baš nigdje ne daje kaviltetnu analizu gospodarstava posjedinih država vec o gospodarstvima iznosi neke svoje paušalne tvrdnje na temelju pročitanog u dnevnim novinama,

  • anti politikano

   15 prosinca, 2011 u 12:04 am

   Da, a dnevne novine ionako pišu samo Istinu…haha.. ne kužim ljude koji čitaju ta sranja. pa radije si čitam žutu štampu gdje vidim tko je kaj obuko, to bar vidim da je istina, a ne ovo drugo. ljudi saberite se malo, ništa se neće promjeniti, prestanite gubit dragocijeno vrijeme,fakat.

  • Sretno Djete

   7 siječnja, 2012 u 3:14 am

   Jesi li ti ikad pročitao ovakvo nešto u dnevnim novinama?

   Evo ti brojeva. Na stranici imaš i iscrpne članke o gospodarstvu.
   http://eu-je-prijevara.net84.net/eu-brojke.php

 26. Damir Šprem

  7 studenoga, 2011 u 1:28 pm

  mislim da opet radimo istu glupost ko i u povijesti da srljamo u nekakve unije i slicno a sto ce nas kasnije skupo kostati “ne srljajte kao guske u maglu´´ ja nisam za eu, sad nam je tesko al nam europa nece nista pomoci samo ce nas jos vise iskoristavati da izvuce sto se god da iz nas i onda nas napraviti svojim robovima

 27. Sinisa Mikac

  7 studenoga, 2011 u 1:29 pm

  @Vedran Vidov Daj ne seri znanost.geek.hr ti nudi drugu stranu priče, a ionako se ogradila od članka kao autor to ti piše na dnu teksta. Napiši ti neki članak i ubaci podatke i analize o gospodarstvu pa da i mi saznamo šta ti znaš.

 28. Ivan Stipišić

  7 studenoga, 2011 u 1:34 pm

  da,bas.ovako nesto pise u dnevnim novinama??!koliko ispranih mozgova ..da ne mogu vise samostalno razmisljat.

 29. Marina Aniram

  7 studenoga, 2011 u 1:52 pm

  Boze koji clanak… Obojeno stanovnistvo je uzrok kriminala u londonu? Kako netko moze pisati ozbiljan clanak i u njemu navoditi kako je svaki narod necim nezadovoljan? Pa narod je uvijek nezadovoljan. I uvijek ce pricat o proslim boljim vremenima. To je definicija naroda. Pogotovo kad se treba novinarima jadat kako im drzava sve uzima, sef ih tlaci i zena im ne da. Mislim stvarno.

  • Mirko

   16 studenoga, 2011 u 10:20 pm

   Ti mora da si čistačica premijerkinog kabineta. Čitaš Gloriju, i uspoređuješ ih s člancima na znanost.geek.hr a definicija naroda ti je ekipa koja se stalno žali. Vrati se samo čitanju glorije u izobilju.

 30. Marina Aniram

  7 studenoga, 2011 u 1:56 pm

  Ma glorija ima ozbiljnije i tocnijeg stiva od vas, ovo je bas dno dna.

 31. Branislav Dragić

  7 studenoga, 2011 u 2:04 pm

  Prestrašno,i još uvijek ima pojedinaca koji očito ne kuže u čemu je stvar,ali to njima nije ni bitno,za njih uvijek netko mora misliti,tako će uvijek biti.Čudim se da pojedinci ne mogu prepoznati argumente u članku,neko ga nazivati propagandom je van svake pameti,ma uostalom mi i jesmo država u kojoj ne stanuje pamet,nazdravlje…

 32. Marina Aniram

  7 studenoga, 2011 u 2:04 pm

  Aha tek sad vidim ovo je napisao netko tko se ni potpisat ne zna. To objasnjava gomilu neznjanja, traceva, rasizma i temeljnog nepoznavanja politike i ekonomije, psihologije covjeka da ne govorim. Jedino pozitivno je sto ima ljudi koji ovo nisu lajkali, nazalost premalo je takvih.

  • Sretno Djete

   7 siječnja, 2012 u 3:20 am

   Ne vidim nigdje ni tvoj potpis ni da imenom i prezimenom stojiš iza svojih kometara.

   Doveli su nas u poziciju da MI moramo iznositi argumente PROTIV!

   Zamislite situaciju sa se nekoliko ljudi domisli da bi možda trebalo ući u nekakav savez s recimo Egiptom. Svatko normalan bi ga pitao zašto – za tako neki potez trebaš dobre argumente. Ako ih ovaj ne bi imao – jednostavno bi se okrenuo od njega.

   A oni ne samo da nama nisu dali nikakve argumente, nego još od nas traže da se branimo! Nameću nam to! Sramota!

 33. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 2:16 pm

  U Briselu su amateri naspram ovih nasih lopova,ako itko moze pronac rupu u zakonu to je hrvat,bili smo faktor raspada dvije Juge pa neznam zasto nebi bili i faktor raspada EU 🙂 ali salu na stranu…kod autora mnogih ovakvih textova postoji samo strah nista vise,od konkurencije i napadnutog “osjecaja vlasništva”! čega se bojite? Da ce nam nestat privatni sektor sa guzonjama koji ili isplacuju mizeriju ili ne isplacuju nikako? Bas ti guzonje se boje,vinogradari se boje nestasice poticaja jer nisu konkurentni,a nisu konkurentni jer gledaju u drzavu,daj mi zemlju,daj mi poticaje,daj mi trziste i kad sve to dobiju opet su nekonkurentni kao i na pocetku,bacen novac,jer nema ni znanja ni volje probit se na trziste! U hrv.postoji samo daj nam daj nam daj nam… Takvih je milijun koji sisaju proracun preko grbače 2 zaposlena u njegovoj firmi i 20ak na crno kojih ni ne isplati! Takav se boji da ce postat najamni radnik…i treba da postane,da ti vinograd uzme Francuz i fino ti uredno plati dnevnicu!

 34. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 2:32 pm

  Ako je sve to tako lose zasto su tisuće hrvata zadovoljni radnici u EU i stotine hrvata uspjesni poduzetnici vani a to u hrv.nisu mogli biti! Ali sad kad bi nama mogao doc uspjesan poduzetnik to ne štima…neeeee mi cemo upravljat svojim,eto upravljamo vec 20god.i di su rezultati? Sivilo nas pojelo..a to sivilo zeli papati i dalje,moju placu,moja prava,moju buducnost!

  • denis

   2 siječnja, 2012 u 7:13 am

   Mislite da bi ti “zadovoljni radnicu u EU” bili rado u EU da to nisu morali,odnosno da su ovdje mogli naći pristojan posao,pitaj te ih (ja osobno imam dosta rodbine i prijatelja koji rade u EU)nisu niti pretjerano sretni,a kamoli tek zadovoljni(da se razumijemo,naravno da moj ujac koji radi u švicarskoj 30 godina ima bolji standard od mene,ali je kupio stan i radi kuću u RH,a ne u Švicarskoj,tamo je podstanar) .Mislite li da će ulaskom Hrvatske u EU,doći do masovnog povratka ….nemojte biti naivni.
   Ovo ljeto sam kod susjeda pred kafićom sjedio s njim i njegovim dugogodišnjim prijateljima-Slovencima poduzetnicima koji posjeduju vlastiti restoran kod Kranjske gore,pa kad sam ih pitao kako im je u EU,rekli su mi: “Uživajte još koju godinu,kad uđete u EU kao mi više nećete uživati,budite sigurni u to”
   Ja sam za ulazak u EU,po pitanju otvaranja granica i tržišta rada,ali nisam za ulazak pod svaku cijenu.Gospođa Pusić u EU vidi svoju parlamentarnu(u parlamentu EU) plaću od 17 000 EUR-a, a vašu će plaću i dalje papati,ali ovaj put u EUR-ima,bez obzira što euro neće još neko vrujeme bit valuta u RH,ustvari je pitanje u kojem sektoru radite,možda ostanete i bez posla(nedaj Bože),ali baš vas briga kad smo u EU bit će posla u Portugalu….idealana prilika da postanete “zadovoljan radnik EU” Što bi rekla Vesna Pusič: “RAZMISLITE….VI ODLUČUJETE”

 35. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 2:37 pm

  znanost.geek.hr se ograđuje od autorskih prava…a jel se ograđuje od odgovornosti kaj ce ovaj clanak procitat stotine ljudi? Bez obzira ima li istine ili nema u njemu…. copy-paste s njim na zid!

