Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Psihologija

Nekim milenijalcima veći stres od pravih svađa znaju biti – lajkovi

Američki milenijalci priznali užase modernog života u vidu praznih baterija i sporog wifija

Nova anketa milenijalce prikazuje pomalo površno. Uzroci napetosti im se kriju u bezbroj malih stresora poput, recimo, praznih baterija smartfona ili slabog signala.

Identificirani stresori

Anketa koju je OnePoll proveo za Endocu, kompaniju koja prodaje CBD (ulje kanabisa), ilustrira realnost današnjih stresora. Percepcija jedne trećine od 2 tisuće ispitanih američkih  milenijalaca smatra da im je život stresniji od prosjeka, a više od polovice njih misli da je život danas sad više stresan nego ikad prije.

Za milenijalce koji su anketirani, u dobi od 22 do 37 godina, uzrok napetosti su bezbroj malih stresora poput prazne baterije pametnog telefona, gužve u prometu ili dugog čekanja na sastanak. To im sve tijekom vremena uzrokuje priličnu tjeskobu.

“Stres nije apstraktan problem i ne mora ga uzrokovati neki veći događaj”, tvrdi izvršni direktor Endocae, Henry Vincenty. “Bez obzira na to što izaziva stres, moramo pronaći rješenje prije nego nam to počne narušavati zdravlje.”

10 glavnih stvari koje milenijalcima danas izazivaju stres započinju gubitkom novčanika ili kreditne kartice kod 50% njih. Slijede gužve u prometu kod 48%, a svađu s partnerom je navelo 48% ispitanika. Kašnjenje na posao je spomenulo 44% anketiranih, a gubitak telefona 44%. Onda je tu spori wi-fi kod 42% i prazna baterija pametnog telefona kod 40%. Zaboravljena šifra je stresna kod 39%, zaboravljeni punjač telefona kod 38%, a prevara na kreditnoj kartici isto tako kod 38% .

Foto: YouTube

Moderni izvori frustracija

Oko 20% milenijalaca tvrdi da bi im više stresa izazvalo ako ne dobiju lajkove na postu koji su ostavili na društvenim mrežama od svađe s nekim.

Ako dođu na zabavu prvi to ih više uzrujava nego intervju za posao, tako kaže oko 22% anketiranih. Odobrenje planiranog posla je stresnije nego propuštanje istog, tako tvrdi njih 35%.

Milenijalci tvrde da u prosjeku, zbog stresa, gube 3 noći sna tjedno, što čini 138 noći godišnje. Ironično je da 41% milenijalaca tvrdi da se protiv stresa bore snom. 33% njih kaže da se stresa rješavaju vježbanjem.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Znamo da mnogima zvuči pomalo neobično ali internet obiluje informacijama o dobrobitima predenja mačke na vaše zdravlje. Istraživanja pokazuju sljedeće dobrobiti predenja mačke na...

Oboljenja i poremećaji

Strastveni nogometni navijači izloženi su takvim razinama stresa dok gledaju utakmice svojih klubova da im može prijetiti rizik srčanog udara, sugerira novo istraživanje koje prenosi...

Oboljenja i poremećaji

Prekovremeni rad poguban je za srce, govore rezultati dugogodišnje studije koja uključuje preko 10 000 londonskih državnih službenika. U istraživanju, objavljenom 12. svibnja u...

Društvene znanosti

Jedna od posljedica zanemarivanja, uskraćivanja i ostalih nedaća u najranijem djetinjstvu je sporiji razvoj mozga, što rezultira smanjenjem njegova volumena, ustanovili su britanski znanstvenici.  Grupa istraživača s...

Oglašavanje