Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zdravlje i Medicina

McDonald’sov pomfrit sadrži lijek protiv ćelavosti

Japanski znanstvenici došli su do nevjerojatnog otkrića – krumpirići u jednom od najpoznatijih restorana na svijetu sadrže supstancu koja potiče rast kose, odnosno, liječi ćelavost!

McDonald’s je dugo vremena bio pojam za nezdravu hranu, no upitno je hoće li ostati na tom glasu.

Naime, zadnja istraživanja mogla bi baciti potpuno novu sliku na ovaj restoran, koji je nedavno najavio mogućnost uvođenja dostave hrane u Hrvatskoj.

Prema mišljenju znanstvenika iz Japana, prženi krumpirići iz McDonald’sove friteze sadrže kemijsku supstancu koja potiče rast kose!

Tim stručnjaka Sveučilištu Yokohama National prvo je testirao svoje metode na miševima, koji su ubrzo, već nakon nekoliko dana, imali krznena leđa.

Profesor Junji Fukuda vjeruje kako se iste metode mogu uspješno provesti i kod ljudi. 

Ova jednostavna metoda je vrlo obećavajuća, te se nadamo da će pospješiti današnje metode terapija za regeneraciju izgubljene kose u slučajevima androgene alopecije (vrsta ćelavosti, nap. a).” – rekao je Fukada.

Ključ uspješnosti ovog procesa je kemijski sastojak polidimetilsiloksan, koji omogućuje kisiku da prolazi kroz stanice kose.

Pogađate, isti taj aditiv se nalazi u pomfritu u McDonald’su.

To naravno ne znači da ćete povećanom konzumacijom njihovih krumpirića riješiti problem ćelavosti, no svakako je dobra vijest da su znanstvenici na tragu pronalaska lijeka za čija se istraživanja godišnje troše milijarde dolara.

3 komentara

3 Comments

 1. pero

  6 veljače, 2018 u 12:58 pm

  jedi ih svaki dan. Garantirano ćeš krepati prije nego oćelaviš

 2. renavoid

  6 veljače, 2018 u 1:00 pm

  da mi je znati tko je financirao istrazivanje tih “znanstvenika

 3. sencha

  13 siječnja, 2020 u 7:38 pm

  Dajte me najte…

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vas zanimati

Biologija

Znanstvenici su otkrili svojevrsni evolutivni paradoks. Radi se o muškarcima koji nastojeći izgledati što privlačnije zapravo umanjuju mogućnost ostvarenja potomstva . U pitanju je...

Zdravlje i Medicina

S gubitkom kose se susreće gotovo 50 % svih muškaraca nakon pedesete godine, a niski muškarci mogu imati povećani rizik da postanu ćelavi prerano....

Evo kako čestice zagađenog zraka smanjuju razinu proteina za rast kose

Znanstvena studija objavljena početkom godine otkrila je da su ćelavi muškarci viđeni kao muževniji, dominantniji i jači, a time i seksipilniji. Stoga, ako ste...

Oglašavanje