Connect with us

Hi, what are you looking for?

Potvrdila znanost: evo kako muškarac može biti privlačniji ženama

Credit: digitalspy.com

Tijekom više od pet proteklih desetljeća provođena su temeljita istraživanja o preferencijama žena, odnosno tražen je odgovor na pitanje što to točno nekog muškarca čini privlačnim suprotnom spolu. Stoga bez obzira tražiš li trajnu vezu ili samo avanturu, povedi računa o sljedećim znanstvenim spoznajama.

Potraži univerzalne znakove flertovanja

Ukoliko se žena smiješi, promatra vas širom otvorenih očiju i i podiže obrve, na dobrom ste putu. Nakon toga će spustiti glavu i skrenuti pogled, zakriti lice dlanovima i zahihotati. Sve navedeno je univerzalni znak flertovanja, odnosno evolucijom istesan znak interesa za seks. On se izvodi na isti način bilo da razgovarate sa ženom iz nekog plemena u porječju Amazone, bilo s djevojkom u kafiću na splitskoj rivi.

Pokaži se kao imućan

Bentley Continental GT - puno upečatljiviji izbor od Dacie (Credit: motortrend.com)
Bentley Continental GT – puno upečatljiviji izbor od Dacie (Credit: motortrend.com)

Još davne 1969. godine sociolozi sa sveučilišta Sjeverna Karolina utvrdili su kako žene teže ne pretjerano privlačnim, no bogatim muškarcima. Isto je saznanje potvrđeno u nizu kasnijih istraživanja, dok se jedno takvo iz 2010. godine pokazalo kako su ženama privlačniji muškarci fotografirani pokraj Bentleya Continental GT, negoli oni fotografirani pokraj Forda Fiesta. Izgled muškaraca bio je sasvim sporedan: na fotografijama su se nalazili muškarci iz kontrolne grupe, prosječna izgleda, visine i težine. Pretpostavka kaže kako žene teže muškarcima koji se mogu pobrinuti za njih i njihovo potomstvo.

Doimaj se starijim

Žene, bez obzira na dob, često za partnere biraju starije muškarce. Muškarci su, naime, plodni gotovo cijeli životni vijek, stoga dob s te strane ne igra bitnu ulogu. Stariji su muškarci također, za razliku od mlađe konkurencije, imali dovoljno vremena da akumuliraju sredstva i društveni utjecaj, što ih čini dodatno privlačnima.

Izgradi svoje tijelo

Žene smatraju dobro razvijene muškarce privlačnijima od ostalih (Credit: avaz.ba)
Žene smatraju dobro razvijene muškarce privlačnijima od ostalih (Credit: avaz.ba)

U istraživanju koje je provelo kalifornijsko sveučilište, kontrolnoj grupi žena pokazane su fotografije muškaraca golih do pasa. Ponuđeno im je da među njima izaberu partnere za trajnu i kratkotrajnu vezu; muškarci s izraženim, razvijenim mišićima mahom su birani kao kratkoročno rješenje. Evolucijsko objašnjenje je da su takvi muškarci dobar izbor za oca djeteta, jer potomku pruža gene koji će osigurati da ono bude snažno i dominantno.

S druge pak strane, muškarci čija muskulatura nije pretjerano izražena birani su kao trajni partneri; stoga ukoliko želite da vas neka žena zapazi, a opet ostane dugotrajno zainteresirana za vas, poradite na svom tijelu no nemojte pritom pretjerivati.

Budi ljubazan

Jedan detalj koji se ne tiče fizičkog izgleda, ali čini muškarca znatno privlačnijim jest ophođenje prema drugima. Osobine poput ljubaznosti i iskrenosti pokazale su se vrlo privlačnima, jer žene takve muškarce drže stabilnim i vjerodostojnim partnerima.

Smisao za humor iznimno je bitan

Od svih prethodno nabrojanih osobina koje muškarce čini privlačnijima, ova je najzahtjevnija. Ona se, za razliku od ljubaznosti ili razvijenog tijela, teško može uvježbati. Svejedno, bili humoristični ili ne, znajte kako žene takve muškarce smatraju iznimno privlačnijim i inteligentnijim.

Credit: theodysseyonaline
Credit: theodysseyonaline
12 Comments

12 Comments

 1. Mladen Prika Pogorilić

  July 29, 2016 at 7:27 pm

  Wtf

 2. Zlatko Fodor

  July 29, 2016 at 7:30 pm

  Itʹs a war party!

 3. Selver Burekovic

  July 29, 2016 at 8:02 pm

  Uglavnom…..budi bogat 🙂

  • Marko Ferek

   July 29, 2016 at 8:33 pm

   Prema vidjenom ovdje gdje sam trenutno.. samo to je bitno,bilo da je iz afrike,juzne amerike,exyu… samo lova.. caki niti za gene nema brige,moze i grbu imat

 4. Ivica Kolarević

  July 29, 2016 at 9:05 pm

  Sto je tu znanstveno? Unlike and unfollow!

 5. Marko Devilov

  July 29, 2016 at 9:53 pm

  Di ima Bentley za kupit?

 6. Mirko Jankovic

  July 30, 2016 at 2:18 am

  Kako odabrati zenu:
  https://www.youtube.com/watch?v=vwbKYcBdVyk
  Kako se sviditi zeni:
  https://www.youtube.com/watch?v=UjBuicfuJ8I
  Have a nice day 😀

 7. Emilija JB

  July 30, 2016 at 5:23 am

  Od svega nabrojanog…vecina muskaraca ce se uhvatiti za lovu ..valjda misleci da je sve ostalo njima puno nedostiznije postici nego donoci se skupog auta. Ali svejedno bi i dalje ..lovili!:)

 8. Dario Čuhaš

  July 30, 2016 at 8:02 am

  … lovim …

 9. Dražen Falkenburger

  July 30, 2016 at 2:50 pm

  Njega ste stavili za usporedbu .

 10. Vera Lakatos

  July 31, 2016 at 2:02 pm

  Kad sam se ja zatreskala ništa od toga me nije zanimalo. Bio je neodoljiv i to je bilo dovoljno. Da je bio najveći propalitet i neradnik ja bih ga financirala. To je bio čovjek mog života i zahvalna sam Bogu što mi ga je dao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Možda će vas zanimati

Biologija

Ovo otkriće dodaje dokaze tvrdnji da su dinosauri bili bliskije povezani s pticama nego s gmazovima, kako mnogi vjeruju. Paleontolozi koji rade u središnjoj...

Neke vrste žaba imaju posebnu strategiju za razmožavanje. Okupe se u ogromnoj skupini od nekoliko stotina ili čak nekoliko tisuća žaba. U ovom urnebesu,...

Sjetite se svog prvog prekida koji je zaista bio bolan. Pamtite li da ste mislili kako nikad nećete preboljeti? Bol je bila nepodnošljiva? Niste...

Zdravlje i Medicina

Osim što ljubljenje bolje povezuje partnere, ono ima i drugih zdravstvenih koristi pa ljubljenjem možete poboljšati imunitet, sagorjeti kalorije i čak se riješiti stresa....

Advertisement