 36. Sinisa Mikac

  7 studenoga, 2011 u 3:09 pm

  Slušaj svih šta ti govore ali sam donesi zaključke, ne morate se uzbuđivat oko članka kao čimpanza u pms-u bez banane.

 37. Davor Meštrović

  7 studenoga, 2011 u 3:18 pm

  Kako ne kužite! Poanta je da nam je ovo drugo mišljenje zabranjeno na javnim medijima RH! Zašto bi nešto tako krili ili zabranjivali ako imaju tako jake argumente!? VOLIM HRVATSKU NE EU! A onaj tko misli da je HDZ domoljubna i desna stranka je tek neznalica 😉

 38. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 3:20 pm

  Na skoro 122 tisuće naslovnica fejsa je niknuo ovaj clanak…kako ne reagirati? Zasto ne reagirati? Upravo zbog nereagiranja tj.pasivnosti smo u stanju kakvom jesmo,tome i sluze komentari! Dno dna novinarstva!

 39. Ivan Stipišić

  7 studenoga, 2011 u 3:28 pm

  .a Ivane ti vidis samo ono sta je u prvim redovima,ono sto ti govore u reklamama za Eu i na tv-u na Vijestima.stvarno moras bit talentiran za popusit tako nesto!

 40. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 3:30 pm

  Meštroviću….i prvo i drugo misljenje stvori sam! Jer i to drugo misljenje je opet misljenje nekog drugog…on ima pravo na njega ali nema pravo dezinformiranost,pretpostavke i spekulacije stavit na medij poput ovoga,bez imena,bez izvora! Mozda i ja pisem gluposti ali tu glupost je napisao Ivan Brozovic! Kujš 🙂

 41. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 3:33 pm

  Samo vecina je lijena pozabavit se pitanjem pa onda važu dva servirana dreka,jel ovo il je ono,bez obzira kaj je jedno i drugo drek 😀

  • Sretno Djete

   7 siječnja, 2012 u 3:26 am

   Ti ćeš ići u Prag studirati svemirski inženjering i onda ćeš se vratiti u Hrvatsku sagraditi svemirski brod.

   Vjeruj mi, u Hrvatskoj vladi nisu nesposobni, stavili bi oni bilo koji bolji argument za ulazak – samo da ga imaju XD

 42. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 3:39 pm

  Stipišiću…jesi ti vidio nesto u mom komentaru sa tv-a? Pisem laicki ono kaj sam vidim u svim razinama drustva,a o tvojoj retardiranosti sam se vec napricao,najnovija je ova kako si priglio ovaj clanak! Ti izgleda ucis na znanost.geek.hr 😀 brišeš prašinu sa diplome “životne škole” 😀

 43. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 3:41 pm

  *prigrlio

 44. Ivan Stipišić

  7 studenoga, 2011 u 3:55 pm

  dok god je takvih niskoprofilnih.. Eu glavonje pa i ovi nasi glavonje, ne moraju brinit..uvik ce biti ovaca za ispasu..) samo treba sljediti njihova upustva .)

 45. Ivan Stipišić

  7 studenoga, 2011 u 3:56 pm

  koji žutokljunaš .)

 46. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 4:19 pm

  Ajde ajde…lašti najjaču diplomu na svijetu! Koju nitko drugi nema 🙂 Ne namjeravam se bavit i prepirat s tobom,radije napisi nesto o clanku vraga se hvatas za mene kad imaš i strucniju pomoć na račun HZZO-a!

 47. Senko Slobođanac

  7 studenoga, 2011 u 5:07 pm

  Pročitajte i šalji dalje

 48. Leteći Cvjetić

  7 studenoga, 2011 u 6:45 pm

  kakve ovo veze ima sa znanosti??? stranica posvecena popularizaciji znanosti objavljuje clanak koji sa time ama bas nikakve veze nema, koji je potpisao N.N. (!) – covjek koji ocito nema hrabrosti stati iza svojih rijeci. Sramotno i zalosno. Jeste li vi Nacional ili Znanost.com?

 49. Drito U Glavu

  7 studenoga, 2011 u 6:51 pm

  ja vjerujem u napisano, manipulacija uvijek urodi plodom ali ne dugorocno 🙂

 50. Kavedžić Zvonko

  7 studenoga, 2011 u 7:05 pm

  Odlični zaključci gosp.Komadine,nadam se da će barem ponekome otvoriti oči. Možda čak i nekom od onih koji nam kroje EU kapu,preveliku za našu malu ćelavu glavu…

 51. Mico Banicevic

  7 studenoga, 2011 u 7:09 pm

  Mi nismo prisiljeni mi jednostavno moramo da pratimo pravilo I zakon EU ma kakav bio ko se sijeca izreke zavadi pa vladaj jos I gore pokupuju sve sto valja sto smo mi onda robovi

 52. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 8:56 pm

  Čuj…pokupovat ce nas…porobit ce nas…ic cemo brat pamuk u francusku…,slusajte struku za promjenu a ne politiku i politicki ambiciozne trećerazredne čobane!

 53. Zdravko Fera

  7 studenoga, 2011 u 9:46 pm

  članak je napisao Miljenko Komadina, dipl. ing. građ.
  KOORDINATOR POSLOVA 4 – tehnolog građevinskog održavanja
  HEP – PROIZVODNJA d.o.o.

  a kao što sam već napisao članak je očito nedokičiva znanost za one koji misle da je EU obečana zemlja

  NWO nije zavjera nego realnost..

  http://www.youtube.com/watch?v=x-CrNlilZho

 54. Ivan Brozović

  7 studenoga, 2011 u 9:58 pm

  Zdravko….netko je zaradio na tom dokumentarcu,gledao ih sam ih i ja 2-3 takva ali mi nisu usadili misljenja koja bih iznosio! Clanak je prepis titlova iz jednog takvog! A Komadina nek dođe promjenit stup od gradske mreže u susjedstvu koji je strunuo i samo ga zice drže u zraku pa cemo popricat o NWO i EU 🙂

 55. Jadranka Morović

  7 studenoga, 2011 u 11:13 pm

  koji članak !!!! i to je stručnjak napiso ????? ma dajte molim vas !

 56. Zdravko Fera

  7 studenoga, 2011 u 11:32 pm

  a valjda je i zaradio nekaj 😀
  pogledaj dokumentarac pa onda komentiraj nije to još samo jedan dokumentarac o urotama 😉

 57. Ivan Brozović

  8 studenoga, 2011 u 4:46 am

  Iskreno ni ja jos ne znam hocu li zaokruzit Da ili Ne ako bude referenduma za EU,ali jedno znam,ovaj clanak i sve takve črljotine necu uzimat u obzir! A nebi trebali ni vi,svatko ima pravo nesto tako napisat ali ja sam popizdio kaj se to uopce naslo na mediju poput ovog,a ovi kaj su sa odusevljenjem docekali ovako nesto samo su pokazali svoju jadnu moc prosudbe,subjektivnost i plemensko jednoumlje s tim da je ovo ´umlje´ jako upitno!

 58. Ivan Brozović

  8 studenoga, 2011 u 5:08 am

  Sanader,prsti u pekmezu,nesposobnost,laži…to nisu ´oni´ to smo ´mi´,to je odraz nas 4,5 milijuna,nit su aristokrati s pravom na prijestolje nit su nam doletjeli s Marsa,mi smo ih postavili tamo,netko iz neznanja jer mu je netko turio stranacku iskaznicu u đžep 91.-e,netko iz nezainteresiranoosti a netko za kratkorocni cilj,nakon 20god.cudimo se odakle nam ova politicka banda i trazimo pogledom krivce,a zrcalo je dovoljno! Zivili!

 59. Eмili LaaLa

  8 studenoga, 2011 u 9:57 am

  Ja jednostavno ne vjerujem kako neki ljudi olako shvaćaju ovakve stvari! Bile one nebuloza ili činjenice, dovoljno je promućkati glavom i vidjeti da nešto gadno smrdi u ovom cijelom sistemu. Neki govore “Zašto bi mene bilo briga, mene ne zanima politika.. nek se time bave oni koji su na vlasti..”. Upravo smo mi ti koji moram razmišljati suvislo i uzeti sve mogućnosti u obzir.. Bile one nevjerojatne i nemoguće.. Ljudi, razmišljajte svojom glavom, proučavajte i razvijajte se onako kako vi želite, a ne onako kako nam se kaže! Neko je nekoć rekao: “Svaka istina prolazi kroz tri faze: u prvoj je ismijavaju, u drugoj joj se nasilno suprostavljaju, a u trećoj je prihvaćaju kao nešto što se podrazumijeva samo po sebi”

 60. Frane Kozemelj

  8 studenoga, 2011 u 1:42 pm

  Malo je znanost odlutala al pravit cemo se da je samo gaf…

  http://pollitika.com/analiza-quot-euroskepticnog-pisma-quot

 61. Nebula Mala

  8 studenoga, 2011 u 6:18 pm

  geek.hr/znanost? prežalosno.

 62. Ivan Brozović

  10 studenoga, 2011 u 2:38 am

  Hm…bas me zanima zasto nakon Franinog linka nema vise paradiranja sa pismom ovih sta su ga vjerovatno u A1 formatu isprintali poneseni njegovom “uvjerljivošću”?

 63. alex

  21 studenoga, 2011 u 6:00 pm

  U Češkoj je EU prisilila vlasnike šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.

  Samo jedan od lazi u ovom textu!!
  Ovako nesto mogu pisati samo ljudi koji imaju korist od ne ulaska u EU.
  Kakva je to samo logika da EU zatvara tvornice zato sto imaju previse sirovine??
  Kao da clanica samo smije izvoziti u EU!
  Glupost.
  A sada zamislite da ne udemo u eu!!
  Glupost zar ne?
  Toliko smo slabi da nebi opstali niti 20 g.
  Sami sebe krademo!
  A za svoju djecu zelim da imaju izbora, da imaju kredibilitet zivjeti,raditi i j****i bilo gdije u europi!!
  a ne da moraju traziti vize, raditi na crno zato jer se u HR nemoze zaradite zato sto su si mocnici podjelili pare i da ih stanovnici te zemlje gledaju kao crnce koji beru pamuk!

  A sto se ostatka tice tko i koliko zaradjuje, Pa ljudi ovo je kapitalizam!!
  Onom kome ne pase neka zivi na mjesecu ili izade na ulice!
  To je jedino sto smeta ljude a ne EU!
  Rezim je pred raspadom.
  Zato nemojte slusati katastroficare koji u svemu vide samo jos jednu teoriju zavjere, nego razmisljajte o buducnosti i ujedinjenju sa razlicitim kulturama, sto sve pojedinac od njih moze nauciti je nevjerojatno bogatsvo!
  Pozdrav!

  • Djemo

   23 studenoga, 2011 u 7:58 am

   Proizvođaci i izvoznici šećera za 2005-6

   EU je na 2. mjestu proizvodnje i izvoza

   http://daniel-workman.suite101.com/top-ten-sugar-exporters-a24351

  • PROTIV EU

   30 prosinca, 2011 u 4:21 pm

   Po tvome ili ćemo živjeti u kapitalizmu ili bolje da svi pocrkamo od gladi. Ili odemo na mjesec. Baš si jadan i izmanipiliran. Pa zar nije demokracija pluralizam mišljenja i mogućnosti? Kao da nemamo nekog drugog izbora osim prodaje u bescijenje svega što je ostalo i što vrijedi u Hrvatskoj (šume, vode, more i ostala prirodna bogatstva) kako bi neki Englez, Francuz i Amerikanac upravljao njima. A mi sami (hrvatski narod) nismo u mogućnosti izgraditi društvo blagostanja i vladavine prava. Koji si ti glupi, nepismeni, izmanipulirani kreten. Ti, kad Jaca govori na tv-u, pukneš šamar ženi i djeci da zašute kako bi slušao njena sranja i manipulacije kojima nas futra već mjesecima i godinama. Jesi li pročitao Lisabonski ugovor? Znaš li što stoji u njemu? Pročitaj dijelove o mogućnostima naseljevanja nenaseljenih teritorija RH od ostalih naroda-članica EU-a. Reci mi šta bi bilo kad bi se cijela Hrvatska proglasila kao ekološka zona. I kad bi, naravno, funcionirala na taj način. Znaš li koliko bismo kao takvi dobili novaca i poticaja od tog famoznog EU-a? Stotine milijardi eura. Ali to budale poput tebe (i naših korumpiranih, glupih, nepismenih, ispranih glava, nedomoljubnih političara) ne znaju.

   • Marin

    8 siječnja, 2012 u 10:17 pm

    Čime se ti zanosiš? Što je u HR zapravo hrvatsko? Država, gospodarstvo i svi njeni građani ovise o financijama. Financije vode banke. Sve u Hr je u vlasništvu banaka. Banke nisu hrvatske, to su EU banke i one na račun toga što nismo u EU izvlače ekstra profit. Dalje, mi nemamo mentalitet švicaraca i nemojmo se zanosit kako su oni i njima slični van EU i kako je njima svejedno dobro. Mi smo balkanci, ukradi, zdrpi, lažiraj, falsificiraj, pogoduj i budi bez morala i obraza, samo fotelju čuvaj… Nama trebaju tuđa pravila igre kako bi se doveli u red jer sami to nećemo još generacijama. I da se opet ponovim: EU je možda mrtva, ali daj da barem ne moram pokazivat putovnicu kad iz ovog trupla idem u drugo.

  • ivana

   8 siječnja, 2012 u 10:34 am

   Mi smo slabi, pa nam treba “jaka” eu???
   O čemu ti pričaš!!
   Tipični, sluganski mentalitet..

 64. Domagoj Domoljub

  23 studenoga, 2011 u 1:39 pm

  Kao pomorac radio sam s mnogo nacionalnosti i vidio kako oni gledaju na nas,Hrvate…
  Ti isti zapadnjaci,koji se trude naučiti nas demokraciji….,šovinisti da ne mogu biti veći,Englezi,Nizozemci,Belgijanci…nas smatraju ciganima.
  A, ne zaboravite,i prije i nakon rata oni više cijene Srbiju.
  Ne svi, ali ovi koje sam nabrojio sigurno.
  Ja sam protiv EU…

 65. Radenko

  23 studenoga, 2011 u 6:02 pm

  Komadina svaka cast.Po meni glavni problem svijeta i nas hrvatski je raspdjela svjetskog bogatsvta.Gramzljivi kapitalizam americkog tipa i zemalja EU koje je naveo Komadina, ne preza ni od cega, unistit ce ako treba i Zemlju samo da odrze i uvecaju svoje bogatstvo. U Hrvatskoj sam se zakleo da ne cu kupovati nista made in China (jeftino ali nekvalitetno pa i za zdravlje opasno).Trenutacno sam u NY i tako kupujem ponesto, ali sto uzmem u ruke:made in China Honduras, Vietnam.E ne ce te vi mene, uzet cu ja malo poznatije marke:evo Kolumbija,da, made in Vietnam. Nije valjda i Nike!Da, nije sutra, sve proizvedeno izvan SAD.Kakav je to snazan inters i gramzljivost gulikoza, sto ih netko u ovim komentarima brani.U Americi je vec nezaposlnost 14%, a sto ce biti kada dodje na 50% je dobro uocio Komadina.

