Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Kitovi nasukani na novozelandskoj plaži spašeni zahvaljujući plimi

Više od 200 kitova pilota nasukanih na plaži u Novom Zelandu uspjelo je otplivati na pučinu, priopćilo je novozelandsko ministarstvo za zaštitu okoliša. Prije nekoliko dana na plaži Farewell Spit nasukalo se najviše kitova u posljednjih nekoliko desetljeća.

“Jučer popodne još je bilo 240 nasukanih kitova i bojali smo se da neće preživjeti”, rekao je Herb Christophers, glasnogovornik ministarstva za zaštitu okoliša. “No sami su se spasili jer je došla plima pa su mogli otplivati na pučinu”, dodao je.

U četvrtak navečer na plaži se nasukalo oko 400 kitova pilota, koje zovu i globicefali. Stotine volontera danonoćno su ih polijevale vodom, čekajući plimu da ih mogu vratiti u more. Međutim, većina kitova nije uspjela preživjeti.

U posljednjih nekoliko desetljeća ovo je najveće nasukavanje na Novom Zelandu. Znanstvenici ne znaju zašto se to događa, ali pretpostavljaju da bi moglo biti povezano s konfiguracijom podmorja.

2 komentara

2 Comments

  1. Sanja Drobnjak

    19 veljače, 2017 u 10:02 pm

    Sve je zato covjek kriv. Postavlja antene i satalite za kontrolu klime.

  2. Damir

    29 lipnja, 2017 u 7:07 pm

    Možda bi odgovor mogli potražiti u vojnim aktinostima supersila? Naime, sve svjetske sile uporno traže model za podvodnu komunikaciju velikog dometa. Naravno, izvor (lokacija) signala mora biti prikriven. Možda, svojim eksperimentima, izazivaju dezorijentaciju ili šalju takvu vrstu informacija da kitovi “izgube kompas”?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Plavetni kitovi su ugrožena vrsta i svaki uginuli kit je velika tragedija.

Biljke i životinje

Svaka vrsta kita pod vodom emitira jedinstveni zvučni signal, a ovaj zvuk nikada prije nije zabilježen.

Klima

Satelitske snimke južnog dijela Tihog oceana pokazale su da se istočno od Novog Zelanda nalazi veliko područje neuobičajeno toplog oceana, prenio je CNN. Temperatura...

Klima

Baza satelitske misije mjerenja globalne emisije metana iz naftnih i plinskih postrojenja bit će na Novom Zelandu, objavila je u srijedu vlada te zemlje...

Oglašavanje