Connect with us

Znanost

Foto: EPA/NEW ZEALAND DEPARTMENT OF CONSERVATION

Biljke i životinje

Kitovi nasukani na novozelandskoj plaži spašeni zahvaljujući plimi

Više od 200 kitova pilota nasukanih na plaži u Novom Zelandu uspjelo je otplivati na pučinu, priopćilo je novozelandsko ministarstvo za zaštitu okoliša. Prije nekoliko dana na plaži Farewell Spit nasukalo se najviše kitova u posljednjih nekoliko desetljeća.

“Jučer popodne još je bilo 240 nasukanih kitova i bojali smo se da neće preživjeti”, rekao je Herb Christophers, glasnogovornik ministarstva za zaštitu okoliša. “No sami su se spasili jer je došla plima pa su mogli otplivati na pučinu”, dodao je.

U četvrtak navečer na plaži se nasukalo oko 400 kitova pilota, koje zovu i globicefali. Stotine volontera danonoćno su ih polijevale vodom, čekajući plimu da ih mogu vratiti u more. Međutim, većina kitova nije uspjela preživjeti.

U posljednjih nekoliko desetljeća ovo je najveće nasukavanje na Novom Zelandu. Znanstvenici ne znaju zašto se to događa, ali pretpostavljaju da bi moglo biti povezano s konfiguracijom podmorja.

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

2 komentara

2 Comments

  1. Sanja Drobnjak

    19 veljače, 2017 kod 10:02 pm

    Sve je zato covjek kriv. Postavlja antene i satalite za kontrolu klime.

  2. Damir

    29 lipnja, 2017 kod 7:07 pm

    Možda bi odgovor mogli potražiti u vojnim aktinostima supersila? Naime, sve svjetske sile uporno traže model za podvodnu komunikaciju velikog dometa. Naravno, izvor (lokacija) signala mora biti prikriven. Možda, svojim eksperimentima, izazivaju dezorijentaciju ili šalju takvu vrstu informacija da kitovi “izgube kompas”?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Biljke i životinje

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh