Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Društvene znanosti

Na Sveučilištu u Rijeci dva nova redovita studija

REKTORICA Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija izvijestila je u ponedjeljak da je ove akademske godine upisano 4425 novih studenata, gotovo jednako kao i prošle godine, te da su pokrenuta dva nova redovita studija – preddiplomski poslovne ekonomije i diplomski prevoditeljstva.

Nažalost, rekla je, nije pokrenut planirani novi studij logopedije. “Iako smo učinili sve što smo mogli, partneri sa Sveučilišta u Zagrebu, od kojih smo očekivali više razumijevanja, nisu završili proceduru na vrijeme pa će se studij pokrenuti tek sljedeće akademske godine”, dodala je.

Pokrenuti su i mnogi izvanredni studiji za studiranje uz rad, među kojima primaljstva i diskretne matematike s primjenom na engleskom jeziku.

Rektorica Prijić Samaržija je izvijestila da je Sveučilište u Rijeci postalo dio mreže Mladih sveučilišta za budućnost Europe (YUFE) s još devet europskih sveučilišta koja će uspostaviti virtualni kampus u kojem će svi studenti tih moći upisivati kolegije koje će unositi svako sveučilište, a oni će im se priznavati na domicilnom sveučilištu.

Ove akademske godine će se, od infrastrukturnih projekata, dovršiti aneks Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, površine oko 1300 metara četvornih, te Palača Moise u gradu Cresu, površine oko 1900 metara četvornih, u kojoj će biti centar sveučilišta za humanističke i društvene znanosti, najavila je rektorica. Tu će znanstvenici moći istraživati, a provodit će se i programi cjeloživotnog učenja, rekla je.

Rektorica Prijić Samaržija je istaknula kako želi da se Rijeka doživljava kao pravi sveučilišni grad, koji ima oko 20.000 studenata i zaposlenih na sveučilištu te između 1000 i 2000 stranih studenata, nastavnika i gostiju koji na godinu borave na Sveučilištu u Rijeci.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje