Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Wellness i prehrana

Ovo su najbizarnija istraživanja o hrani

Među raznim bizarnim istraživanjima o hrani ima svega i svačega. Na primjer, znanstvenici su čvrsto dokazali da kriška kruha ne pada uvijek na namazanu stranu.

Također, ako očekujete da ćete vidjeti lice u izgorjelom tostu, povećava se vjerojatno da će se to i dogoditi. Jedno istraživanje otkrilo je kako djeca iskazuju veću društvenu agresiju ako jedu piletinu na kosti, nego ona djeca koja su jela piletinu bez kosti, prenosi tportal.

Majkama se obroci s povrćem čine ukusnijima od onih koji ga nemaju, a ono što jedete prije kupovine utječe na to što ćete kupiti, kao što i ilustracije na meniju utječu na naše odluke o onome što ćemo naručiti u restoranu.

Većina ispitanika u jednom istraživanju rekli su da jedu tri obroka dnevno, no statistike su pokazale kako zapravo nemaju čvrste navike, te da jedu mnogo češće i potpuno nasumice. Drugo istraživanje pokazalo je kako tekućina u kojoj držimo kisele krastavce uistinu ubrzava nestanak grčeva nakon vježbanja.

Iako postoji niz razloga zašto ne bismo trebali pretjerivati sa unosom soli u tijelo, sol jača organizam koji se odupire infekciji. Ljudi koji nisu svjesni koliko jedu ne osjećaju se sitije bez obzira jesu li pojeli više ili ne, a što više hrane ima na tanjuru, to ćemo više i pojesti. Također, ljudi manju jedu u intimnom i finom okruženju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Istraživači Sveučilišta u Sjevernoj Karolini pokušali su objasniti zašto morske kornjače progutaju ogromne količine plastičnog smeća kad naiđu na njega. I odgovor je –...

Wellness i prehrana

Potrošači često poistovjećuju oznake na zapakiranoj hrani – “najbolje upotrijebiti do” (best before) i “upotrebljivo do” (“use by”), a upravo razlikovanje ovih termina je...

Društvene znanosti

Finski znanstvenici koji proizvode proteine “od zraka” kažu da će za deset godina cijenom konkurirati soji. Taj se protein proizvodi od bakterija iz tla koje...

Zdravlje i Medicina

Odlučite li blagdansko prejedanje zamijeniti povremenim postom, zdravom hranom i s ponešto fizičke aktivnosti, to će vam donijeti razne zdravstvene koristi – od nižeg...

Oglašavanje