Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Arheologija i paleontologija

Pronašli novčiće vrijedne 13 milijuna dolara, ali sve moraju dati kraljici

Reg Mead i Richard Miles nagrađeni su Guinessovim svjetskim rekordom nakon što su pronašli ogromno skladište predkršćanskih kovanica u polju na otoku Jersey u Velikoj Britaniji.

Ovi lovci na blago postavili su rekord u Velikoj Britaniji, pronašavši gotovo 70.000 rimskih i keltskih novčića, piše FoxNews.

Tražioci metala Mead i Miles kažu da su proveli 30 godina u potrazi za blagom, nakon što je jedna starija žena opisala da je vidjela srebrene kovanice u okolini. Zanimljivo je da je blago otkriveno na dubini od samo jednog metra ispod ograde u nasipu od gline.

Novčići datiraju iz oko 50. godine prije nove ere i njihova vrijednost se procjenjuje na oko 13 miliona dolara. Prema Zakonu o riznicama iz 1996, blago pripada kraljici, ali pronalazači imaju pravo na nagradu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Novac doslovno neprestano ide iz ruke u ruku zbog čega se na njemu skuplja mnogo bakterija. I premda ih je većina bezopasna, nakon baratanja novčanicama ruke...

Arheologija i paleontologija

Oživljena je priča Haralda Modrozubog

Arheologija i paleontologija

Američki astronaut Gordon Cooper primijetio je anomaliju vode oko juga Kariba, a vjerovao je da te anomalije mogu dovesti do izgubljene flote Kristofora Kolumba,...

Oglašavanje