 66. KWSY

  25 studenoga, 2011 u 11:30 am

  nema smisla raspravljati o tome kakav je clanak, obje strane su u pravu, nit ova Hrvatska moze sama opstati nit ima ista pozitivno u ulasku u EU jer EU = modern warfare, ratovanje bez ijednog metka, u kojem se ljude kroz medije natjera da ti se ŽELE pridružiti. al koja je alternativa, da ostanemo sami i da za koji dan opet izadjemo i odaberemo druge guzice koje ce sjediti u saboru i pljackati nas? da nas itko moze izvuci, pardon, da nas itko zeli izvuci iz govana, potrudio bi se vec, ali sve dok se dzepovi mogu puniti nekaznjeno – za nase gospodarstvo nema spasa. svi vi koji ste zadovoljni sadasnjom situacijom, mogu biti siguran da niste gladni i da cete imati pun stol slijedeci mjesec, jer tek kad je gladan covjek, onda pocinje gledati oko sebe i traziti sto to smrdi. bogat covjek ce zahvaliti bogu prije rucka i na kraju tapsati tvoj trbuh zadovoljno. gladan covjek ide van traziti hranu kod onoga od koga treba dobiti. imam ideju. bojkotirajmo sve strane proizvode na nasim policama u supermarketima. kupujmo samo hrvatsko i na taj nacin ce nasi roditelji, mi a i nasa djeca imati zapravo GDJE ici raditi, jer dok je god lakse uvoziti tudje proizvode, nase tvornice nece raditi. neka nas saponija kupa, kras i podravka hrane a pliva lijeci. ali ako zelite mirisati kao pravi muskarac, onda kupite AXE ili Old Spice, kako su vas reklame ucile. ne dozvolite da sve vase zivotne potrebe pokriva Todoric kroz vas najdrazi Konzum, jer je prepun uvoznih proizvoda, na cemu se on bogat, mi ih placamo malo jeftinije sada, ali ako tako nastavimo necemo imati vise novca ni za te jeftinije uvozne… pa vi odlucite. u tome i jest poanta demokracije koju su nam dali, samo sto su oni racunali na ljudsku glupost.

 67. wajtok

  26 studenoga, 2011 u 10:26 pm

  Svi ste ili desno ili lijevo. A takva je i Europa, ima ispravnih i neispravnih strana. Znaci od dva zla trebate izabrati ono manje. Idealna rješenja ne postoje. Ali što je još bitnije necete doci u situaciju da birate jer to je vec svršen čin. A ni ta Euoropa neće dugo jer jer šovinizam će je rasturiti ako ne danas onda do Srijede garant.

 68. sux

  1 prosinca, 2011 u 8:46 am

  Da li se moze za covijeka koji je ovo napisao glasati na ovim izborima, skidam kapu.

 69. krešimir čaić

  10 prosinca, 2011 u 5:24 pm

  nema se što dodati osim pročitajte na netu što je codex alimentarius i biti će vam jasna sudbina hrvatskog sela.

 70. Vaše ime...

  13 prosinca, 2011 u 9:39 pm

  skidam kapu mestre….

 71. hhc

  14 prosinca, 2011 u 10:45 pm

  Bagra ksenofobna…. dosta je jedna Srbija na Balkanu!

 72. mowkingbird

  15 prosinca, 2011 u 12:10 am

  ovo je sve skupa presmješno. ime autora članka je Ratko Martinović, to je bilo objavljeno već mnogo ranije. Prestanite više s tim iluzijama da će to što će se okupit 100 ljudi na trgu promjeniti nešto.

 73. hhc

  16 prosinca, 2011 u 9:17 am

  …100 na trgu i ona trojica ispred HRT-a.

 74. Miroslav

  20 prosinca, 2011 u 10:32 pm

  Čista jednostrana uskovidna propaganda, popabirčeno odasvud, gomila toga prešućeno, anegdotalni pristup, nijedno uopćenje. Žalosno što to nije skinuto istoga časa kad je objavljeno.

 75. Segi Nus

  21 prosinca, 2011 u 6:13 am

  Ja sam euroskeptik, ali znam prepoznat jeftinu propagandu, makar bila na “mojoj strani”. Sve ovo je rekla-kazala na razini teroije zavjere, nema ni jedne jedinog valjanog izvora za ovo.

 76. lijepa nasaaaaaaa

  22 prosinca, 2011 u 12:35 pm

  lijepa njihova hehe

 77. Aleksej Savanovic

  22 prosinca, 2011 u 2:54 pm

  Da li je moguce da nigde niste pomenuli Srbe? Pa oni su krivi za sve ja mislim!

 78. Samo ja

  29 prosinca, 2011 u 11:25 am

  Netko je dobro napisao….pročitajte Codex Alimentarius i bit će vam jasno što čeka našu poljoprivredu ili ono što je još od nje ostalo/opstalo…..dfinitivno sam protiv ovakve EU.

 79. MAo Tze-tung

  4 siječnja, 2012 u 1:04 pm

  Kako god se okreneš, guzica ti je uvijek odozada!
  Iliti kako god se okreneš, sve ovisi o nama samima! Bili u Europi ili ne.

 80. hugoje

  4 siječnja, 2012 u 4:55 pm

  postaviti će nam tepih a odbaciti kao staru krpu

 81. Ero

  5 siječnja, 2012 u 11:05 pm

  “Za ulazak u EU najprije su nam uvjetovali suradnju s Haškim sudom. Zatim smo morali izručiti generala Gotovinu…”. Upravo sa ovim komentarom i komentarom o 50 % obojonog stanonistva Londona koji je izvor kriminala je ovaj “ekspert”
  iskazao svoj intelektualni nivo.
  Izvor: https://geek.hr/znanost/clanak/istina-o-kojoj-se-u-hrvatskoj-suti/#ixzz1icydYfHO

 82. EU da i ne

  6 siječnja, 2012 u 2:36 pm

  Sve ima pozitivne stran, a i negativne, a uvijek je lakše nabrojat negativne. Šta reći, koju poruku poslati, a ono ako si sam ne pomogneš neće ti nitko, a da li će nam biti bolje ovisi samo o nama.

 83. Dada

  6 siječnja, 2012 u 10:20 pm

  Svedska je zakon i uzor za sve..A”porez” je odgovor za sve sto u jednoj drzavi treba da funkcijonira, u Hrvatskoj kao i dr.drzavama treba vremena da se nauce da drzava bez poreza nema sanse za opstanak a i napredak.

 84. Marin

  8 siječnja, 2012 u 6:58 pm

  Roze očale pomažu nama u Hrvatskoj da sve oko sebe (na cca 10m) vidimo ko savršeno. Ovdje je ionako već sve u kolapsu, a zar bi trebali imati nesređene zemljišne knjige, koliko još? Još 50ak godina ovim tempom da bi bili na miru? Kakva je to argumentacija vrtić razine? Država i sve u njoj uključijući i građane i tvrtke opterećene (skupim) kreditima ovise o financijama. Financijama upravljaju banke. Banke su u stranom (EU vlasništvu). Mi zato imamo skupe kredite, a banke (EU banke) izvlače lihvarski profit zato jer HR nije u EU i tu mogu radit šta žele, po posebnim (za sve van EU) provizijama… Mi nemamo ni gospodarstvo ni mentalitet kojima sami sebe možemo dovest u red. Mi smo budale koje se znaju inatit, busat u prsa kako je naše sve naj, a istovremeno gušit se u vlastitim govnima na račun malobrojnih pojedinaca kojima je dobro i koji pošto poto žele ostat van EU da ih ne pritisnu pravila i zakoni po kojima bi se njihova mala privatna carstva urušila ko kule od karata. Onda se kao argument kontra EU iz rukava izvuče priča o XY vozaču kamiona koji je na TV-u rekao: “Whau, ja ode jedem govna jer nemam ni škole ni drugog posla…”. Tako je, to nam triba bit mjerilo. Takvi smo i mi. Vozači kamiona svi. Mentalitet ukradi, a ne radi, podvrsta: finijeg pro europskog tipa.
  Možda je EU mrtva, ali dajte barem da ne moram putovnicu pokazivat dok iz jednog tručeža prelazim u drugi. Hvala.

 85. jacan

  8 siječnja, 2012 u 7:34 pm

  pa kamo sreće da rumunji rade za nas mi ih oporezujemo i živomo ne radeći ništa

 86. MIRO

  8 siječnja, 2012 u 7:52 pm

  ODLIČAN ČLANAK LJUDI DOBRO JUTRO PROBUDITE SE I PROGLEDAJTE SVOJIM OČIMA BIT ČEMO SIROMASI U VLASTITOM DOMU I GLADNI UZ PUN STOL

 87. Zoran

  9 siječnja, 2012 u 1:28 am

  Ljudi. Primečujem, da su Hrvatska i Island u istoj poziciji. Strankama koje od toga imaju korist i naročito pojedinci pritiskaju da se Hrvatska priklopi u EU. Ali ne treba zaboravit, da su u Hrvatsku, kao i u Island več ubačeni miljoni evra nepovratnih sredstava što se tretira kao medjunarodna javna podkupnina.
  Island ima mora i riba u moru kao nijedna članica Evrope, pa tako mogu svi da žive relativno dobro samo od te panoge. Ima kažu nafte na dva dela njihovog mora, a energetsko je to najbogatija država na svetu. Slično je u Hrvatskoj, jer Italijani jedva čekaju da pokupe sve od Trsta pa do Crne gore i tako da bude celi Jadran italijanski.
  Živim na Islandu puno godina a krugi su mi baš oko tih ljudi koji mogu da kažu više o neprednostima ulaska i na osnovu toga sam dobro upučen šta i kako ide u Hrvatskoj a ne baš kakvo je javno mnenje. Ja se nadam, da obadve države neče da udju, jer to bi bila batina ne samo EU, nego i kreatorima sveta, što znači onim koji žele, da naprave Evropu poput Amerike.

 88. ljilja

  9 siječnja, 2012 u 10:06 am

  Veli Jože je trebala biti obavezna lektira ne samo za šesti rezred osnovne škole, već za svaku godinu i osnovne i srednje škole a posebno na fakultetu!

 89. Antonia

  9 siječnja, 2012 u 11:36 pm

  Zivim vec godinama u Njemackoj i odkada smo usli u EU sve je duplo poskupilo a place su ostale iste. Poljaci su preplavili radno trziste sa niskim satnicama sto normalnom svijetu onemogucava naci dobar placen posao koji bi omogucio normalan zivot- jer ako neces ti…ceka ih 5 iz Poljske (ili neke druge drzave)na to radno mjesto. Kad sve zbrojim pa tu smo negdje… robovi…jer radimo 16 sati za place koje smo nekada dobivali za 8 sati rada.Ovdje nisu nikoga pitali dali zeli ili nezeli uci u EU …znali su odgovore unaprijed pa pitanje nisu ni postavljali. Mislim da ce svaki gradjanin Njemacke odmah potpisati da zeli natrag DM i izlaz iz EU da je moguce… ono sto nas u Hrvatskoj cini posebnim nestati ce zakonima EU jer se domaci proizvodi nece vise tek tako moci prodavati na trznici… a “Englez” moze kod nas kupiti Vinograd i bez EU-a.Samo jedan primjer:Opatija je propala odkada su Rusima prodali neke nekretnine koje sada stoje prazne i ne odrzavaju se jer vlasnike nije briga… Svaka cast Dubrovcanima i njihovoj gradskoj politici neka budu uzor cijeloj Hrvatskoj i bili bi stvarno Svicarska.Kad smo vec kod nje…ko ono nije u EU usao? 🙂

 90. crofil

  12 siječnja, 2012 u 1:26 am

  Marine ti kazes treba nase disciplinirat, istina ali prvo ove na vrhu oni su naj vece sponzoruse. A ti??? lijen si guzicut dignit da pokazes putovnicu a kamoli sto drugo. Bas sam juce gledao dokumentarac o nekim proizvodima u lidlu. Konfekcija se proizvodi Mislim negdje na istoku novinari Su posjetili tvornicu. na ulazu naslikan znak za obaveznu zastitnu opremu, ulaze unutra nitko nema zastitu. Rade 10-16h dnevno kljukaju ih tabletama da ne gube vrijeme na jelo a izdrze (neke i 16h stojecki). nase tvornice nek propadnu, nek drugi rade u necovjecnim uvjetima, samo da nam nasi Eu zastupnici imaju 15000eur placu + ne placaju kazne, takse, poreze, idu na Clubs… Radio sam Sa poljacima sezonski u njemackim vinogradima, trenutno sam u njemackoj kod brata “on se udao” :)) Eu moze volit samo tko ima koristi a takvih je malo, dugorocno ce se pokazat (mislim da ce i oni pozalit) samo bit ce kasno.

 91. NE U EU NE OVAKVA VLAST

  12 siječnja, 2012 u 6:01 pm

  Nedavno sam gledala jedan video. Čovjek govori da na najvišem sudu u EU su dosudili da samohrana majka radi u bordelu a ne da prima socijalnu pomoć, naime taj posao su joj prethodno ponudili pa se ona tužila.

  I drugo. naša situacija je jednostavna: malo smo zakasnili sa osviješćivanjem, mada još nije kasno sasvim, ali koliko je sada zaista moguće da se desi čudo.
  Naime prostitucija ima svoj kraj. Hrvatski narod se prostituirao i sada više nije svoj. Naši makroi, oni na vlasti, nisu nikada ni bili svoji, to je naime razlog ovolikog opsega prostitucije.
  SADA postoji nešto dobro: budući da su pokazali na djelu tko su zapravo ovim stavom DA U EU, i načinom kako guraju narod, okrenimo to protiv njih i optužimo za izdaju, tražimo da im se oduzme svaka vlast da potpisuju u ime naroda…Za ovo je dovoljno što nisu pravilno info narod. Ne treba dirati ZA ILI NE ZA, jer je narod izmanipuliran i jako isprostutiran.
  Ovaj prostitutski mentalitet drži da će se od kazne izvuči eu novcem, svoju djeci dati budućnost.
  Budućnost svoje djece ste pojeli, prodali, sada ih sa svojom slikom šaljete da robijaju bez ikakve šanse da se vrate domu kao domu.
  Svesvjetska mafija baš čeka da vam nahrani djecu. Ako im daju kruha, bit će sa sedam kora, kao što kaže vozač gore. a djeca vam neće znati za bolje.
  Dakle. Ne u Eu, ali ne i ova vlast. Oba, ili nijedno, Da u EU da bi shvatili cijenu kazne za kukavičluk, prostituciju, prodaju svoje djece budućnosti njihove. Duboke prostitutke ste i dolazite kod glavnog makroa.
  Za reakciju je malo vremena, a oni koji su za Eu ili su notorne neznalice, nezainteresirani, lijenivci za info, bolesne prostitutke ILI SU ŠPIJUNI MEĐU VAMA, pa nije tako daleko bio komunizam da ne znamo da su bar ti svuda.

 92. ewnkrg

  12 siječnja, 2012 u 6:17 pm

  pozdrav iz makedonije……..
  procitao sam i video sam da jedan veliki procent kod hrvate ne vole da ulaze u EU i nemam komentar protiv toga, hrvati od 91 godine, mogu da recimo da su stigli u vrhu i iz ekonomskih aspekta i iz politicki aspekta,takoda na hrvatske i je potreban samo promjeniti nekoliko zakone, sta to bi bio razvoj ekonomie za 30%.
  nije samo to, niko sada ne te voli ako nema korist od tebe.
  a hrvatska ima jednan zlaten rudnik a to je more more, razvijan turizam do maksimuma sta jedan covjek mogu da traze jos..
  A za nas u makedoniju treba nas EU zasto mi tako tako sme u najgolema kriza nemamo ni more nista razvijan do maksimum nacionalizam pa onda dolazi milon religiski probleme…..
  to znaci da EU nema korist od nas samo probleme hehhehehe…

 93. NE U EU; NE OVAKVA VLAST

  12 siječnja, 2012 u 6:53 pm

  CITIRAM:

  Dostavljamo vam video govora Nigela Faragea od 30.11.2011 u Brusselu. Ispod imate i transkript cijelog govora:

  Imate i spremne pomagače, jer stari komunisti su još uvijek tamo u Hrvatskoj, oni i dalje drže sve pozicije moći i svi oni će se jako obogatiti, ako Hrvatska uđe u Europsku uniju.

  A tu je još zlokobniija strana, jer nema slobodnih medija u Hrvatska . Nema nacionalne rasprave koja se treba događati. Doista nagrada je bila ponuđena – 10.000 kuna bilo je ponuđeno, ako bilo tko može pronaći jedan članak u bilo kojem hrvatskom listu koji objašnjava da ulazak u EU nije prava stvar.

  Cijela kampanja je korumpirana i manipulirana. Vidjeli smo to i prije od Europske unije, ali mislim da se u Hrvatskoj događa na skali koja je gora od svega što sam vidio prije.

  Ova zemlja gotovo tisuću godina je tražila neovisnost. I za 20 godina su imali neovisnost – uspjeli su se izvući iz propalog političkog eksperimenta koji se zvao “Jugoslavija” – i ako oni glasuju za pridruživanje Europskoj uniji, oni su glasali za ulazak u jednu novu Jugoslaviju – u propali politički eksperiment koji će implodirati.

 94. NE U EU NE OVAKVA VLAST

  12 siječnja, 2012 u 6:59 pm

  Nevjerojatno
  napišem stvari koje tek tako govore o situaciji a modelator ih izbriše…
  Čuvajte se ovakvih modelatora.
  Poanta je bila.
  Ovi na vlasti su se sada objelodanili, dovoljno je da nisu informirali narod da ih optužimo za izdaju i uzmemo im vlast da potpisuju u ime naroda. Učinimo to krajnje je vrijeme, ili idimo do kraja u ropstvo. Čemu ovako na pola.
  Nevjerojatno koji bezobrazluk od modelatora.
  E da, spomenula sam špijune među nama koji promoviraju eu bez argumenta, sjetite se komunizma, ti su svuda zastupljeni.

 95. NE U EU; NE OVAKVA VLAST

  12 siječnja, 2012 u 7:31 pm

  Dostavljamo vam video govora Nigela Faragea od 30.11.2011 u Brusselu. Ispod imate i transkript cijelog govora:

  Imate i spremne pomagače, jer stari komunisti su još uvijek tamo u Hrvatskoj, oni i dalje drže sve pozicije moći i svi oni će se jako obogatiti, ako Hrvatska uđe u Europsku uniju.

  A tu je još zlokobniija strana, jer nema slobodnih medija u Hrvatska . Nema nacionalne rasprave koja se treba događati. Doista nagrada je bila ponuđena – 10.000 kuna bilo je ponuđeno, ako bilo tko može pronaći jedan članak u bilo kojem hrvatskom listu koji objašnjava da ulazak u EU nije prava stvar.

  Cijela kampanja je korumpirana i manipulirana. Vidjeli smo to i prije od Europske unije, ali mislim da se u Hrvatskoj događa na skali koja je gora od svega što sam vidio prije.

  Ova zemlja gotovo tisuću godina je tražila neovisnost. I za 20 godina su imali neovisnost – uspjeli su se izvući iz propalog političkog eksperimenta koji se zvao “Jugoslavija” – i ako oni glasuju za pridruživanje Europskoj uniji, oni su glasali za ulazak u jednu novu Jugoslaviju – u propali politički eksperiment koji će implodirati.

 96. Tihomir Bezik

  13 siječnja, 2012 u 5:27 pm

  Ma ljudi kakva jeftinija radna snaga pa koliko hrvata radi za 0 kuna!?

 97. JUGO Radnik SR NJemacka

  14 siječnja, 2012 u 9:41 pm

  Na radu sam u Njemackoj od 1968g.i procitao sam dopis od NN SVAKA CAST do ulaska u EU bile su tri klase bogati srednja i siromasna klasa a sada ce biti samo bogati i siromasni tvornice se masovno zatvaraju a industrija se seli na Filipine, Koreja, Kina i.t.d. a odatle se takodjer jeftino uvozi.Radnici koji odlaze u mirovinu ili iz kojih drugih razloga ne zaposljavaju se novi nego se uzimaju iz firmi za uznajmljivanje posto su puno jeftiniji.Gdja. Merkle Kancelarka je porucila Grckoj neka proda nekoliko svojih otok i plati dug EU a sta ce prodati Hrvatska

 98. Jao

  15 siječnja, 2012 u 4:36 pm

  Sram me je kad vidim da ovakva argumentacija može imati nekakve pristaše, sram me je što ovakav site objavljuje ovakve tekstove, što ljudi padaju pod ovu Facebook-propagandu koja je ništa drugo već balvan-revolucija na Internetu. Sram me ovakvog teksta koji cilja na najniže ljudske strasti i emocije i pitam se da li autor teksta uopće živi u ovoj Hrvatskoj danas, Hrvatskoj koja nije EU, ako i živi, siguran sam da ima dobar posao…

  Na Faragea neću trošiti riječi, uskoro će se ovdje spominjati Icke i ekipa kako je krenulo. Paranoja na najjače.

 99. Litha Midsummer

  16 siječnja, 2012 u 3:04 pm

  Nakon pročitanog članka, ovaj mi se portal zgadio. Fuj!

 100. Lenger

  17 siječnja, 2012 u 10:46 am

  Izvrsno napisano N.N. ja bih iz dodao jos i ovo: Luxemburg i Nizozemska su statisticki gledano najbolje zemlje u EU. Nizozemska ima 1 milijon ljudi ispod granice siromastva, samohrana majka zivi losije od azilanta, svaki Nizozemac je 2011 godine dao €1000 za EU i jos €1300 “poklon” samo za Grcku, a kompletni porezi (znaci porez na zaradu, porez na potrosnju, na ustedevinu, na kamate od ustedvine, na kucu, na auto, na psa, na ostavstinu, na nasljedstvo…) iznosi oko 75%

 101. TOM

  17 siječnja, 2012 u 8:13 pm

  Članak je odličan. Napisan glavom Hrvata koji od očaja više ne zna što i kako dalje. U ovu skupinu uključujem se i ja.
  Međutim, čvrstog sam stajališta da smo Hrvati narod koji treba vođu koji će čvrsto odlučiti i lupiti šakom o stol pa će ga slijediti i drugi.
  Ali slijediti treba samo u RAD. A najžalosnije je to da ako i previše radiš dolaze ti inspektori jer te prijavio onaj koji krade, pa mu žao da ti poštenim radom pokupiš njegov dio kolača. Ja posjedujem čvrste i argumentirane ideje kako je svu tu “krizu” u Hrvatskoj moguće prebroditi. Ne treba nama za to nikakva EU. Ali, nažalost, do danas se izgubio žar poštenijeg vladanja mojih predaka. Stvarno mi je žalosno sve to gledati, ali drugo mi ne preostaje jer je sve otišlo predaleko i mladi, perspektivni, ambiciozni i entuzijastični visoko školovani ljudi nismo prihvačeni s odobravanjem (iskušao na svojoj koži nekoliko puta).

 102. zzzzz

  18 siječnja, 2012 u 12:46 am

  pa iskreno ja sam usporedujuvsi se s vasim zanjima,predpostavljam,jedan od tih mali maloumni, neintelegenti gradana.
  ne znam koliko su istiniti argumenti od n.n. a vjerujte mi nije ni vazno.zasto?logicno je valjda da smo u ovom 21. stoljecu ,ono kako se kaze “šipak”.
  kapitalizam je i nasim politicarima na prvom mjestu,sto je i glavni razlog zasto je sve “odsetalo”.
  ne sumnjam u pamet covjeka,ali isto tako znam i da je previse i onih sljepih,a predpostavljam da ove komentare necu ni citat( tu sam ja u susjedstvu),pa ono.
  cuj izjave “da su shvatjeli da se prodano samo s parama moze vratjet”,pa sta hocete vi?
  ne znam na kojoj razini “ega” ovaj narod zivi ali je ocito prevelik.necu da puno argumentiram jer mislim da to nije potrebno,da smo na ulici,onda bi bilo?
  eh,onda bi nas bas s tim sta si rekao “do noga izuli”.
  jos bi dosao onda neki afrikanac :”u mad bro?”
  ah,dajte ljudi pa valjda nije ne poznanica covjeku sta znaci biti parazit,zato sto samo bice “covjek” i jest parazit ove planete ,pa onda nije li lakse zivjet snjima nego li ,sta ja znam rekao sam da necu argumentirat.

  u mad bro?

 103. Obamina Baraka

  18 siječnja, 2012 u 7:21 am

  Jedno je pitanje pri vrhu komentara samo djelomično ispravno: što ova tema uopće radi na ovakvom portalu? Uistinu, to sa znanošću, osim onoga dijela ekonomske znanosti koja se bavi međunarodnim monetarnim sustavom, nema puno veze. Ali i to je dovoljno. K tome, znanost u siromaštvu ne može djelovati…
  Međutim, ima nešto važnije. Autor je u svemu u pravu, osim u zaključku da će nam se ulaskom u EU stanje pogoršati. Svi ti menadžeri svoje su već obavili, kupnjom naših banaka. Istina, ostala je još HPB, ali i ona će brzo… A kupovinom banaka, kupili su kapital, kupili su utjecaj i pravo manipulacije resursima i ljudima. Nažalost, proces je nepovratan.
  Zato, jedini način kakvog-takvog utjecaja na procese odlučivanja JEST ulazak u europske integracije i predstavnička tijela jer se inače naš glas uopće neće čuti.
  Reći ćete, to je zanemarivo, ali u ovom trenutku je ipak jedino razumno.

 104. Dva Hrvata - tri stranke

  18 siječnja, 2012 u 11:01 am

  Na zalost, sve sto se navodi u clanku je tocno. Drago mi je vidjeti da ima jos ljudi koji gledaju i vide. Nije mi drago sto samo pricamo i nista konkretno ne poduzimamo. Izgleda da nam jos nije doslo do grla ili nam nimalo nije stalo do slobode?
  Guske, razmislite dobro prije nego odete na referendum i, kao sto je vec receno, slusajte svoje srce!

 105. Ja sam ipak covijek

  18 siječnja, 2012 u 11:28 pm

  Lijepi pozdrav!

  Necu srat sta je dobro a sta nije, vi svi to ocito puno bolje znate. Samo zelim reci sljedece. DA, glasat cu za ulazak u uniju, naravno, punim srcem, i praznog novcanika, zavrsio sam veterinarski fakultet koji traje 6 godina, radim u struci za 3500kn, naravno da cu glasati za ulazak, odlazim radit u istoj toj struci u neku od velikih kolonijalistickih zemalja za 3500 eura. Pa jednog dana kad dodjem na godisnji u ovu veliku hrvatsku prepunu potencijala (pogotovo ‘ljudskih’) cu vas sve lijepo svisoka pogledat i posrat se a supak obrisat s novcanicom od 1000 kuna i bacit vam da se borite za svaku kunu kao jadnici a ne kao ljudi. Odite malo svijeta upoznajte pa cete i vidjeti da nismo bas najbogatija i najobdarenija zemlja, a i to sta imamo znamo vrlo kvalitetno sustavno upropastit. A vi se nadajte da ce se stvari promijenit, i moj djed je umro u toj nadi. Ciao igraci, ja odo! A vi se jebite, mucite, i nemojte slucajno zivjeti zivot nego prezivljavajte, jer kad vidim sta pisete nista drugo ni nezasluzujete. Pusa svima, a narocito njima!

  Covjek

 106. Vengria

  20 siječnja, 2012 u 5:26 pm

  samo su ustase protiv zakonske regulative.tekst je na nivou blogera pocetnika.od recenice do recenice kontradiktuje sam sebi.prvo kaze da ce stranci odnijeti zaradu, ( a i sto ne bi?) a ona kaze da i sam vec i sad njegov gazda to isto radi. toliko!

 107. gost

  22 siječnja, 2012 u 9:18 am

  Poštovani političar

  Ne zanam da li je kasno s ovom porukom ali ipak je pišem… slažem se s gore napisanim člankom u potpunosti a ima dodati ovo:ali smo vam svoj glas na izborima, prvo HDZ a sada kukuriku koaliciji i najmanje i jedino što tražim od vas je da radite u unteresu 4 milijona stanovnika ove države.
  Kažete teška su vremane, treba štediti,uvodite nove stope PDV, ukidate mnoga prava običnom radnom čovjeku i umirovljeniku.I do sada im je život neizdrživ pa gledaju na svaku kunu a u takvim situacijama nije isključeno da mnogi posežu i tuđim vlasništvom jer proradi nagon za preživljavanje u svih. Pa vidite vi kako ne kupiti osnovne stvari svom djetetu dok se susjed do vas razbaciva koječim.
  Nemojte zaboraviti da potječemo iz socijalističkod društva gdje je sve bilo vlasništvo svih nas … i onda prekonoći neki su postali vlasnici te iste društvene imovine. ( jedna turistička kuća godinama je sav priliv ulagala u daljni razvoj.. godinama su ljudi živjeli na mizernim plaćama… i gle vraga promijeni se država, nije više SR Hrvatska nego samo RH i većina državnog vlasništva pređe u ruke privatnog vlasništva za sitne pare.
  Tko je imao pravo da proda “naše” neka se i dalje brinu državne institucije i zatvaraju lopove … ali i da povrate dio opljačkanoga… što nam vrijede osude i puni zatvori kada pokradeno ne mogu vratiti u državnu blagajnu.

  E pa mislim se, da sam ja na vlasti a nalazim se u ovakvoj situaciji … voda mi je do nosa … još malo i gušim se.
  Pa gospodo ionako možete svaku bestijadu izglasati zašto ne bi napravili totalni zaokret .. kada se ruši kula od karata pomogni joj do kraja i sve postavi na čvršće temelje!!!

  Šta nam je prioritet da opsatanemo?

  Prioritet je svake države u ekomomskom smislu je da stanovništvu osigura osnovnu potrebu a to je hrana i energenti.
  Imamo li to?
  Imamo zapuštenu zemlju, neobrađenu!
  Energiju nemamo?
  Ne, nemamo.

  Ako smo već skoro potonuli a još snmo svoji na svom.. idemo žestoko stati na loptu i zapucati gol da se sve trese.
  Ovako!!!

