Connect with us

Znanost

Zdravlje i Medicina

McDonald’sov pomfrit sadrži lijek protiv ćelavosti

Japanski znanstvenici došli su do nevjerojatnog otkrića – krumpirići u jednom od najpoznatijih restorana na svijetu sadrže supstancu koja potiče rast kose, odnosno, liječi ćelavost!

McDonald’s je dugo vremena bio pojam za nezdravu hranu, no upitno je hoće li ostati na tom glasu. Naime, zadnja istraživanja mogla bi baciti potpuno novu sliku na ovaj restoran, koji je nedavno najavio mogućnost uvođenja dostave hrane u Hrvatskoj. Prema mišljenju znanstvenika iz Japana, prženi krumpirići iz McDonald’sove friteze sadrže kemijsku supstancu koja potiče rast kose!

Tim stručnjaka Sveučilištu Yokohama National prvo je testirao svoje metode na miševima, koji su ubrzo, već nakon nekoliko dana, imali krznena leđa.  Profesor Junji Fukuda vjeruje kako se iste metode mogu uspješno provesti i kod ljudi. 

Ova jednostavna metoda je vrlo obećavajuća, te se nadamo da će pospješiti današnje metode terapija za regeneraciju izgubljene kose u slučajevima androgene alopecije (vrsta ćelavosti, nap. a).” – rekao je Fukada.

Ključ uspješnosti ovog procesa je kemijski sastojak polidimetilsiloksan, koji omogućuje kisiku da prolazi kroz stanice kose. Pogađate, isti taj aditiv se nalazi u pomfritu u McDonald’su. To naravno ne znači da ćete povećanom konzumacijom njihovih krumpirića riješiti problem ćelavosti, no svakako je dobra vijest da su znanstvenici na tragu pronalaska lijeka za čija se istraživanja godišnje troše milijarde dolara.

2 komentara

2 Comments

  1. pero

    veljača 6, 2018 kod 12:58 pm

    jedi ih svaki dan. Garantirano ćeš krepati prije nego oćelaviš

  2. renavoid

    veljača 6, 2018 kod 1:00 pm

    da mi je znati tko je financirao istrazivanje tih “znanstvenika

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Zdravlje i Medicina

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh