Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Na rubu znanosti

Milijun eura nagrade onome tko dokaže da grad Bielefeld ne postoji

Teoretičari zavjera imaju šansu za veliki zgoditak

Njemački grad Bielefeld je relativno nedavno ponudio čak milijun eura nagrade onome tko dokaže da taj grad zaista ne postoji.

Njemački grad iz pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija je predmet dugogodišnje internetske sprdnje i neozbiljne teorije zavjere. Tvrdi se, naime, da taj grad uopće ne postoji.

Gradski oci sad jednom zauvijek žele tome stati na kraj. Naime, grad će uručiti milijun eura osobi koja doista dokaže da ne postoji, što su objavili i na svojim službenim stranicama.

Organizatori tvrde da ne postoje ograničenja na kreativnost, no ona pobjednička teorija bi trebala imati i neke neosporive dokaze o njegovom nepostojanju.

Ideja da Bielefeld zapravo ne postoji počela se nemilice širiti nakon što je računalni ekspert Achim Held, pokušavajući se našaliti s rastućim brojem teoretičara zavjera, 1994. objavio vlastitu teoriju o nepostojanju ovog grada.

Od tada, gotovo je neizbježno postalo spomenuti Bielefeld u Njemačkoj kroz šalu o nepostojanju.

Čak ni njemačka kancelarka Angela Merkel nije odoljela trendu i jednom izjavila da baš i ne vjeruje u postojanje Bielefelda, no da je načula da bi se mogao nalaziti negdje oko 330 km zapadno od Berlina.

Inače, misteriozni grad zaista postoji i ima oko 330 tisuće stanovnika, a osnovan je još u 13. stoljeću.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularno

Znanost za početnike

Iako se s nama ne bi složila ekipa iz Flat Earth Societyja, Zemlja je okrugla. U redu, ne baš u pravom smislu riječi, ali...

Kemija

One nastaju u oblacima i to na temperaturama nižim od 0°C izravno iz vodene pare u zraku, a ne smrzavanjem vode kako se obično...

Znanost za početnike

Znanstvenici vjeruju da je u najvećem broju slučajeva uzročnik potresa mehanizam tektonike ploča, tj. kretanje litosferskih ploča i njihova međusobna interakcija.

Fizika

Jeste li oduvijek imali goruću želju putovati kroz vrijeme? Dobre vijesti! Putovanje kroz vrijeme je moguće. Zapravo, već to radite. Krećete se kroz vrijeme...

Fizika

Svima nam je dobro poznato da je Albert Einstein, jedan od najznačajnijih fizičara 20. stoljeća, bio uistinu zanimljiva i osebujna ličnost. No, jeste li...

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Planete i mjeseci

Musk je između ostalog spomenuo svoju glavnu motivaciju za stvaranje grada na Marsu.

Tehnologija

Sljedeći korak je poticanje razvoja 5G industrije.

Bakterije i virusi

Za otkrivanje novog načina testiranja znanstvenici su koristili otopinu kojom su osobe zaražene koronavirusom ispirale usta.

Bakterije i virusi

Četiri vodeće znanstvene organizacije u Njemačkoj smatraju da neke mjere uvedene radi sprječavanja širenja virusa Covid-19 moraju ostati na snazi sve dok se ne...

Oglašavanje