  Gospodo izglasajte zakon … (možete vi to).. osobna neto primanja ograničavaju se u rasponu od 20 000 do 3.000 kuna.
  Ako netko želi isplatiti više od toga osovnog neka se 100% oporezuje.
  Zabrana uvoza svih proizvoda koji se mogu kod nas kvalitetno proizvoditi i manje štetno jer naša zemlja još nije zagađena!
  Još bi se našlo drastičnih mjera…
  I eto kuna u proračunu.
  Sada imate kapital, još dobar ekonomski program, ulaganje u smislu jačanja države… osiguravanja radnih mjesta, oživljavanje poljoprivrede, ribarstva, brodogradnje, turizma. Ulaganje u alternativne izvore energije…

  Tako jaka držvava MOŽE OPSTATI bez EU, a može i u nju. Dapače sav puk Europe bi je rado vidio uz sebe… za kapitaliste nisam sigurna.

  Eto takva Hrvatska nam preba… ODLUKA dok se ne ojačamo.

  Zato za sada EU veliko NE

  Kasnije možemo što hoćemo!!!

  Da li je to moguće provesti? Idemo na referendum pa da vidite kako narod diše… 80% posto stanovništva će podržati ovakve mjere … a to je masa veća od onih 20% koji se nalaze iznad.

  Pametnija od ovoga u ovoj situaciju kojoj jesmo ne vidim bolje vlastitim snagama.

  Hvala!!

 108. cvitan

  13 veljače, 2012 u 12:54 pm

  Žalosni po putu odili, mi i ko nas stv ori ovakve jadne.

 109. Seki

  24 veljače, 2012 u 12:06 pm

  Kako u stvari EU unisti jednu zemlju,kako i na koji nacin,
  Jednostavno i lako,ne ne oruzanim Ratom ,nego Hladnim Ratom.A to ide ovako,prvo unisti Privredu u nekoj zemlji,
  ubaci svoje Trgovine da bi izvukli kapital iz te zemlje,
  ubace svoje Banke,a prije toga uniste postojece u toj
  zemlji,,preuzmu sve vaznije objekte,na primjer;Telekomunikacije,Medije-TV Kuce-radio-banke,uniste
  Tvornice-trgovine,,Seljake uniste putem kredita,seljak nema kome svoj Proizvod prodati,posto EU uvlaci svoj jeftini proizvod,Seljak nemoze kredit vratiti,tad Banka
  uzme njegovo Imanje,dakle na jedan lukav i svirep nacin ,
  Tako i sama Drzava propadne,posto nema od koga porez
  da uzme,Primer su Grcka i ostale jadne clanice EU, A sav
  novac koji je VELIKA MONSTER EU- PIJAVICA ISISALA ,zavrsi
  u centralnoj Banci EU,Ta zlatna pod maskom EU ,nakon kad
  osvoji neku Drzavu,diktira sta smijes saditi,i sta Proizvoditi,,eto to tako se osvoji Neka Drzava bez i jednog PUCNJA,A kako vidim i Hrvatska ce tako zavrsiti,
  i to sve zbog nasi jadnih POLITICARA koji su korumpirani
  od strane-EU.i ne vide kome predaju nasu Hrvatsku i nasu
  SLOBODU.

 110. Via Australija !

  15 travnja, 2012 u 6:19 pm

  Moja EU je makar plivajući – Australija!
  Tu u RH sam dovoljno uništeni i ja i moja obitelj!
  Hvala im za EU !

 111. valeria marin

  24 lipnja, 2012 u 8:32 pm

  Prorečeno je još prije 30 god. o nastanku EU asocijacije.To je dobro smišljen masonski plan o preuzimanju vlasti nad narodima Europe, a tendencija im je stvaranje WU world unija,gdje će zavladati cijelim svijetom.Oni su leglo zla,svih opačina okrutnosti i beskrupuloznosti.ONI SAMO BRINU O POVEĆANJU BANKOVNIH RAČUNA.TO JE BANDA I LJUDSKI ŠLJAM KOJA UNIŠTAVA OVAJ JEDINI DOM KOJEG IMAMO PLANET ZEMLJU.TREBALI BI SE SVI POŠTENI LJUDI SVIJETA DIGNUTI NA NOGE I AKO TREBA SREDIT BAGRU KAO ŠTO SU NEKADA RUMUNJI SREDILI čAUŠESKUA.

 112. Chuby

  17 kolovoza, 2012 u 2:13 pm

  U Hrvatskoj neće bit pravde dok se ne zapuca na ove političare! nema ništa od prosvjeda, ti vičeš pred mojom kučom a ja zatvorim prozor i opet radim po svoje ali da se zapuca kroz te prozore definitivno bih odusto od svega samo da izvučem živu glavu. vidio sam gore jedan komentar: “Zahod Revolucija” baš to! Kad se kaže ajmo ih razvalit, sve rastjerat iz Banskih dvora i sabora onda ide 2-3 na kordon murje koja ih izmlati, privede optuži i zatvori a ostali su, eto baš morali ić, srat, pišat… “- koji banditi, huligani…” Razvalit političare, postavit nove koji su tada pod kontrolom naroda. smanjit porez, kamate, uvoz(npr.). Šta će mi čips iz neznam, engleske kad si jedva kupim djetetu kruh i salamu, pa imam franck! koji se nadam je još uvjek hrvatski. netrebaš ić na faks da bi skužio jednostavnu stvar: ako se ja mućim da ti napravim špek od domaće uzgojene svinje a ti odeš u dučan i kupiš neki uveženi – pare nemam ni ja ni ti jer su otišle papa u tunguziju. ali kad bi Konzum i Plodine i ostali kupovali hrvatsko i prodavali imali bi npr. 10 lipa zaradu a ne 5 kuna, >ko te hebe, kinesko je jeftinije<… i dok mi tu seremo jedni po drugima i pljujemo se oni se smiju sa svjih 15,000 kn mjesečno, sunčaju guzice na moru, žderu kulene…

 113. munja

  23 kolovoza, 2012 u 3:31 pm

  Clanak je mudro i ciljano pisan.Svakako ima istina, ali i poluistina. Posebno me dirno deo o ratovima. Zasto se ratovalo u bivsim Republikama?Sta se ima od ratovanja?Kako to da se tokom i posle rata pojedinci enorno obogatise a vecina ostade presiromasna? Nekolicina pitanja, potvrdjuje da istina nepostoji, nju namerno vec vekovima zobilaze svi, drzava,crkva, i drustva u celini.

 114. [email protected]

  30 kolovoza, 2012 u 2:23 pm

  volim te

 115. kkk

  1 studenoga, 2012 u 11:05 pm

  tip je puno istine napisa….cemu globalizacija i kome ona odgovara
  uce nas demokraciji i pod njenim okriljem nam prodaju muda za bubrige
  zar je moguce da postajemo svi ovce koje cekaju na klanje…

 116. cesare

  2 travnja, 2014 u 1:12 pm

  poslije j….. nema kajanja,za to smo se borili i ginuli. Imali smo svoju uniju ali ju je trebalo razbiti iako je bila ječa od EU. Besplatno zdravstvo, školovanje,posla na svakom ćošku, nitko nije otišao u mirovinu a da nije od firme stan dobio,političari nisu imali muda ni potrebe krasti. Treća vojnaa sila u Europi, Jugolinija jedna od najjačih brodarskih kompanija u svijetu, brodogradnja najjača u Eurpi…a sada 40000 deložacija jer građani ne rade i nemaju čime otplaćivati dugove. Kažu da smo živjeli u mraku…ja mu jebem mater tko je upalio svijetlo!!!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vas zanimati

Svemir

Djelomična pomrčina Sunca, kada će Mjesec svojom površinom, gledano iz Hrvatske, baciti sjenu i u maksimumu pomrčine pokriti oko jedne trećine Sunca, dogodit će...

Tehnologija

U doba kad su protetike prvi put stvorene, nisu bile nužno dizajnirane da oponašaju stvarne dijelove ljudskog tijela. Uglavnom su bile dizajnirane da budu...

Ako ste dio velike većine ljudi i bojite se pauka onda će vam informacije u nastavku teksta biti od velike koristi. Osobito će vam...

Tehnologija

Riječ je o tehnici koja omogućuje printanje materijala koji mogu mijenjati oblik.

Oglašavanje