Connect with us

Znanost

Na rubu znanosti

Kiselost organizma osnovni je uzročnik raka i ostalih bolesti?


Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Postavlja se pitanje zašto današnja medicina ignorira taj podatak i zašto je taj podatak malo poznat javnosti.

Dr-Otto-Heinrich-Warburg1

Godine 1931. njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog Dr. Otto Heinrich Warburg, dobitnik Nobelove nagrade za istraživanje karcinoma. Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom. Stanična kiselost istiskuje kisik, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu.

Metabolizam tumora

Dr. Warburg je rekao: “Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.

“Oduzmete li zdravoj stanici 35 posto njezinog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr. Warburg.

U svojem djelu “Metabolizam tumora”, dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika).

Otkrio je, da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika. Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.

Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.

Ono si što jedeš

Nakon što je završen probavni proces, hrana, ovisno o svom nutritivnom profilu, stvara uvjete kiselosti ili alkalnosti u tijelu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma ovisi o tome što jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Naše stanice, da bi mogle uspješno funkcionirati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7.
Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metaboličku kiselost.
Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.

Hrana koja zakiseljuje tijelo

– Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

– Meso (sve vrste)
– Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.
– Rafinirana sol
– Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
– Kruh
– Margarin
– Kofein
– Alkohol
– Duhan
– Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
– Antibiotici i općenito svi lijekovi

Hrana koja alkalizira

– Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
– Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus).
– Bademi. Vrlo su alkalni.
– Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.
– Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
– Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan.
– Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog dana.
– Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedeći način života uništava život.

Kemoterapija je druga riječ za otrov

Kemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primjećujemo promjene na osobama koje primaju kemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali lijekovi također pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbjegavati koliko je to god moguće. Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba.

Da biste se ispravno hranili, osigurajte si 60 posto alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite što je manje moguće. Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80 posto alkalna.

Imate li karcinom, savjet je da alkalizirate tijelo što je više moguće. To možete postići uz pomoć prehrane, vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa klorofila.


Tražili ste na googlu:

kiselost organizma, yhs-1, rak i kiselost organizma

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

28 komentara

28 Comments

  1. Martina Petrac

    srpanj 22, 2013 kod 3:32 pm

    aleluja – znaci ne jesti kiselo i problem rijesen.

  2. Marin Šperanda

    srpanj 22, 2013 kod 3:33 pm

    Pa dobro, kako vas nije sram objavljivati ovakve gluposti?!

  3. Marijeta Majić

    srpanj 22, 2013 kod 3:37 pm

    Mislim da je krajnje vrijeme da se objavi lijek protiv raka,broj oboljelih je dosegao odgovarajuću razinu.

  4. Adam Šeruga

    srpanj 22, 2013 kod 3:38 pm

    ma 3-4litre vode dnevno, limunada koja s medom nek padne i živiš vječno 🙂

  5. Tomislav Kos

    srpanj 22, 2013 kod 3:40 pm

    Netko vam haknuo account pa objavljuje gluposti? 🙂

    • put,istina i život

      srpanj 5, 2015 kod 11:15 pm

      Više čitati knjige dr. Walkera koji je doživio 116 godina,pa će te shvatiti da ovdje ima puno istine.Osiam hrane važan je i moralni život i život u miru sa svojim bližnjima,život ispunjen ljubavlju.Sve je vrlo jednostavno samo mi ljudi volim komplicirati.Osim toga događaju se manipulacije na svjetskoj razini

  6. Daniel Pavlinović

    srpanj 22, 2013 kod 3:43 pm

    Od portala koji se smatra znanstvenim ne bih očekivao ovakve pseudomedicinske članke. Radoslav Dejanović je lijepo pisao o ovome, druga polovica članka:
    http://www.monitor.hr/clanci/ljudi-opasnih-namjera-tullio-simoncini/41003/

  7. Marina Herceg

    srpanj 22, 2013 kod 3:43 pm

    istina,,,,provijereno …cure kohje su imale karcinom grliće matrenice …. promijenili smo unos hrane . i zarotirali ..što bi rekli Ph -a u organizmu ..6 mj … izbacili sve bijelo i neko meso …. dodale 60 % žitarica IZLJEČILE SE SAME ZNAČI TLO VIŠE NIJE BILO POGODNO ZA RAZVIJANJE …KARCINOMA …. imamo lječničke dokaze …

  8. Mate Jagnjic

    srpanj 22, 2013 kod 3:44 pm

  9. Martina Radulovic

    srpanj 22, 2013 kod 3:45 pm

    Kiselost organizma se ne povecava unosom kisele hrane. Dapace,limuni ili narance povecavaju alkalnost organizma sto je prednost i stiti od raka.

  10. Leteći Cvjetić

    srpanj 22, 2013 kod 3:46 pm

    Dragi urednici portala Znanost.com, ukoliko Vam je imalo stalo do (trenutno vrlo upitnog) ugleda Vase stranice, bilo bi jako dobro da ovakve clanke (citaj: pseudoznanstvene / senzacionalisticke) NE objavljujete. Obzirom da se cini da tome nije tako, molim Vas da promijenite naziv stranice jer objavljivanje clanaka koji veze sa znanoscu nemaju, na stranici koja (navodno) sluzi populariziranju znanosti, ne znaci nista drugo doli da je ovo lazna stranica.

    • overhaul

      srpanj 23, 2013 kod 2:57 am

      Slažem, se – ovo je za prijavu zbog širenja opasnog nadriliječništva.
      Ne pričamo o upaljenim zanokticama nego o visoko smrtonosnoj bolesti za koju
      ovdje nagovaraju ljude da neidu doktoru i odbiju propisanu terapiju!

    • Bahlasti Ompehda

      srpanj 23, 2013 kod 3:56 am

      Dragi glupane!!!
      To sto ti je ispran mozak i sto ne vidis dalje od svog odvratnog nosa (uma) ne daje ti za pravo da lupetas zlobne idiotske komentare, skriven iza svoje takodze degenerirane intelektualnosti koja zaudara na smrdljivu konzervu mesa otstojala na suncu 3 dana!
      Idi bolje druzi se sa slicnima sebi i nestani, udavi se u toj tvojoj smrdljivoj njusci!!!

  11. Zoran Resnik

    srpanj 22, 2013 kod 3:52 pm

    Za par godina kad bu ovo javno prihvacenija cinjenica osjecali budete se glupo ili budete poricali da ste ikad ovakve stvari govorili.

  12. Roberto Varagnolo

    srpanj 22, 2013 kod 4:04 pm

    Pogledajze ovdje što nauka kaže : http://1500092208.teamasea.com/

  13. Milivoj Šegan

    srpanj 22, 2013 kod 4:14 pm

    pa te je normalno. sulfati,karbonati i nitrati , kod svih materijala..kao i to da .ph vrjednost ,sve liječi..soda bikarbona uništava biznis farmaceuta :)))http://matrixworldhr.wordpress.com/tag/soda-bikarbona-protiv-raka/

  14. overhaul

    srpanj 22, 2013 kod 8:42 pm

    Ovo su opasne dezinformacije, ljudi nemojte prepisivati samo tako proizvoljne
    izmišljotine sa neprovjerenih izvora, posebno ove o tome koja hrana alkali, koja kiseli i kiseljenje kemoterapijom.
    Mislite li da je npr dr. Ivan Đikić toliko blesav da nezna o istraživanjima Warburga s početka stoljeća, nego uludo cijelu karijeru i život troši na istraživanje mehanizma nastajanja tumora na molekularno biološkoj razini?
    I on i stotine tisuća drugih? Nebi li mu bilo lakše izmisliti “lijek” na alkalnoj bazi koji bi kao vitamini
    spriječavao sve karciome, od pušački uzrokovanih preko onih nastalih zračenjem i trovanjem, do genetski nasljednih i zarađenih na suncu? Imao bi instantnu i zaradu i slavu. Pa kako onda?
    Neznate niti koliko se suštinski ralikuju pojedini tumori, kolika je razlika između meda i šećera dabi jedan u tijelu bio alkalan a drugi kiseo, niti da je kisik oksidans, koji pospješuje mnoge karcinome. Naravno nemožemo bez njega iako je u suštini izrazito reaktivan, zato je naš organizam toliko složen i kompliciranih sitnih mehanizama u skladu, koji se ne pojašaju kao kisela žabokrečina kakvu ste vi pojednostavljeno opisali nečijom prepiskom.
    Nekog jadnika koji bi zbog ovoga mogao odbiti liječenje jer će on sad riješiti rak “lužnatim
    namirnicama” ćete ubiti i to nakon najgorih muka, pa poslije spavajte sa time na duši.
    Pitajte nekoga tko nešto zna (tipa ima doktorat) o ovome, metabolizmu, razvoju stanica raka,
    jer ovako ste gori od onih koji uzrokuju smrt nemarom.

  15. darko susnjar

    srpanj 22, 2013 kod 11:50 pm

    navedena kisela hrana čini 90% sve vrste hrane,a alkalno je voće, povrće, med i voda. wow, izbjegavaj 90 % hrane, nemoj pit alkohol, kavu… Ko će tako živit.?
    .

  16. jfk

    srpanj 23, 2013 kod 12:16 am

    Prvo, Otto Warburg je dobio Nobelovu nagradu za sljedeći rad (ovo je engleski prijevod govora na dodjeli):
    http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1931/warburg-lecture.pdf
    Nema nikakve veze s rakom.
    Kasnije je isti znanstvenik otkrio da se svaka stanica raka ponaša kao anaerobna stanica bez iznimke ali niti je on niti ijedan drugi znanstvenik prikazao to kao uzrok raka nego kao posljedicu.
    I za to otkriće bi vjerojatno dobio Nobelovu nagradu ali tih godina prije drugog svjetskog rata nacistička Njemačka nije puno marila za tu nagradu.
    A što je uzrok raka se još ne zna, a istraživanja do sada favoriziraju mikroorganizme koji su ušli u stanice, a stanična membrana ih nije spriječila u tome.

