Connect with us

Znanost

Foto: Pixabay

Arheologija i paleontologija

Pronađene mumije drevnih Egipatskih svećenika

Veliko groblje s posmrtnim ostatcima nekoliko visokih svećenika drevnog Egipta, zajedno sa njihovim pomoćnicima, otkriveno je u sjevernom dijelu mjesta Tuna el-Gebel, objavilo je u četvrtak egipatsko ministarstvo za starine.

Do sada su arheolozi otkopali 20 kamenih sarkofaga (lijesova) izrađenih od “vrlo dobre kvalitete vapnenca” u grobnom polju, koje leži oko 270 kilometara južno od Kaira, rekao je Mostafa Waziri, generalni tajnik vrhovnog vijeće za starine, tijekom informativnog brifinga.

Pored toga, sahranjeni su sadržavali oko 700 amuleta, od kojih su neki napravljeni od zlata ili dragog kamenja. Arheolozi su rekli kako nisu sigurni koliko je mumija pokopano na tom lokalitetu.

Iskopavanja su još uvijek u tijeku, piše LiveScience

Kasno razdoblje Egipta

Visoki svećenici pokopani na tom mjestu datiraju još iz doba u kojem se stari Egipat često borio za postizanje neovisnosti od stranaca, uključujući Nubijce, Asirce i Perzijce. Iako su strane sile često kontrolirale zemlju, egipatska religija nastavila je napredovati. Razni strani vladari, uključujući rimske careve, bili su skloni poštivanju drevnih vjerskih tradicija Egipta

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Arheologija i paleontologija

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh