Connect with us

Znanost

Milijun eura nagrade onome tko dokaže da grad Bielefeld ne postoji

Foto: Pixabay

Na rubu znanosti

Milijun eura nagrade onome tko dokaže da grad Bielefeld ne postoji

Teoretičari zavjera imaju šansu za veliki zgoditak

Njemački grad Bielefeld je relativno nedavno ponudio čak milijun eura nagrade onome tko dokaže da taj grad zaista ne postoji.

Njemački grad iz pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija je predmet dugogodišnje internetske sprdnje i neozbiljne teorije zavjere. Tvrdi se, naime, da taj grad uopće ne postoji.

Gradski oci sad jednom zauvijek žele tome stati na kraj. Naime, grad će uručiti milijun eura osobi koja doista dokaže da ne postoji, što su objavili i na svojim službenim stranicama.

Organizatori tvrde da ne postoje ograničenja na kreativnost, no ona pobjednička teorija bi trebala imati i neke neosporive dokaze o njegovom nepostojanju.

Ideja da Bielefeld zapravo ne postoji počela se nemilice širiti nakon što je računalni ekspert Achim Held, pokušavajući se našaliti s rastućim brojem teoretičara zavjera, 1994. objavio vlastitu teoriju o nepostojanju ovog grada.

Od tada, gotovo je neizbježno postalo spomenuti Bielefeld u Njemačkoj kroz šalu o nepostojanju.

Čak ni njemačka kancelarka Angela Merkel nije odoljela trendu i jednom izjavila da baš i ne vjeruje u postojanje Bielefelda, no da je načula da bi se mogao nalaziti negdje oko 330 km zapadno od Berlina.

Inače, misteriozni grad zaista postoji i ima oko 330 tisuće stanovnika, a osnovan je još u 13. stoljeću.

Negdje, nešto nevjerojatno čeka da bude otkriveno.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Na rubu znanosti

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh