Connect with us

Znanost

Razriješen misterij dlakavog bića nasukanog na Filipinima

Foto: BBC

Biljke i životinje

Razriješen misterij dlakavog bića nasukanog na Filipinima

Cijeli internet pokušavao je odgonetnuti kakvo se to bijelo dlakavo stvorenje nasukalo na jednoj filipinskoj obali, a rješenje je prilično banalno.

Na Filipinima se prije dva tjedna dogodio prilično jak potres magnitude 6,5. Nagađa se da je upravo to bio uzrok ovog neuobičajenog događaja s jedne od njihovih plaža. Konkretno, radi se o obalama otočja Dinagat. Tajanstveno stvorenje ima na sebi tešku kožu, za razliku od riba, a duga je bijela dlaka prekrila druge vidljive značajke koje bi pomogle identifikaciji iz laičkog kuta. Biste li se sami usudili odgonetnuti o čemu je ovdje riječ?

Foto: Ruffa Luci/Twitter

Zapanjeni neobičnim događajem, stanovnici su pohitali na plažu u mjestu Cagdainao, kako bi uživo vidjeli o čemu je riječ, ali i kako bi se fotografirali s tajanstvenim stvorenjem. Razne uhvaćene fotografije stvorenja su zatim počele kružiti društvenim mrežama gdje se pojavila lavina znatiželjnika komentatora, a svi su pokušavali pogoditi o kakvom je stvorenju riječ.

Dakako, u komentarima se mnogi korisnici znaju i našaliti, a neki od njih su nudili redom zaista zanimljive i maštovite odgovore. Tako su neki od njih napisali da se ustvari radi o Trunku, neobičnom biću pronađenom u Africi još 1924. godine. Trunk je stvor sličan životinji koja bi bila kombinacija kita i polarnog medvjeda. Neki, pak, nisu mogli ne primijetiti sličnost s nekim stvorovima s velikih ekrana – prizor ih je asocirao na film Nedovršena priča iz 1984. godine. Neki su dali mašti previše na volju i rekli da je u pitanju Appa, fiktivni junak animirane tv serije Avatar: The Last Airbender.

Iako su mnogi u šali priželjkivali neki izmišljeni lik iz filma ili stvorenje vanzemaljskog podrijetla, službeno je otkriveno o čemu je zapravo riječ. I ne, nije neko dosad neotkriveno biće iz bespuća morskih dubina.

To je (bio) kit. Da, toliko je jednostavno. Kit, težak otprilike dvije tone i dugačak čak sedam metara. Znanstvenici su potvrdili da je ustvari riječ o truplu kita, a bijela boja koja se ističe je samo posljedica raspadanja mišićnih vlakana. Nagađa se da je ta životinja preminula prije 2 tjedna, a najvjerojatnije od posljedica udarca broda.

Negdje, nešto nevjerojatno čeka da bude otkriveno.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Biljke i životinje

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh