Connect with us

Znanost

Foto: Pixabay

Svemir

Je li dnevni seks poboljšava kvalitetu sperme?

U nekim slučajevima, mali broj spermija može biti izvor problema i ponekad se može ispraviti smanjenjem broja ejakulacija kako bi se osiguralo da svako oslobađanje sperme sadrži maksimalni broj mogućih spermija.

Muška neplodnost može biti izazovni problem za parove koji žele bebu. U nekim slučajevima, mali broj spermija može biti izvor problema i ponekad se može ispraviti smanjenjem broja ejakulacija kako bi se osiguralo da svako oslobađanje sperme sadrži maksimalni broj mogućih spermija. Ovaj ciljani pristup seksu može poboljšati šanse za začeće za neke parove. Međutim, muškarci koji pate od loše kvalitete sperme zbog genetike često mogu poboljšati svoje šanse za začeće uključivanjem u česte seksualne odnose kako bi se povećala tjelesna proizvodnja sperme.

Kvaliteta, a ne količina !

Istraživanje koje je 2007. godine proveo dr. David Greening, stručnjak iz područja “oplodnja”, pokazao je da muškarci koji pate od slabe kvalitete spermija zbog oštećenja DNA poboljšali su 12% bolju kvalitetu spermija uključivanjem u svakodnevne seksualne odnose. Dr. Greening je dokazao kako bi apsidiranje iz seksa moglo povećati količinu oštećenja DNA zbog prisutnosti slobodnih radikala koji tijekom vremena razgrađuju kvalitetu sperme. Redovita ejakulacija bitno “briše cijevi” starijih, više oštećenih spermija kako bi se oslobodila svježa, manje oštećena sperma, povećavajući šanse za začećem.

Za muškarce koji pate od niskog broja spermija, tradicionalni savjeti i dalje vrijedi. Seks svaka dva do tri dana dozvoljava količinu spermija kako bi se izgradila i povećala vjerojatnost da će se začeće pojaviti iz određene instance spolnog odnosa.

Nastavi čitati
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Svemir

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh