Connect with us

Znanost

Ljutite žene sliče muškarcima

Društvene znanosti

Ljutite žene sliče muškarcima

Ljutite žene doživljavamo kao muškarce, pokazala su istraživanja objavljena u časopisu Journal of Vision. U prvom od dva istraživanja ustanovljeno je kako ljutite izraze lica lakše pripisujemo muškarcima, dok lica sa osmjehom i podignutim obrvama rađe opisujemo kao ženstvena.

U drugoj studiji ispitanici su trebali odrediti spol raznih lica koja su izražavala različite osjećaje: ljutnju, smijeh, tugu, sreću ili su bila neutralna. Pokazalo se kako se muška lica brže identificiraju nego ženska. Ženska lica sa izrazom ljutnje bila su najzahtjevnija za prepoznavanje.

Ursula Hess, PhD. tvrdi: “Istraživanje pokazuje kako je asocijacija između ljutnje i muškaraca te sreće i žena toliko jaka da može utjecati na prepoznavanje spolova ako je osoba viđena samo na kratko.”

Tipično muške crte lica kao što su jača čeljust, visoko čelo i deblje obrve često se opisuju kao dominantne. S druge strane, lica koja su nježnih linija i velikih očiju opisuju se kao ženstvena i takve se osobe opisuju kao pristupačne i tople.

Izvor: sciencedaily.com

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Društvene znanosti

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh