Connect with us

Znanost

Oboljenja i poremećaji

Pretili dječaci će postati impotentni muškarci?

Pretili dječaci imaju smanjenu razinu testosterona, koja povećava rizik od nastanka impotencije.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Buffalu usporedili su 25 pretilih i 25 dječaka normalne tjelesne mase u dobi od 14 do 20 godina. Otkrili su da pretili dječaci imaju čak 50% manje testosterona, u odnosu na one normalne tjelesne mase.

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Clinical Endocrinology, treba nastaviti i testirati na većem broju dječaka.

“Bili smo iznenađeni kada smo otkrili da pretili dječaci imaju čak 50% manje testosterona”, izjavio je voditelj istraživanja dr. Paresh Dandona te je dodao kako “ovi rezultati su zabrinjavajući jer pretili dječaci kasnije mogu postati impotentni i neplodni”.

Pretilost među djecom je sve češća. Životni stil koji uključuje sve manje fizičke aktivnosti i loše prehrambene navike sve je zastupljeniji. Roditelji bi trebali djecu učiti zdravim životnim navikama, poticati ih na fizičku aktivnost i smanjiti učestalost konzumiranja nezdrave i brze hrane.

Znanstvenici ističu da je niska razina testosterona povezana i s visokom razinom abdominalne masti i smanjene razine mišićne mase. Sve ovo može uzrokovati otpornost na inzulin, a potom i dijabetes.

Dobra vijest je da se može vratiti normalna razina testosterna, pod uvjetom da se redovito vježba i pravilno hrani kako bi se skinuo višak kilograma.

CentarZdravlja.net

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

1 komentar

1 komentar

  1. Dino Alberini

    listopad 29, 2012 kod 6:02 pm

    Neka ih je čim više 3:)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Oboljenja i poremećaji

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh