Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Japanci stvorili pametnu masku za lice

Zamišljeno je da se pametna maska nosi preko standardne maske za lice.

Foto: Twitter / @evolutiontech_n

U mnogim zemljama širem svijeta maske za lice su postale obvezne, tako da je vjerojatno bilo samo pitanje vremena kad će netko stvoriti pametnu verziju, s mogućnošću povezivanja na internet.

Japanska tvrtka Donut Robotics razvila je c-masku koja je u stvari pametna maska koja dolazi s nizom opcija koje pokreće internet, piše Softpedia.

Najvažnija stvar je zapravo da sama c-maska nema nikakvu zaštitnu ulogu jer je zamišljeno da se koristi samo preko standardne maske za lice. Maska se povezuje se s mobilnim uređajem korisnika putem Bluetooth veze, a nudi mogućnosti kao što su povećavanje jačine glasa i prijevod riječi koje netko izgovara na najmanje osam različitih jezika.

Iz tvrtke tvrde da se ova maska može koristiti i za prebacivanje govora u tekst, ali i da su već spremili niz novih nadogradnji koje bi se trebale pojaviti u budućnosti, uključujući AR i VR podršku.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Robotika

U Japanu je čak 35 posto građevinskih radnika starije od 55 godina, pa tvrtke moraju posezati za novim rješenjima.

Wellness i prehrana

Odzvonilo je guljenju

Društvene znanosti

Lijepo odjevena skupina neudanih žena kruži konferencijskom dvoranom prepunom stolova, neobavezno razgovarajući i razmjenujući životopise kako bi pronašle bračnog partnera. Sve su u pratnji roditelja.  Jedna 39-godišnjakinja,...

Društvene znanosti

Dolazak Japanki na posao s naočalama postao je prilično vruća tema u zemlji nakon informacije po kojoj su neke tvrtke svojim zaposlenicama poručile da...

Oglašavanje