Connect with us

Znanost

Neobično dvoglavo stvorenje snimljeno u Argentini

Foto: Youtube Screenshot

Biljke i životinje

Neobično dvoglavo stvorenje snimljeno u Argentini

Žena iz argentinskog grada Santa Fe u vlastitom je vrtu naletjela na misteriozno stvorenje s dvije glave, koje izgleda poput zmije. Lujan Eroles objavila je dvije snimke na svom Facebook profilu, a pogledane su više od 20 milijuna puta. Dvoglavo biće veliko je oko 10 cm i koža mu je baš poput zmijske, prenosi 24sata.

– Nikad nisam vidjela takvo nešto, bilo je baš poput zmije i oči su mu bile skroz čudne, rekla je gospođa Elores, dodavši kako je stvorenje izgledalo kao da trepće jednim okom. Lujan je odlučila pozvati svoje prijatelje, snimiti stvorenje i objaviti ga na Facebooku. Komentari su različiti…

– Mislim da se radi o deformiranom stvorenju. Ovaj planet je toliko star da svakome pruža priliku da se pretvori u nešto drugo, napisao je jedan korisnik Facebooka.
– Možda je to glava otrovnice, komentirao je drugi korisnik.

– Invalidna zmija. Bolje joj je da ne ode u šumu, napisala je korisnica, jedna od čak 7.000 ljudi koji su komentirali objavu žene iz Argentine.

Čini se da je riječ o mimikriji, sposobnosti nekih vrsta životinja i biljaka da se izgledom prilagode okolini radi zaštite od prirodnih neprijatelja. Mnogi su sugerirali da se radi o gusjenici leptira zvanog ljiljak vinove loze (Deilephila elpenor), poznatoj po svojim rožnatim hrbatima. Ima dvije velike oznake u obliku oka iza glave pomoću kojih prevari grabežljivce da je još veća nego što stvarno je.

Nastavi čitati

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

4 komentara

4 Comments

  1. Buki St

    6 travnja, 2017 kod 1:40 pm

    Josipa Marinov

  2. Ivan Milićević

    6 travnja, 2017 kod 1:43 pm

    Gusjenica obicna

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Biljke i životinje

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh