Connect with us

Hi, what are you looking for?

Primjetan rast radijacije na sjeveru Europe

Nizozemski službenici su kao mogućnost naveli izvor sa zapada Rusije zbog oštećenja na nuklearnoj elektrani.

Foto: Pixabay

Na sjeveru Europe registrirana je blago povećana razina radijacije, priopćile su vlasti nordijskih zemalja.

Stručnjaci za nuklearnu sigurnost u Finskoj, Norveškoj i Švedskoj izjavili su da su u dijelovima Finske, na jugu Skandinavije i Arktiku primijetili manje količine radioaktivnih izotopa koji nisu štetni po ljude i okolinu.

Nizozemski službenici su kao mogućnost naveli izvor sa zapada Rusije zbog oštećenja na nuklearnoj elektrani.

Međutim, ruska novinska agencija TASS, koja se pozvala na nuklearnu administraciju “Rosenergoatom”, objavila je da dvije atomske centrale na sjeverozapadu Rusije nisu prijavile nikakve probleme.

“Postrojenje nedaleko od Sankt Petersburga i Kola u blizini Murmanska rade uobičajenim tempom i razine radijacije su u okviru normale”, navodi se u priopćenju “Rosenergoatoma”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Poduzetnik i poslovni magnat Elon Musk u objavi na Twitteru napisao je da smatra kako bi Europa trebala ponovno pokrenuti svoje neaktivne nuklearne elektrane te...

Njemačka je isključila tri od svojih posljednjih šest nuklearnih elektrana. Krajnji cilj je povlačenje iz nuklearne energije i preusmjeravanje na obnovljive izvore energije. Vlada...

Znanost

Mjerenja su obavljena u siječnju 2019. godine u sklopu kineske misije Chang'e 4.

Moći će raditi gotovo samostalno (bez tima operatora ili potrebe za punjenjem goriva) dva desetljeća jer radi kao dugotrajna baterija.

Advertisement