  17. orbit

    srpanj 23, 2013 kod 6:33 am

    Evo još poneki razuman demanti, ako bi slučajno tko od “suradnika” umjesto bosanskih magazin sajtova citirao i koji znanstveni… Izgleda da se i ta fama oko bikarbone širi okolo po netu u cikličkim krugovima, poput pravog hoaxa, svake dvije godine. Obično sa istim dezinformacijama i krivim interpretacijama tuđih komentara.
    http://scienceblogs.com/insolence/2013/06/26/sweet-and-alkaline-wont-win-the-war-against-cancer/

  18. Ante Perković

    srpanj 23, 2013 kod 7:00 am

    Wow, ima nade za Hrvate. Pri čemu ne mislim na autora ovog kvazi-članka nego na brojne komentatore koji su razotkrivaju ove urbane mitove, koje nažalost širi i ovaj portal!

  19. jassi

    srpanj 23, 2013 kod 11:49 am

    Tekst koji najjednostavnije objasnjava njjopakiju bolest sadasnjice njene uzroke, posljedice i zastitu od iste , čista 10-ka… nema politiziranja, obmana , reklamiranja, nedajte se ljudi!!!

  20. Nostradurus Zagrebački

    srpanj 24, 2013 kod 8:38 pm

    Sva sreća da u znanosti nema demokracije jer bi 90 glupih komentatora demokratski proglasila ovo nadriznanošću. :-). Ljudi, trebate biti kritični, ali ne i glupi. Ako hrana ne utječe na ništa, onda nema objašnjenja zašto su neki ljudi zdravi, a neki nisu dok imaju drugačiju prehranu!!!!!!

  21. Stela

    kolovoz 29, 2013 kod 11:36 pm

    Samo se vi držite svojih čevapčića, mesa, coca cole, salame, slatkiša i svega ostaloga što se nudi po dućanima i jedite to svaki dan u velikim količinama tako da velik broj ljudi ne liči na ljude koliko su se udebljali. A nije to više ni neugodno. Kad sam ja bila mlađa bilo je. Osim ovog čovjeka gore koji se spominje kao osoba koja je otkrila uzroke bolesti ima ih još. Naravno nisu baš popularni jer kad bi živjeli kako oni kažu malo bi trošili, a to zna se u današnje vrijeme nije nikome u interesu.
    Tko ima volju neka pročita Arnold Ehret: Ljekovita hrana bez sluzavosti, Postom do zdravlja ili Norman Walker: Sokovi od svježeg voća i povrća i neke druge njegove knjige.
    Ne zatvarajte oči. Uvjerena sam da se svi skupa pogrešno hranimo ubacujući u sebe hranu bez reda i rasporeda. To jednom mora doći na naplatu.

  22. Siniša Josip Radalj

    listopad 9, 2013 kod 8:05 am

    ono si što jedeš, prehranom i tjelesnom aktivnošću jako utječemo na zdravlje.
    Ja sam se udaljio od smoga,izbacio uzroke stresa,malo promjenio prehranu nabolje,dodao neke nutritive(vitamini&minerali itd.),i odlučio više raditi na otvorenome,i na zraku..i več 20tak godina ne znam kako mi se obiteljski doktor zove,a redovno 2 puta godišnje kontroliram zdravlje,naravno sve više i sve detaljnije..
    ima neka veza izmedju hrane i načina života i zdravlja i sreće i zadovoljstva.

  23. Uravnotežena

    studeni 7, 2013 kod 2:59 pm

    nije mi jasno kako ljudi i dalje pljuju po ovakvim stvarima ili bilo kakvom clanku koji govori o zdravom (prirodnijom) prehranom i takvom nacinu zivota a svjesno se polako ubijaju lijekovima… besmisleno…

  24. Re Fa

    veljača 6, 2014 kod 8:54 am

    kao i u svakoj industriji postoje maheri(kojih je jako malo) i postoje dundjeri koji se sakrivaju iza diploma i institucija koje su izgradile socijalni okolis u kome postoji vjerovanje u standard koji one nude.Isto tako postoje vjerovanja u stvari koje su krive ali to saznamo vrlo kasno.Jedna stvar je jasna oko medicine,ljek treba da bude hrana a hrana ljek.Svakako bi se trebalo oboruzati osnovnim znanjem o vlastitim zdravlju i otici kod doktora samo na razgovor da izbistris svije zagonetke,Doktori vladaju znanjem.koliko ce nam ga dati to je veliko pitanje,jer je mdicina postala tezga.

  25. Mirza

    listopad 4, 2014 kod 10:12 pm

    Vazno je da meso nije toliko kiselo,nego je skoro pa neutralno sto znaci da nije ni alkalna ni kisela hrana.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Na rubu znanosti

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh